Azure Cloud Engineer
DataSeniorAmsterdam32 - 40 uur

Azure Cloud Engineer

DataSeniorAmsterdam32 - 40 uur
Als Azure Cloud Engineer bij Furore beheer je en ontwikkel je innovatieve oplossingen voor de Azure-infrastructuur. Kom ons team versterken!
Werken bij Conclusion
Migratie van on-premise naar cloud.
Samenwerking en groeimogelijkheden.
Impactvolle projecten met creatieve oplossingen.

Ziekenhuizen staan momenteel aan het begin van een digitale transitie naar de cloud. Om haar klanten in de zorgsector optimaal te kunnen adviseren en ondersteunen legt Furore de focus op een overgang naar de Azure Cloud. Als Azure cloud engineer ben jij de spil in deze verandering. 


Jouw rol omvat het ontwikkelen van nieuwe cloud dataplatformen voor gebruik in de zorg en het meenemen van collega’s in deze transitie, een uiterst uitdagende taak waar we razend enthousiast over zijn. Met een baan bij Furore kun jij een belangrijke bijdrage leveren binnen het maatschappelijke werkveld. 

 

Furore is een specialist in de ZorgICT en realiseert voor tal van ziekenhuizen (realtime) dataplatformen, meestal gebouwd op basis van Microsoft-technologie (SQL Server, SSAS, SSRS en PowerBI). In deze platformen worden alle relevante databronnen ontsloten: het patiëntendossier (EPD), diverse klinische systemen, HR-systemen, financiële systemen, etc. De datamodellering wordt met (inter)nationale standaarden opgezet. Denk daarbij aan ZIB's (zorginformatiebouwstenen) en HL7 FHIR.  

Binnen de ziekenhuizen ontstaat nu een focus op de cloud. Nieuwe dataplatformen worden niet meer on premise ontwikkeld, en bestaande on premise dataplatformen staan voor een cloud migratie. Furore ondersteunt de ziekenhuizen met advies en implementatie. Om deze transitie een succes te laten zijn hebben we mensen als jij nodig, met kennis en ervaring van het ontwikkelen en migreren van dataoplossingen in Azure. 

 

Als cloud engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een realtime dataplatform dat datagedreven applicaties en rapportages ondersteunt voor patiëntenzorg, bedrijfsvoering en wetenschappelijk onderzoek. Of het nu gaat om een realtime dataplatform dat dashboards in de zorg ondersteunt, een data infrastructuur voor AI-toepassingen of een BI datawarehouse: jij bent degene die er samen met collega's voor zorgt dat zorginstellingen kunnen beschikken over de juiste datavoorziening. 

Bij Furore werk je samen met ervaren professionals aan uitdagende projecten. Veel zorgprofessionals zijn voor hun werkzaamheden afhankelijk van ons platform en dit aantal blijft groeien. Aan jou de uitdaging om deze groei mede te helpen realiseren. In ons team krijg je veel inspraak bij het ontwerpen en implementeren van passende oplossingen, er is genoeg ruimte om te experimenteren en er zijn uiteenlopende kansen om jezelf te ontwikkelen. 

 

Voorbeelden van recente projecten:

 • On premise near realtime dataplatform met verschillende ziekenhuizen, met cloud transitie op de roadmap. 
 • Planfase van een Azure cloud dataplatform voor een ziekenhuis, inclusief de architectuur, het devops proces, datamodellering, etc. 
 • Eigen Azure producten ontwikkelen binnen Furore met opleiding en kennisdeling. 
Furore Software Engineering workshopdag zomer 2023

Jouw vaardigheden

De moeilijkheidsfactor in deze rol? Die zit in de aansluiting en samenwerking met het bestaande BI-platform, de samenwerking met het ziekenhuis en het juist vastleggen van alle metadata voor governance. Als cloud engineer houd je je daarnaast bezig met het realiseren van uitstekende performance, het koppelen van bronsystemen met tal van applicaties en het bewaken van consistentie en schaalbaarheid van development en modellering. Zo ben jij van betekenis.

 

Je krijgt in de rol van Azure cloud engineer onder meer te maken met de volgende actuele uitdagingen: 

 • Analytics requirements vertalen naar passende oplossingen en services op Azure, zodat datagedreven applicaties hun weg naar productie vinden;   
 • Data near real time laten stromen met optimale performance voor eindgebruikers; 
 • Op efficiënte wijze de toenemende vraag naar data opvangen in schaalbare oplossingen; 
 • De complexiteit van zorgdata vangen in de juiste informatiemodellen en technologische oplossingen; 
 • Infra-as-code en CI/CD pipelines gebruiken om deployments op Azure te implementeren en te onderhouden;  
 • Monitoren van gebruik, performance en load van het analytics platform;   
 • Developers ondersteunen, bijvoorbeeld bij het in productie nemen van applicaties of bouwen van pipelines. 

Jij bent te herkennen aan je uitstekende kennis van data(processing), hebt aantoonbare ervaring met Azure Dataplatform projecten en je hebt talent om de kern uit de boodschap te halen. 

Vinden mensen je eigenzinnig en recht door zee? Of juist doordacht in je aanpak? Mag allebei, want verschil moet er zijn. Voor deze functie ben je vooral kwaliteits- en servicegericht, communicatief vaardig en strategisch. Als Azure cloud engineer heb je natuurlijk verstand van zaken, waaronder: 

 • Je hebt aantoonbare werkervaring in het ontwikkelen van datagedreven oplossingen in de Cloud (waarbij Azure uiteraard een grote pré is); 
 • Je hebt aantoonbare kennis van infrastructure-as-code (b.v. Terraform, Bicep), containerisatie (Docker, Kubernetes), CI/CD- en GIT-versiebeheer; 
 • Je weet hoe je oplossingen bouwt die voldoen aan gestelde eisen op het gebied van bruikbaarheid, schaalbaarheid, veiligheid en onderhoud; 
 • Je bent resultaatgericht met een analytische mindset en kan je keuzes en overwegingen goed overbrengen binnen het team; 
 • Kennis van de zorg- of wetenschapssector is een pré; 
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift. 

Voor deze functie heb je minstens een hbo-diploma, aangevuld met 5 jaar werkervaring als Senior Developer of Azure Specialist.

Furore Conclusion collega's Myra en Sophie

Wat krijg je van ons?

In deze rol krijg je een contract voor 32-40 uur per week. Omdat wij erop vertrouwen dat jij uitblinkt als Azure Cloud Specialist bieden we daarbovenop (op basis van een fulltime dienstverband): 

 • Een salaris dat past bij je kennis en ervaring; 
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden; 
 • Veel mogelijkheden om kennis uit te bouwen via cursussen, trainingen en opleidingen; 
 • Voldoende bijeenkomsten en uitjes met collega’s, zoals een gezellige spelletjesmiddag op kantoor en een sportieve uitdaging met padel, golfsurfen of boulderen; 
 • De mogelijkheid om nieuwe technieken eigen te maken en te onderzoeken hoe die toegepast kunnen worden. 

Bij Furore gaat het om meer dan alleen een baan. Het gaat om een kans om impact te maken en een bijdrage te leveren aan de zorg en wetenschap. Ben jij klaar voor deze uitdaging? 

Furore Young Professional Programma training Design Thinking 2023

Onze identiteit

Furore Conclusion werkt al 30 jaar als ICT-specialist in de gezondheidszorg en wetenschap. Onze opdrachtgevers zijn ziekenhuizen en onderzoeksfinanciers. Wij kennen de EPD’s in de Nederlandse markt en combineren technische kennis met kennis van zorgprocessen en wet- en regelgeving. Ons team bestaat uit 91 medewerkers die staan voor vakmanschap en plezier, met een focus op innovatieve oplossingen. Professionaliteit staat bij ons voorop, daarom blijven we onszelf ontwikkelen. Met flexibele werktijden zorgen we voor een goede werk-privébalans.

Tom Rooseboom, junior recruiter bij Furore
Heb je vragen?

Kijk verder

contact