Zo helpen wij Medux relevant te blijven in een digitaliserende markt

Herken je dat, data versnipperd en verstopt in ERP-systemen, terwijl de wereld om je heen vraagt om snelheid en zichtbaarheid? Medux liep hier ook tegenaan. De zorghulpmiddelenleverancier bevindt zich in een hevig concurrerende en digitaliserende markt. Een verouderd back-officesysteem maakte het voor Medux lastig om aan te sluiten op de populaire online marktplaatsen en eigen bestelportalen. Het lukte ons om Medux binnen afgesproken termijn te koppelen aan deze marktplaatsen en portalen via een generiek integratieplatform.

Klant

Medux

Medux

Markt

Zorg

Publicatiedatum

16 september 2021

Conclusion accelerate - use case Medux

Hoe te koppelen aan populaire online marktplaatsen?

Hoe zorg je ervoor dat je relevant blijft in een markt die steeds verder digitaliseert? Het lukte Medux niet om de koppeling naar de in de branche populaire online marktplaatsen te maken. Terwijl dat wel noodzakelijk is om de zichtbaarheid en reikwijdte van Medux te vergroten onder bestaande en potentiële klanten. Daarnaast bieden deze marktplaatsen een vorm van dienstverlening die hedendaagse gebruikers verwachten van dienstverleners. Men wil immers prijzen kunnen vergelijken, reviews lezen en laagdrempelig 24/7 kunnen bestellen.

De integratie heeft ervoor gezorgd dat, ondanks de complexiteit van ons legacyssyteem, wij onze klanten 24/7 kunnen bedienen

Ashwinie Gopie, Product Owner - Medux

ERP-systeem in tact laten, integratie in MuleSoft bouwen

Het aansluiten van de digitale marktplaatsen op het vrij oude ERP-systeem van Medux zou erg moeizaam gaan en duur zijn. Daarnaast maakt dit een mogelijke vervanging van het ERP-systeem in de toekomst nóg lastiger door de verwevenheid van systemen. Dat vroeg dus om een gedegen integratie-advies. Precies waar ons hart bij Conclusion Accelerate sneller van gaat kloppen. We kozen ervoor om het bestaande ERP-systeem te laten draaien zoals het draait. Het werkt voor de processen en is enorm belangrijk voor Medux. Dus: don’t fix it, if it ain’t broken.

Ons team van integratiespecialisten koos ervoor een modulaire oplossing te bouwen in MuleSoft. Door die oplossing vergroten we de mate van hergebruik en zijn we in staat geweest om onze time-to-market aanzienlijk te verkorten. Daarnaast zorgt een modulaire oplossing voor een vergroting van de wendbaarheid. Aanpassingen kunnen eenvoudig worden doorgevoerd, zonder dat ze impact op de hele oplossing hebben.

Samen met de klant bouwen we de functionele API’s: de technische input komt vanuit ons, de functionele input vanuit Medux. Door te werken met deze API’s kunnen front-end ontwikkelaars heel eenvoudig data ontsluiten naar diverse kanalen door functionele vragen te stellen, zonder enige kennis te hebben van het complexe achterlandschap. In die zin enabled de integratielaag de ontwikkelaars aan de voorkant. Zij kunnen de producten en diensten van Medux steeds weer snel en op dezelfde manier aansluiten op relevante online marktplaatsen.

Medux blijft relevant in de markt, omzet stijgt en kosten dalen

Onze oplossing maakt het mogelijk om informatie eenvoudig, snel en veilig beschikbaar te stellen aan de marktplaatsen en de eigen Medux-portalen. Dat resulteert in een omzetstijging, kostenvermindering, verhoogde wendbaarheid en kortere time-to-market.

De resultaten samengevat:

  • Door het aansluiten van Medux op de verschillende marktplaatsen groeit het aantal bestellingen aanzienlijk, evenals de omzet. Het houdt Medux continu zichtbaar in de markt.
  • Door de automatisering van het orderproces hoeft er minder werk handmatig gedaan te worden, wordt er minder onderhoud gevraagd en is er een lagere bezetting op de klantenservice nodig.
  • De slimme architectuur in MuleSoft creëert veel wendbaarheid. Medux is nu in staat het oude IT-landschap te vernieuwen, zonder dat dit impact heeft op de gebruikerservaring aan de voorkant. Oftewel: de ‘winkel’ kan gewoon open blijven, terwijl er innovaties worden doorgevoerd aan de front- en back-end.

Door onze slimme integratielaag in MuleSoft verlichten wij de administratieve werklast van de organisatie wat bijdraagt aan vernelde werkprocessen.
Daarbij hebben we ook een 360 graden beeld weten te realiseren wat helpt onze operationele processen te optimaliseren.

- Ashwinie Gopie, Product Owner - Medux

Over Medux

Medux biedt kwaliteit van leven in elke fase van het bestaan. Daartoe leveren zij hoogwaardige hulpmiddelen en diensten aan zorginstellingen en eindgebruikers. Met zorg, inzet en toewijding maken ze iedere dag weer meer mogelijk. En houden ze de zorg betaalbaar.

Digitale transformatie brengt waarde die de zorg verdient. Met oog voor de patiënt en de zorgprofessional.

Conclusion in de zorg

De zorg is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de zorg?

Gebruik jij integratie om nieuwe business te ontwikkelen?

Met onze bewezen trackrecord helpen wij onze klanten.

Michiel van der Sluis

Michiel van der Sluis

Practice Manager
MvanderSluis@conclusion.nl