Data Architect
DataSeniorAmsterdam32 - 40 uur

Data Architect

DataSeniorAmsterdam32 - 40 uur
Als Data Architect ontwerp je datawarehouses voor ziekenhuizen met Microsoft-technologie. Je faciliteert realtime datatoegang, bevordert DevOps, en waarborgt metadata-governance, prestaties en schaalbaarheid voor optimale zorgkwaliteit en onderzoeken
Mannen aan het werk achter beeldscherm
Samenwerking met experts, impact in gezondheidszorg.
Innovatieve data-oplossingen, krachtige inzichten.
Impact op zorgprocessen, bijdragen aan een verbeterde zorg.

Ja, je ziet het goed, Data Architect Bij Furore krijg je een baan met inhoud. Werk dat ertoe doet, zoals:je dagelijks inzetten voor onze klanten in de zorgsector. Ziekenhuizen registreren tal van patiëntengegevens in EPD’s, applicaties en databases. Van die oneindige stroom data maak jij met jouw team (her)bruikbare en uitwisselbare informatie.


Bij het ontwerpen en bouwen van datawarehouses met medische gegevens voor ziekenhuizen staan externe verantwoording, kwaliteitsverbetering van de zorg en wetenschappelijk onderzoek centraal. Jij werkt als specialist op dit gebied in een klein team, doorgaans bestaande uit een projectleider, software engineers en modelleurs. Ook komt het weleens voor dat je zelfstandig aan opdrachten werkt. Je werkt bij ons op kantoor én bij de klant op locatie aan innovatieve en uitdagende projecten.

 • Voorbeelden van recente projecten:Ontwerpen en realiseren van (real time) datawarehouses voor patiëntenzorg, bedrijfsvoering, onderzoek en onderwijs.
 • Ontwikkelen van research-dataplatformen waarmee dagelijks nieuwe klinische data geleverd worden voor wetenschappelijk onderzoek en samenwerkingen tussen (academische) ziekenhuizen.
 • Bij alle projecten opzoeken, faciliteren en versterken van de samenwerking tussen Furore, het Medical Intelligence initiatief en andere ziekenhuizen.

Hoe dit er concreet uitziet?

Furore realiseert voor tal van ziekenhuizen (real time) dataplatformen, meestal gebouwd op basis van Microsoft-technologie (SQL Server, SSAS, SSRS en PowerBI). In deze platformen worden alle relevante databronnen ontsloten: het patiëntendossier (EPD), diverse klinische systemen, HR-systemen, financiële systemen, etc. De datamodellering wordt met (inter)nationale standaarden opgezet. Denk daarbij aan ZIB's (zorginformatiebouwstenen) en HL7 FHIR.


 • Als Data Architect krijg je in onze klantprojecten te maken met een aantal actuele uitdagingen:Ondersteunen van het primaire 24x7 zorgproces met data-oplossingen gebaseerd op realtime ontsluiting van diverse bronnen;
 • Interne datateams meenemen en begeleiden door inhoud en techniek met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld in de transitie naar een moderne DevOps werkwijze
 • Beheersbaar houden van alle technische processen in een centraal Dataplatform, bijvoorbeeld gericht op automatische kwaliteits- en testmonitoring. 
 • Vanuit het datawarehouse de juiste mensen toegang verschaffen tot de juiste data op het juiste moment, door gebruik te maken de juiste autorisatietechnieken.

De moeilijkheidsfactor? Die zit hier in de aansluitingen en samenwerking met het bestaande BI-platform, de samenwerking met het ziekenhuis en het juist vastleggen van alle metadata voor governance. Daarnaast uitstekende performance realiseren, het koppelen van bronsystemen met tal van applicaties en het bewaken van consistentie en schaalbaarheid van development en modellering. Zo ben jij van betekenis.


Quote Michiel Vuurboom, Datawarehouse Architect Furore: “De uitdaging is om met één consistente architectuur en een duidelijke werkwijze zowel patiëntenzorg, bedrijfsvoering als onderzoek optimaal te bedienen met een datavoorziening die technisch robuust is en op een professionele manier beheerd en ontwikkeld wordt.” 


Bekijk dit filmpje om te horen wat onze collega doet.


Furore Software Engineering workshopdag zomer 2023

Jouw vaardigheden

Jij bent te herkennen aan je uitstekende kennis van data(processing), BI en analytics en je talent om de kern uit de boodschap te halen.


 • Vinden mensen je eigenzinnig en recht door zee? Of juist doordacht in je aanpak? Mag allebei, want verschil moet er zijn. Voor deze functie ben je vooral kwaliteits- en servicegericht, communicatief vaardig en strategisch. Anderen zijn er al genoeg, dus blijf vooral lekker jezelf. Dat is alles wat we vragen. Alhoewel, als Data Architect heb je natuurlijk verstand van zaken, waaronder:SQLServer, Oracle en/of MongoDB
 • Modelleertechnieken (dimensioneel, tabular of datavault)
 • Ervaring met datawarehousing in de Microsoft stack
 • Kennis van robuuste, schaalbare infrastructureel (storage, networking) in een heterogene omgeving (dwz gemengde operating systems: Windows, Linux)
 • Kennis van cloud datawarehousetechnologie is een pré
 • Kennis van- of ervaring met het werken in Agile DevOps teams
 • Kennis van de zorg- of wetenschapssector is een pré
 • Persoonlijke eigenschappen zijn: kwaliteit- en servicegerichte instelling, communicatief vaardig, strategisch
 • Nederlandse taal, in woord en geschrift.

Voor deze functie heb je minstens een hbo-diploma. Aangevuld met 5 jaar werkervaring als Senior Developer of Architect.

Furore Conclusion collega's Myra en Sophie

Wat krijg je van ons?

In deze rol krijg je een contract voor 32-40 uur per week. Omdat wij erop vertrouwen dat jij uitblinkt als Data Architect bieden we daarbovenop (op basis van een fulltime dienstverband):

 • een salaris dat past bij je kennis en ervaring.
 • veel mogelijkheden om kennis uit te bouwen via cursussen, trainingen en opleidingen.
 • flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • maandelijks een uitgebreide borrel met band of dj op het hoofdkantoor in Utrecht.
 • mogelijkheden om te sporten samen met collega’s.
 • een baan bij een informeel bedrijf. We stimuleren nieuwsgierigheid en de initiatiefnemer.
 • de mogelijkheid om je nieuwe technieken eigen te maken en te onderzoeken hoe die toegepast kunnen worden.
 • een nauwe samenwerking met de ICT-afdeling en de eindgebruikers van het ziekenhuis.
Furore Young Professional Programma training Design Thinking 2023

Onze identiteit

Furore Conclusion werkt al 30 jaar als ICT-specialist in de gezondheidszorg en wetenschap. Onze opdrachtgevers zijn ziekenhuizen en onderzoeksfinanciers. Wij kennen de EPD’s in de Nederlandse markt en combineren technische kennis met kennis van zorgprocessen en wet- en regelgeving. Ons team bestaat uit 91 medewerkers die staan voor vakmanschap en plezier, met een focus op innovatieve oplossingen. Professionaliteit staat bij ons voorop, daarom blijven we onszelf ontwikkelen. Met flexibele werktijden zorgen we voor een goede werk-privébalans.

Wij zijn onderdeel van Conclusion, een ecosysteem van 25+ expertbedrijven.

Charlene Benjamins, recruiter bij Furore
Heb je vragen?

Charlene Benjamins

Recruiter

c.benjamins@furore.com

+31 6 13 51 67 84

Kijk verder

contact