• Expertises

Cito | Het interne leerklimaat beter managen

Cito helpt kinderen, jongeren en volwassenen de juiste plek te vinden door inzicht te creëren in hun ontwikkeling en mogelijkheden. Zo geven zij richting aan de toekomst van mensen. Om dit te kunnen doen is ook het juiste interne leerklimaat erg belangrijk. Cito zocht naar een manier om dit beter te managen. We hebben Cito hierbij geholpen door het leermanagementsysteem Totara zodanig neer te zetten, dat zij het leren binnen de organisatie effectief kunnen stimuleren en optimaliseren. 

Klant

Cito

logo Cito

Markt

Overheid, Openbare Veiligheid & Non-profit

Thema

Vakkennis

Publicatiedatum

1 april 2020

iStock 5065859821

Met Totara LMS professionaliseren we leren en ontwikkeling binnen Cito. Leren en ontwikkelen is nu beschikbaar voor iedereen binnen de organisatie. Bovendien maakt het leren leuk!

Bregje van der Werf, L&D Consultant bij Cito

De uitdaging

De Cito-organisatie is voornamelijk gebaseerd op kennis. Dit geeft leren een prominente plek binnen de organisatie, dus moet het een vanzelfsprekend onderdeel zijn van het dagelijks werk. Met een motto dat zegt ‘wees 100% zeker, voordat je wat doet’, is dat een behoorlijke uitdaging. Leren begint namelijk met onderkennen dat je ergens niet zeker van bent. Het juiste leerklimaat scheppen vraagt door deze gevoelsmatige tegenstrijdigheid om een specifieke aanpak. Daarom zocht Cito naar een manier om het interne leerproces zo te organiseren, dat leren een vanzelfsprekend onderdeel wordt van een werkdag.

De oplossing

We hebben Cito geholpen met het ordenen van het interne leerproces met behulp van de implementatie van Totara LMS, een open source leermanagementsysteem. Totara is zeer geschikt voor Cito, omdat het een makkelijke manier is om alle content vanuit één punt beschikbaar te stellen. Daarnaast ondersteunt dit LMS social learning erg goed. Wij hebben het platform zo ingericht dat een stimulerende omgeving is ontstaan, waar de focus ligt op het leren van elkaar en continue bewustzijn. Dit zorgt ervoor dat medewerkers oog houden voor leren en kennisdeling.

De flexibiliteit van Totara maakt het eenvoudig om alle activiteiten van de medewerkers te volgen. Daardoor is het een sterk instrument voor organisatiebreed leren. Het helpt Cito bij het realiseren van hun interne missie: een lerende organisatie worden.

medewerkers kijken naar laptop

De resultaten

De implementatie van Totara LMS heeft voor Cito meerdere voordelen.

Ze hebben nu minder tijd nodig voor het plannen en organiseren van traditionele trainingen. Zo blijft er meer tijd over voor het verbeteren van trainingen en het creëren van blended-learning-oplossingen. Daarnaast staat nu alle leercontent op één plaats, waardoor gebruikers veel sneller kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Dit heeft door de hele organisatie heen geleid tot meer focus op leren. Het is makkelijker om te communiceren over trainingsactiviteiten en er is meer content voor iedereen om te ontdekken. De leermogelijkheden zijn met deze implementatie voor iedereen beduidend vergroot!

Met Totara LMS professionaliseren we leren en ontwikkeling binnen Cito. Leren en ontwikkelen is nu beschikbaar voor iedereen binnen de organisatie. Totara is voor Cito een belangrijk instrument om een leerklimaat te scheppen, waarmee onze mensen zich ontwikkelen tot flexibele en innovatieve medewerkers die bijdragen aan de business strategie van Cito. Bovendien maakt het leren leuk!
Bregje van der Werf, L&D Consultant bij Cito

Cito module op schoot van medewerker

Over Cito

Cito wordt internationaal erkend als expert in het ontwikkelen en afnemen van examens en toetsen. Het pakket diensten en producten voor de onderwijs- en beroepspraktijk is breed en richt zich op moderne toetsvormen en volgsystemen. Cito verzorgt trainingen en advieswerk en onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs. Al deze activiteiten voeren zij uit voor onderwijsinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

LMS als basis voor een lerende organisatie.

Neem even contact op

Eefje Albers

Eefje Albers

Directeur
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies