Sligro’s EAT-i transformatie naar bruikbaar SAP IT-landschap

Sligro is de grootste food service horecagroothandel van Nederland en richt zich voor verdere expansie steeds internationaler. De eerste stap daarin was de uitbreiding naar België met de overname van JAVA-food services. IT speelt een buitengewone grote rol in de food industrie. Hier hebben we te maken met (verse) etenswaren waar veel wetgeving op rust, wat leidt tot een complexe workflow en waar een goed ingericht IT-landschap de uitkomst biedt. Dit vraagt echter wel om een scherpe en krachtige aanpak.

Klant

Sligro

Markt

Retail, Voedsel & Agri

Publicatiedatum

2 februari 2021

Sligro Virtual Sciences succesverhaal

Huidig IT-landschap Sligro

Het huidige IT-landschap is grotendeels door Sligro zelf ontwikkeld en volledig ingericht op de Nederlandse manier van werken, denken en wetgeving. Met oog op de gewenste expansie doelstellingen is Sligro dit IT-landschap ontgroeit. Daarnaast kent ieder land haar eigen wetgeving. Om aan alle internationale eisen te voldoen is er gekozen om het huidige IT-landschap te vervangen door een nieuw SAP-landschap  dat volledig “greenfield” wordt ingericht. Binnen dit veranderingsprogramma (EAT-i) wordt de ambitie van Sligro in verdere vereenvoudiging, digitalisering en internationalisering van bedrijfsprocessen en systemen stapsgewijs doorgevoerd.

De vereenvoudiging wordt met name gerealiseerd door gebruik te maken van “standaard” IT-componenten zoals SAP en Clouddiensten. Om deze diensten goed te laten samenwerken krijgt integratie een belangrijke rol in de applicatiearchitectuur. Voor het implementeren van integraties tussen systemen en met partners/leveranciers heeft Sligro gekozen voor SAP PI/PO en MuleSoft. Een eenduidige strategie waar de API-Led strategy volledig wordt omarmd en daardoor in zijn kracht staat. Door de implementatie verhoogd Sligro agility en de snelheid met integratie in toekomstige acquisities en dienstverlening.

MuleSoft platform

Door de keuze voor het MuleSoft platform is Sligro op zoek gegaan naar geschikte partners met enkel gecertificeerde MuleSoft developers en architecten die naast gedegen integratieadvies ook de oplossing kan implementeren en kan ondersteunen op meerdere vlakken zoals;

  • opbouw van het MuleSoft platform;
  • het ontwikkelen van integraties binnen het EAT-i programma;
  • helpen met de opbouw van MuleSoft kennis binnen de Sligro organisatie;
  • en het uitfasering van de IBM-datapower integratie door deze te vervangen door MuleSoft API’s.

De kar wordt samen getrokken

Conclusion Accelerate! en Sligro zijn gestart met de ontwikkeling van een overzichtelijke integratiearchitectuur op basis van het API-Led connectivity model. Veel legacy systemen kunnen de innovatiesnelheid van de organisatie vertragen. Door een nieuwe referentie integratie architectuur en de hulp van Conclusion is Sligro in staat meer moderne toepassingen en innovatieve oplossingen hierop aan te sluiten. Elke integratie wordt ontwikkeld vanuit herbruikbare modules. Simpelweg omdat hier op een relatief makkelijke manier kosten en tijd zijn te winnen. Het IT-landschap blijft hierdoor beheersbaar en makkelijk uit te bereiden met nieuwe toepassingen.

Hoewel Conclusion Accelerate! nog midden in de ontwikkeling van integratieservices zit zien we al zichtbare stappen. Zo kunnen we al zeggen dat de productinformatie van Stibo STEP wordt geleverd aan SAP (orderverwerking) en de webshop.

Door het samenwerkingsmodel stelt Conclusion Accelerate! Sligro in staat om de juiste kennis en kunde in te zetten in projecten en daarmee succesvol te zijn met behulp van het MuleSoft platform.

Real time zichtbaar

IT gaat verder dan alleen op de gevestigde locaties. Onderweg hebben vrachtwagenchauffeurs  dagelijks te maken met logistieke systemen die informatie leveren over de te laden/lossen goederen en routes. Ook hier heeft Conclusion Accelerate! de bestaande realtime interface van informatie omgezet naar een MuleSoft API oplossing. Dit draagt bij aan snelheid en efficiëntie van de levering.

Van businesspartner naar team

Onze bijdrage is tot nu impactvol. De eerste grote stappen zijn gezet en het API-led model wordt door de organisatie omarmd. De twee ‘afzonderlijke’ Sligro en Conclusion Accelerate! werkgroepen vormen één team, samen absorberen ze alle kennis van het MuleSoft platform. Iedereen streeft naar de stip op de horizon.

Sligro heeft haar innovatiekracht versterkt om nu en in de toekomst snel in te anticiperen op veranderingen in de markt. Waar het eind nog niet in zicht is heeft Conclusion Accelerate! al concrete meetbare waarde toegevoegd aan de stappen richting de internationalisering van Sligro.

Improve IT landscape

Conclusion in de retail, voedsel en agri

Retail, voedsel en agri is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in retail, voedsel en agri?

Gebruik jij integratie om nieuwe business te ontwikkelen?

Met onze bewezen trackrecord helpen wij onze klanten.

Michiel van der Sluis

Michiel van der Sluis

Integration Architect / Practice Manager
mvandersluis@conclusion.nl