• Expertises

Bright Alley zet Specialisterren in voor optimale ervaring van de PowerApp

Voor het technisch testen van onze PowerApp, zochten wij contact met Specialisterren, dé specialist voor het leveren o.a. software testdiensten. Zij zijn een Social Enterprise en toonaangevend op het gebied van testautomatisering.

Over deze prettige samenwerking, die beide partijen goed is bevallen, schreef Specialisterren het volgende artikel.

22 juni 2022   |   Nieuws   |   Door: Bright Alley I Conclusion

Deel

correcties op het design van de PowerApp worden genoteerd

De samenwerking met Bright Alley: “Na een presentatie van een uur had jullie analist al een beeld van hoe het script te maken!”

Bright Alley ontwikkelt digitale leeroplossingen voor het bedrijfsleven en overheden. Een onderdeel van de betreffende leeroplossing kan leren zijn via de PowerApp. Dit is een van de webapplicaties die Bright Alley heeft ontwikkeld waarin micro learning centraal staat. Met deze applicatie kunnen gebruikers kleine, behapbare brokjes content tot zich nemen. Daarnaast wordt bepaalde content herhaald door het achterliggende algoritme. Dit zorgt ervoor dat de leerstof ingesleten raakt bij de gebruiker en het laagdrempelig is om nieuwe dingen te leren. Voor het leerproces is het van belang dat deze applicatie goed werkt, ook na updates. Zodoende heeft Specialisterren de laatste grote features van deze app getest. 

Het uitbesteden van testwerkzaamheden

Over deze samenwerking is Peter Keijsers geïnterviewd. Peter is developer bij Bright Alley en heeft in zijn vorige baan ook samengewerkt met mensen met een vorm van autisme. Zodoende was hij niet alleen enthousiast over de sociale missie van Specialisterren, maar had hij ook meteen vertrouwen in de kwaliteiten van onze testers. Peter: “Wij hebben een relatief klein development team en vinden het belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen. Wanneer we grote features aan het maken zijn gaat testen veel tijd vergen en kennis vereisen. Dan is het erg fijn om dit aan een specialistische organisatie uit te kunnen besteden.” 

Het maken van een testscript

Bij het testen van applicaties is het van belang dat er geen detail over het hoofd wordt gezien. Zodoende heeft Peter alle randvoorwaarden/acceptatiecriteria besproken met een testanalist van Specialisterren. Aan de hand van de aangeleverde informatie is de testanalist een script gaan maken, wat een team testers vervolgens nauwkeurig heeft uitgevoerd. “Als developer kan je je soms blind staren en daardoor details over het hoofd zien. Het was dus heel nuttig om met de testanalist alle details door te nemen. Na een presentatie van een uur had jullie analist al een beeld van hoe het script te maken. Dan merk je echt de expertise die jullie hebben om kritisch naar een applicatie te kunnen kijken.” Aldus Peter.

Op afstand samenwerken

Het ontwikkelteam van Bright Alley en het testteam van Specialisterren werkte op afstand samen. Dit was mogelijk doordat de testers van Specialisterren toegang hadden tot de testomgeving en het ticketsysteem van Bright Alley. Zodoende konden bugs direct worden gerapporteerd en overzichtelijk worden opgepakt door Bright Alley. Peter: “De kwaliteit van de oplevering van het door jullie gedane werk heb ik als super goed en positief ervaren!”

‍Wij zijn blij met deze samenwerking die resulteert in zowel sociale impact als tevreden gebruikers van de PowerApp en hopen in de toekomst nog vaker samen te kunnen werken met Bright Alley! 

Meer weten over Bright Alley?

Neem even contact op

Close up Eefje Albers

Eefje Albers

Directeur Bright Alley
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies