Kennissessie: Introducing The Elastic Stack

Conclusion Accelerate en AMIS organiseren kennissessie over The Elastic Stack.

16 februari 2018   |   Evenement   |   Door: Conclusion Accelerate!

Deel

Toetsenbord

The Elastic Stack

Op 20 februari organiseren Conclusion Accelerate! en AMIS een kennissessie rond The Elastic Stack. Deze kennissesisie met als titel 'Introducing The Elastic Stack – Light-weight data storage, advanced search and rich dashboards' bevat ook een hands-on workshop. De kennissessie wordt gegeven door Michiel van der Sluis, Integration Architect van Conclusion Accelerate! en Lucas Jellema, CTO van AMIS.

Data is allang niet meer in alle gevallen (alleen maar) opgeslagen in een relationele database. Andere data stores worden ingezet voor betere performance, grotere schaalbaarheid, rijkere functionaliteit en lagere kosten. Een regelmatig toegepaste data store is Elastic Search Index, een NoSQL document store, onderdeel van de Elastic Stack. Deze stack omvat verder ook Kibana (voor visualisatie van data in Elastic Search Index op dashboards ), LogStash en Beats(voor het verzamelen en verwerken van log-file-entries).

De Elastic Stack is een handig, snel en goedkoop in te zetten hulpmiddel dat we eigenlijk in onze gereedschapskist moeten meenemen omdat het bij veel klanten waarde kan toevoegen. Op zijn minst moeten we een goed beeld hebben van wat deze stack voor ons kan betekenen. Vandaar deze kennissessie over de Elastic Stack. 

Michiel presenteert over een recente praktijk-toepassing van de Elastic Stack: een Elastic Search Index werd ingericht om live data vanuit events te verzamelen. Vervolgens werd daar een real-time dashboard op gerealiseerd met Kibana. In heel korte tijd werd hiermee een belangrijk businessprobleem opgelost – tot grote tevredenheid van de klant. Michiel zal met concrete stappen en echte code demonstreren hoe een Elastic Search Index wordt geconfigureerd en hoe daar vervolgens via een REST API of via een client library vanuit bijvoorbeeld Java of Node/JavaScript data ingestopt en uitqueried kan worden. Daarna demonstreert hij hoe je een dashboard bouwt op die index met Kibana.

HANDS-ON WORKSHOP

Na het diner is het tijd voor “zelf doen” in een hands-on workshop. We nemen je bij de hand om een werkende Elastic omgeving te realiseren. Daarin ga je een search index maken waar je data in laadt, wijzigt en opvraagt. Je krijgt een eerste indruk van de rijke tekst-zoek en –analyse mogelijkheden van Elastic Search. De hands-on omvat ook het bouwen van een visualisatie van de data in de Elastic Search Index in een Kibana dashboard. Ook bestaat de mogelijkheid om snel de combinatie van LogStash, Elastic Search Index en Kibana uit te proberen.

DEELNEMEN

Als voorkennis voor de workshop verwachten we enige ervaring met REST APIs en het omgaan met data in JSON formaat. Enige programmeerervaring met Java of Node/JavaScript is zeer relevant.

Vergeet niet een laptop mee te brengen, liefst eentje waarop je ook zelf dingen kunt installeren.

Wil je bij deze kennissessie aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar marketing@amis.nl met de vermelding 'Aanmelding kennissessie 'Introducing The Elastic Stack' .

Wil je vooraf meer informatie? Neem dan contact op met Michiel van der Sluis of Lucas Jellema