• Cases

    Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Nieuws, events en artikelen van Yellowtail

Figlo en Yellowtail lanceren vergaande hypotheek pre-indicatie

Figlo en Yellowtail hebben in samenwerking met Rulecube voor een grote financiële dienstverlener een pre-indicatie ontwikkeld voor hypotheken. Deze innovatie geeft vanuit elke fase in het adviesproces direct inzicht in de (latente) haalbaarheid van een hypotheek en is op dit moment voor deze partij in pilotvorm te gebruiken door een beperkte groep adviseurs vanuit het adviespakket Figlo Hypotheken. Dankzij Hypotheekindicatie wordt het voor hypotheekadviseurs mogelijk meer zekerheid te krijgen over de haalbaarheid van de definitieve hypotheekaanvraag.

Figlo heeft Hypotheekindicatie toegevoegd aan Figlo Hypotheken. “Onzekerheid bij klanten en adviseurs over de haalbaarheid van een hypotheekaanvraag wordt als een groot obstakel gezien, maar met “Hypotheekindicatie” zetten we een flinke stap voorwaarts om dit probleem zo veel mogelijk op te lossen”, aldus Nathan Brouwer, Enterprise Account Executive bij Figlo. “Mijn verwachting is dat klanten en adviseurs dit enorm gaan waarderen. Eerder zekerheid geeft immers rust en vertrouwen in het toch al spannende traject van een hypotheekaanvraag”.

Yellowtail Conclusion realiseerde deze klant-specifieke oplossing met behulp van Rulecube, een low code API en business rule platform. Binnen Rulecube zijn alle acceptatieregels van de betreffende geldverstrekker ingericht. De klantdata wordt op maar liefst 200 regels getoetst. Door middel van een eenvoudig stoplichtsysteem in Figlo Hypotheken leert de hypotheekadviseur of een aanvraag grote kans van slagen heeft. Tijdens het hypotheekadvies-proces wordt doorlopend getoetst of een aanvraag al voldoet aan de acceptatieregels. Daarbij is door middel van alerts vanuit Rulecube voor de adviseur inzichtelijk waar een aanvraag nog aandacht behoeft.

De Hypotheekindicatie is nu ingericht en in gebruik genomen door een eerste partij. De waarde van deze innovatie zit vooral in de hoeveelheid data en regels die bij de toetsing wordt betrokken. De doelstelling is om het proces rond de aanvraag van een hypotheek een stuk korter en efficiënter maken. Omdat de Hypotheekindicatie is ontwikkeld als onderdeel van het generieke adviesproduct Figlo Hypotheken zijn Figlo en Yellowtail voornemens deze mogelijkheid later ook breder beschikbaar te maken in de markt, samen met MoneyView als hoogwaardige data-leverancier. Matthijs Mons, managing director Yellowtail Conclusion: “We zijn behoorlijk trots op deze innovatie, vooral omdat deze in zeer korte tijd is gerealiseerd dankzij de goede samenwerking met alle betrokken partijen.” Nathan Brouwer voegt hieraan toe “Vanzelfsprekend gaan we deze generieke ontwikkeling beschikbaar maken voor ál onze klanten. Onafhankelijke intermediairs kunnen er straks voor kiezen om hun licentie uit te breiden met deze module. Hetzelfde geldt voor onze Enterprise relaties. Het is een ontwikkeling waar we de gehele markt van willen laten profiteren.”

Vanaf begin oktober wordt Hypotheekindicatie actief ingezet binnen een selecte groep advieskantoren. De komende periode wordt de functionaliteit door MoneyView, Figlo, Yellowtail en Rulecube nog verder uitgebreid. De betrokken partijen geven aan uit te kijken naar volgende stappen om de processen rond hypotheekadvisering makkelijker en sneller te maken.

24 november 2021   |   Nieuws   |   Door: Yellowtail

Deel

Yellowtail
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Cases
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies