Samenwerken en krachten bundelen binnen het Conclusion-ecosysteem

Conclusion is een mooie verzameling van verschillende bedrijven die samenwerken in één ecosysteem. Hoe dat werkt? Finance manager Erik vertelt het.

29 maart 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Erik Huls

De werksfeer. Die viel Erik meteen op toen hij in 2022 kennis kwam maken op kantoor bij Conclusion. De manier waarop collega’s met elkaar omgaan, de laagdrempeligheid. Dat wilde hij zelf ook graag vormgeven als manager. Inmiddels doet hij dat alweer 2 jaar als manager van het Shared Service Center Finance. “Medewerkers die goed in hun vel zitten en met plezier naar hun werk komen, voelen zich meer betrokken. Dat zie ik hier terug. We hebben echt een geweldig team en daar ben ik trots op.”   

Klein en groot tegelijk

“Conclusion is een verzameling van allerlei verschillende bedrijven. Het is een mooie mix van klein tot groot. Allemaal met hun eigen cultuur en specialisme én allemaal onderdeel van dezelfde overkoepelende organisatie met een gemeenschappelijk doel. Ik vind het heel mooi om te zien hoe er samenwerkingen ontstaan tussen die verschillende Conclusion-bedrijven. Doordat we onze krachten bundelen zijn we als Conclusion echt een grote organisatie. En daardoor kunnen we met elkaar ook een groter verschil maken op maatschappelijke thema’s, zoals diversiteit.”

Het motortje van de transformatie

“De manier waarop al deze verschillende Conclusion-bedrijven samen 1 geheel vormen, noemen we het Conclusion-ecosysteem. Op dit moment zijn alle Conclusion-bedrijven bezig met het ontdekken van hun rol binnen dit ecosysteem. Hoe kunnen ze optimaal met elkaar samenwerken en toch hun eigen cultuur behouden? Bij het zoeken naar die verbinding speelt Finance een belangrijke rol. Als afdeling weten wij goed de verbinding op te zoeken en het gesprek aan te gaan over wat belangrijk is voor onze samenwerking. We zijn als het ware het motortje voor de discussies die gevoerd moeten worden en de visies die gevormd moeten worden. Zo speelt Finance een grote rol in de transformatie naar het Conclusion-ecosysteem.”

Door onze krachten te bundelen kunnen we een verschil maken. Ook op maatschappelijke thema’s.

Erik Huls

Goede balans

“Bij Finance werken we met zo’n 30 collega’s samen op een moderne en inspirerende werkplek in Utrecht. Mét uitzicht op de middenstip van Galgenwaard. Hier leveren we de financiële diensten voor de verschillende Conclusion-bedrijven. Dat doen we met het Shared Service Centre, financial controllers, business controllers en het consolidatieteam. Een mooie mix van mensen en karakters. Van personen van wie de inkt van de diploma’s nog amper droog is tot collega’s die bijna met pensioen gaan. Met elkaar delen we de drive om het steeds beter te doen. Dat vraagt om een goede balans. Soms is het hard werken, met strakke deadlines die gehaald moeten worden. Maar net zo vaak is er tijd voor een lolletje of een lekkere kop koffie bij de baristabar. Die balans is voor mij het belangrijkste.”


Samen sporten

“In mijn vrije tijd loop ik graag hard. Zo ben ik nu aan het trainen voor een halve marathon. Dat enthousiasme voor sport neem ik ook mee in mijn werk. Ik ben fanatiek promotor van de sportactiviteiten die Conclusion organiseert. En dat zijn er heel veel: van samen hardlopen tot een boks- of schermclinic. Een hele leuke manier om verschillende sporten én je collega’s te leren kennen. Ook buiten je eigen Conclusion-bedrijf. Ook voor wie niet van sport houdt organiseren we van alles. Van lunch- en wandelgroepen tot bedrijfsborrels. We proberen de activiteiten zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoeften van de medewerkers. Zodat iedereen kan aanhaken op een manier die bij ze past.”

Het team komt zo graag naar kantoor, dat we meer werkplekken nodig hebben.

Erik Huls

Ruimte voor talent

“Ik ga nog elke dag met plezier naar kantoor en dat zie ik ook terug op de afdeling. Sterker nog, er komen zoveel mensen naar kantoor, dat we het aantal werkplekken moeten uitbreiden. Dat collega’s kiezen voor werken op kantoor in plaats van thuis, zie ik als een compliment. En we maken graag plek voor nieuw financieel talent. Zo bieden we bijvoorbeeld steeds vaker stageplekken aan. Op die manier kunnen we een mooie leer- en inspiratieplek zijn voor een nieuwe generatie financials. En natuurlijk kunnen onze eigen financials ook blijven groeien. Met een opleidingsprogramma dat aansluit op hun eigen ambities en manier van werken.”

Ook werken in het team van Erik?

Conclusion is altijd op zoek naar nieuw financieel talent. Wil jij ook een verschil maken in ons Conclusion-ecosysteem? Bekijk dan onze vacatures en kom een keer een kop koffie drinken. We leren je graag kennen!