De 5 van Michiel

Vijf jaar geleden begon Michiel van der Sluis aan een bijzonder avontuur. Onder de vleugels van Conclusion bouwde hij Accelerate! uit tot waar het nu staat. Op 1 juni vierde hij zijn vijfjarig jubileum. Hoog tijd dus voor ‘De 5 van Michiel’.

7 juni 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Accelerate!

Deel

Accelerate Conclusion Michiel van der Sluis

1. Accelerate!-ambassadeur

“Tijdens een IT-dag van Medux hield hun product owner een presentatie aan de rest van de organisatie. Daarin werd verteld welke besparingen ons integratieteam de afgelopen drie jaar had weten te bewerkstelligen: zo’n 40 fte. Die prestatie, en het feit dat een klant dat op eigen initiatief presenteert, maakt me ontzettend trots. Zo ontstaan er ambassadeurs voor Accelerate! puur omdat we ons werk goed doen.”

2. Wijze woorden

“Toen we vijf jaar geleden begonnen met Accelerate! had ik nog weinig ervaring met ondernemen. In die tijd had ik meermaals contact met Rob van Grieken, een zeer ervaren ondernemer en investeerder. Hij deelde een hoop wijze lessen die vandaag de dag nog altijd in mijn systeem zitten: Zoals: als je wilt groeien, moet je zorgen dat je meer werk hebt dan je aankunt. De capaciteit organiseer je daarna, maar nooit andersom. Ontzettend waardevolle les.”

3. Hardcore MuleSoft-fanaat

“MuleSoft greep me ooit en laat me niet meer los. Bij MuleSoft snappen ze als geen ander hoe je een goede tool maakt en die steeds weer doorontwikkelt. De tool wordt alleen maar sneller, beter en mooier. Ik ben nog nooit een ander integratieplatform tegengekomen dat zo goed doordacht is als MuleSoft”

4. Auto aan de kant

“Een bijzondere ontwikkeling voor mij is het werken na COVID. Zowel het hybride werken als de manier waarop we met onze klanten in contact staan. Voorheen zat ik minstens twee uur per dag in de auto, was ik altijd onderweg. Mijn dag werd geleefd. Nu kan ik mijn dagen stukken efficiënter inrichten en alleen nog fysiek bij elkaar komen voor de belangrijkste overleggen en voor creatieve sessies. Het hele team van Accelerate! heeft het hybride werken omarmd.”

5. Kroon op het werk

“Dolgraag zou ik op termijn een groot, internationaal project willen draaien. Een ultieme testcase én showcase, waardoor we aan de hele wereld kunnen laten zien wat we bij Accelerate! in huis hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we in zo’n project kunnen groeien en dat we het op een hoog niveau kunnen opleveren. Dat zou echt de kroon op al ons harde werken van de afgelopen vijf jaar zijn.”

En over nog eens vijf jaar, waar staat Michiel dan?

“Ik hoop dat Accelerate! dan dusdanig weerbaar is dat ik vervangbaar ben. Absoluut niet omdat ik weg wil, maar omdat dat zou betekenen dat Accelerate! op eigen benen kan staan, volwassen is geworden.”