• Expertises

Vooruitblik Profit 18 - Deze functionaliteiten zijn écht wat voor jullie

Volgende week presenteert AFAS de verbeteringen in de software van Profit 18. De nieuwe functionaliteiten zijn al aangekondigd! Lees hieronder een korte vooruitblik op een selectie van vier interessante ontwikkelingen.

11 juni 2021   |   Nieuws   |   Door: Conclusion AFAS Solutions

Deel

AVG-proof dossier - Verwijdersets

Hoe belangrijk het is om gegevens op de juiste manier te bewaren hoeven we niet meer uit te leggen. Dossieritems moeten volgens de Archiefwet na een bepaalde termijn worden vernietigd. De verwijdersets in Profit 18 bieden betere ondersteuning van de Archiefwet op dossieritems.
Door de nieuwe functionaliteit ben je nog beter in staat om te bepalen wat gearchiveerd of verwijderd kan worden conform de richtlijnen. Je kunt per type dossieritem vastleggen wanneer deze verwijderd moet worden. Zodra de bewaartermijn verstreken is, kun je de dossieritems gemakkelijk verwijderen.

Nu kan je in AFAS met handmatige filtering de dossieritems die verwijderd moeten worden tonen in een weergave. De nieuwe functionaliteit in Profit geeft je meer controle over de archivering van gegevens.

Relatiegegevens checken via de PocketApp

De PocketApp is de meest snelle en eenvoudige manier om inzicht te krijgen in informatie uit AFAS. Vanaf Profit 18 wordt de PocketApp ook een stukje gebruiksvriendelijker om snel een beeld te krijgen van jouw bestaande relaties. Vanaf je telefoon kun je straks financiële informatie over jouw relaties checken. De openstaande posten per debiteur geven een beeld van de financiële situatie van het bedrijf. De inkoopfacturen per inkooprelatie geven een heads-up over de afspraken die zijn gemaakt.
Daarnaast is ook het afhandelen van de workflow inkoopfactuur beschikbaar in de app.

Back to work – Thuiswerkregelingen.

Thuiswerken is bij sommige bedrijven het nieuwe normaal geworden. Nederland gaat gestaag weer open, maar thuiswerken is daarbij niet meer weg te denken.

Als werkgever ontkom je er dus niet aan om zaken te regelen voor de nieuwe manier van werken. Bij veel bedrijven zijn regelingen rondom reiskosten en thuiswerkvergoedingen opgesteld. In AFAS worden de regelingen nu vaak handmatig per medewerker geregistreerd met vrije inrichting. Na de releasedatum is daar een standaardoplossing voor. Op InSite of in de PocketApp geeft de medewerker aan op welke dagen hij of zij op locatie of thuis werkt. Hierdoor kunnen automatisch de geldende vergoedingen berekend worden. Heeft de medewerker thuis gewerkt, dan geldt er bijvoorbeeld een thuiswerkregeling. Gaat een medewerker naar locatie, dan is er wellicht reiskostenvergoeding van toepassing. Bovendien wordt in het bezettingsoverzicht per dag getoond waar de collega’s aan het werk zijn.

Een thuiswerkportaal op InSite biedt overzicht over de thuiswerkregelingen en registratie voor de medewerker.

Extra rollen bij contract (financieel)

Bij het maken van financiële afspraken met klanten zijn vaak meerdere personen betrokken. Nu kun je in AFAS één verantwoordelijke aanwijzen. Vanaf Profit 18 kun je ook de contracteigenaar en de contractbeheerder vastleggen. Je kunt de taak voor het beoordelen van het contract via de workflow ook langs de contracteigenaar en de contractbeheerder laten gaan. Of allebei tegelijk. Hiermee zijn het beoordelen en beheren van het contract niet meer afhankelijk van 1 persoon. Dit geldt voor een nieuw aangemaakt contract én een contractverlenging.

We krijgen er geen genoeg van: Flexibel rooster

Tóch nog eentje! Moet jij ook wel eens twee keer nadenken bij de vinkvelden Wisselend arbeidspatroon (uren per week) en Wisselend arbeidspatroon specificeren (werktijden)? Vanaf Profit 18 is dat verleden tijd. De roosters kunnen voortaan op drie duidelijke manieren worden geregistreerd. De nieuwe manier, uren per dag, maakt het mogelijk om flexibel werken vast te leggen.

En nog veel meer

Wij zijn helemaal klaar voor Profit 18 met al haar nieuwe functionaliteiten. Er zijn nog veel meer ontwikkelingen. De AFAS Open is volgende week dinsdag, met nog meer informatie over de nieuwe software. Ben jij er ook bij? Veel plezier!

Samen aan de slag met nieuwe functionaliteiten?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Ilse Bloem

Account manager
ilse.bloem@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security