• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over AFAS Solutions, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van AFAS Solutions

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij AFAS Solutions

Traineeship: wat is een traineeship?

Studenten en starters gebruiken steeds meer een traineeship om ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Een traineeship is een (starters)functie bij een bedrijf waarin je als trainee wordt opgeleid tot specialist in een vakgebied. Lees in deze blog alles over wat een traineeship is, de voordelen en nadelen en meer.

traineeship bij Conclusion AFAS Solutions

Wat is een traineeship?

Ondanks dat er veel verschillende typen traineeships worden aangeboden, is de volgende betekenis wat ons betreft de uitleg wat een traineeship is: Een traineeship is een (starters)functie bij een bedrijf waarin je als trainee wordt opgeleid tot specialist in een vakgebied.

Wat is een trainee?

Een trainee is een pas afgestudeerde student die over het algemeen in een groter bedrijf werkzaam is. Maar een trainee kan ook iemand zijn die al werkervaring heeft opgedaan, interesse heeft in een bepaald onderwerp en zich wenst te omscholen als specialist op een bepaald vakgebied.

De trainee volgt een speciaal ingericht traineeship, wat in principe als een startersfunctie kan worden gezien. Tijdens een traineeship staat de combinatie van leren en werken centraal.

Wat is het doel van een traineeship?

Een traineeship geeft talentvolle starters de kans zich te ontwikkelen tot specialist. Het is een volwaardige baan bestaande uit een combinatie van werken en leren. Gedurende een vastgestelde periode werk je aan verschillende projecten of in diverse functies op wisselende afdelingen binnen een bedrijf.

Wat verdien je met een traineeship

Met een traineeship verdien je vaak gelijk een salaris. Dit verschilt per bedrijf en is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Voor een traineeship kan je uitgaan van een salaris tot 2.500 euro per maand.

Is een traineeship het waard

Tijdens een traineeship kan je leren terwijl je in dienst bent bij een bedrijf. Zo kun je jezelf op persoonlijk vlak ontwikkelen, volg je trainingen om je (soft) skills te verbeteren en leer je de organisatie kennen terwijl je meewerkt aan projecten. Vaak heb je ook uitzicht op een vaste baan na het succesvol doorlopen van een traineeship.

Waar moet je op letten bij een traineeship

Als je kiest voor een traineeship maak dan een heel bewuste keuze voor de organisatie waar je een traineeship gaat doen. Denk niet: “Ik doe dat traineeship wel even en daarna zie ik wel wat ik ga doen”. Je maakt een keuze voor de langere termijn. Daarnaast stellen sommige bedrijven een studiekostenregeling op.

Waarom wel of geen traineeship

Een van de nadelen van een traineeship is dat het vaak lastig is om je te specialiseren. Je loopt vaak mee op allerlei afdelingen en soms zelfs bij verschillende organisaties of in meerdere landen. Je oefent daarnaast verschillende functies uit en komt in contact met diverse opdrachtgevers.

Voordelen van een traineeship

Als je je wilt specialiseren als trainee, kies dan een traineeship waarbij je je kan specialiseren in een vakgebied. Conclusion AFAS Solutions biedt traineeships aan. Als het traineeship Applicatie Consultant jouw aanspreekt, lees dan snel verder.

Meer informatie?

Interesse in een traineeship? Solliciteer nu!Werken bij Conclusion AFAS SolutionsBekijk hier onze klantverhalen en casesOver ons

Interesse in een traineeship?

Neem contact op met Varusha en verken jouw mogelijkheden.

Varusha Sadhoe, recruiter bij Conclusion AFAS Solutions

Varusha Sadhoe

Recruitment Business Partner
varusha.sadhoe@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies