Vakkennis oplossingen: Voor medewerkers

Bereid je medewerkers voor op de praktijk. Zorg dat ze goed beslagen ten ijs komen.

Sfeerfoto van een bibliotheek met meerdere verdiepingen en ruimte vide

Experts op elk gebied

Elke medewerker in elke rol heeft bepaalde kennis nodig om zijn vak uit te kunnen oefenen. Of dit nou specialistische technische kennis is, of de kennis van het product dat je verkoopt. De rol van de medewerker is des te belangrijker geworden. Zij zijn de ogen en oren van je organisatie. Hoe zorg je ervoor dat ze de klant begrijpen, het juiste advies geven en net dat beetje extra weten over de producten?

Man geconcentreerd achter een laptop

E-learning als goede basis

Hoe krijg je kennis in de praktijk goed toegepast? Denk aan iemand bij Bevolkingsonderzoek die microscopische beelden goed moet beoordelen. Of een salesmedewerker bij een farmaceut die geen arts is maar alles moet weten van hun medicijnen. E-learning is hiervoor een mooi middel. Medewerkers kunnen hun skills toepassen in de (virtuele) praktijk. 

En daarna? Borgen van kennis

Om kennis altijd paraat te houden en te verdiepen is herhaling belangrijk. Daarnaast is (vak)kennis aan verandering onderhevig. Om medewerkers actueel te houden zetten wij microlearning en gamification in. Dit doen we bijvoorbeeld met behulp van ons product de PowerApp.

powerapp banner

De mogelijkheden van de PowerApp

De Powerapp houdt je continu scherp. Met een slimme combinatie van microlearning en gamification leer je plaats- en tijdonafhankelijk op ieders eigen niveau.

Wie hielpen wij bij vakkennis?

Bright Alley heeft de afgelopen jaren meer dan tientallen organisaties geholpen om medewerkers scherp te houden. Enkele voorbeelden:

mobile en desktop mock-up asics module

Asics | Onboarding: Route to success