Maak kennis met Renee, onze HRM'er in wie de AFAS-nerd ontwaakte

Volgens Renee zouden veel meer HRM'ers erover na moeten denken om AFAS-consultant te worden. Je kunt je HR-kennis en ervaring inzetten bij meerdere organisaties. Je adviseert op strategisch- of managementniveau, daarmee kun je écht van toegevoegde waarde zijn als consultant. Zelf stapte Renee uit haar "HR-comfortzone" en is nu bijna drie maanden werkzaam bij Conclusion AFAS Solutions. 

23 februari 2022   |   Nieuws   |   Door: Renee Ruiter en Anne Miessen

Deel

Conclusion AFAS Solutions

"Ik ben ooit als recruiter en HR-adviseur begonnen bij een IT-organisatie. Zij werkten met AFAS en daar heb ik voor het eerst – als gebruiker – kennis gemaakt met het pakket. Mijn collega’s van IT hadden daar de uitdrukking “Als Renee het kan dan kan iedereen het”. Als je mij toen had verteld dat ik zoveel jaren later zelf in de IT zou werken als AFAS-consultant had ik je waarschijnlijk uitgelachen".

Ervaring met AFAS-implementatie

“Bij mijn vorige werkgever zijn we overgestapt naar AFAS. Ik ben toen samen met een extern consultancybureau aan de slag gegaan met de implementatie. Het project heb ik samen met een project manager opgepakt en vorm gegeven. Naast dat ik eindverantwoordelijk was voor HR en sponsor van het project, deed ik óók het “huiswerk” dat tijdens de implementatie moest gebeuren. Hiermee leerde ik AFAS op een andere wijze kennen. Dat is het moment geweest waarbij “de AFAS-nerd” in mij wakker is geworden.”

Blijkbaar wist ik nog lang niet alles

"Sinds ik bij Conclusion AFAS Solutions werk, gaat er echt een wereld voor mij open en zie ik hoeveel meer er mogelijk is met AFAS en in welke mate een goede in richting in AFAS “het leven van de HRM’er” vergemakkelijkt. Dit kun je tijdens een implementatie niet allemaal leren. In de afgelopen twee maanden ben ik écht in de wereld van AFAS gedoken en merk ik hoeveel ik van mijn kennis van het HR-werkveld kan toepassen om processen optimaal in te richten. Super leuk!"

HR-ervaring als toegevoegde waarde

"Ik heb ruim tien jaar gewerkt als HRM’er, in verschillende rollen en organisaties. Dit is absoluut van toegevoegde waarde in mijn werk als Business Consultant. Ik ken de wet- en regelgeving, ken de processen én snap met welke dynamiek je als HRM’er te maken hebt. Deze kennis pas ik dan ook dagelijks toe bij mijn opdrachten."

Uit de comfort-zone

"Ik ben écht uit mijn comfort-zone gestapt en heb een flinke carrière-switch gemaakt door voor deze baan te kiezen. Ik wilde iets nieuws, iets anders, maar waarbij ik wel gebruik kon maken van alle kennis die ik al heb opgedaan. Nu ben ik Business-consultant bij Conclusion AFAS Solutions en elke dag leer ik iets nieuws over de wondere wereld van AFAS. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren en te zien hoe snel ik mijn nieuwe kennis kan toepassen. Ik ben in de afgelopen weken vooral bezig geweest met het opschroeven van mijn AFAS kennis en draai nu mee op projecten."

Oproep aan alle HRM'ers die het leuk vinden om met AFAS te werken

"Ik ben naar Conclusion AFAS Solutions gegaan omdat ik mijzelf op een andere wijze wilde ontwikkelen, maar wel op strategisch- of beleidsniveau in gesprek wilde blijven bij klanten. Als je het met een organisatie over de inrichting van hun AFAS-systeem hebt, heb je het praktisch over hoe hun beleid en processen tot uiting komen of moeten komen. Het is gaaf om daar een beïnvloedende rol bij te kunnen invullen als consultant. Bovendien geeft het echt een heerlijk gevoel als je iets gebouwd hebt dat werkt zoals je het bedoeld hebt, zónder dat je hoeft te programmeren. De software is het middel om uiteindelijk het HR-beleid van een organisatie goed tot uiting te laten komen. 

Mijn advies voor HRM’ers die affiniteit hebben met procesgericht werken en ervaring hebben met AFAS én niet meer happy zijn in het HR-werkveld zelf? “Come over to the darkside”, het is hier veel leuker!"

Onze vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures beschikbaar.

Meer weten?

Onze vacaturesOver onsOnze casesNieuws & blogs

Wil jij werken bij dé AFAS partner van Nederland?

Ik help je graag bij het verkennen van jouw mogelijkheden.

Djai van Niewenhoven_2024

Djai van Nieuwenhoven

Business Recruiter
djai.van.nieuwenhoven@conclusion.nl