Facility & procurement manager Joan over werken bij Conclusion

Joan vertelt hoe zij als facility & procurement manager met haar team werkt aan een fijne werkplek voor iedereen. In een groene omgeving met aandacht voor duurzaamheid.

10 april 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Joan Ypma

Joan werkt sinds 2016 met veel plezier als facility & procurement manager bij Conclusion. Voordat ze deze stap zette, vloog ze de hele wereld rond. Zo werkte ze onder andere als regional aircraft operations manager Afrika, Europa en Kazachstan bij Martinair-Air France-KLM Cargo. Na 32 jaar in de luchtvaart was het tijd voor iets anders. “Ik raakte in gesprek met de CEO van Conclusion, Engbert Verkoren, en het klikte direct. Een ‘sollicitatie’ in de vorm van 3 interessante en gezellige gesprekken is natuurlijk best apart, maar de energie en uitstraling van Conclusion spraken me behoorlijk aan. Het was voor mij een logische stap om mijn carrière hier voort te zetten en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad.”

Fijne werkplek voor iedereen

“Als facility & procurement manager heb ik een breed takenpakket. Mijn voornaamste doelstelling? Dat is ervoor zorgen dat iedereen zo prettig mogelijk kan werken bij Conclusion en zich er echt thuis voelt. Hier draag ik samen met mijn team op verschillende manieren aan bij. Zo ben ik verantwoordelijk voor het monitoren van de vastgoedportefeuille, zorg ik dat de parkeervoorzieningen op orde zijn, dat er eten en drinken is dat aansluit bij de verschillende behoeften van onze werknemers en nog veel meer. Hierbij speelt duurzaamheid een grote rol. Ik vind het een grote prestatie dat ons team ervoor zorgt dat alles op dit gebied zo goed mogelijk geregeld is. Hier komt een stuk meer bij kijken dan men vaak denkt.”

Belangrijkste doel? Zorgen dat iedereen bij Conclusion plezierig werkt en zich thuis voelt.

Joan Ypma

Een Conclusion-Sausje

“Samen met mijn team heb ik de dagelijkse zorg voor 4 panden en assisteren wij bij verschillende andere panden. De vastgoedportefeuille van Conclusion is enorm divers en groeit elk jaar weer. Sinds de coronaperiode hebben we verschillende panden verbouwd, zodat onze werknemers van alle gemakken zijn voorzien. Of ze nu op kantoor,  thuis of hybride werken. We zijn een ecosysteem van meer dan 25 verschillende bedrijven en ik vind het belangrijk dat elk bedrijf kan werken op een manier die bij hun identiteit past. Bij een verbouwing inventariseren we daarom welke wensen er per bedrijf zijn. Wel vind ik het belangrijk dat wanneer je een pand van Conclusion binnenloopt, je dit ook als zodanig herkent. Bij de inrichting van panden houd ik daarom rekening met de identiteit van een bedrijf én giet ik er een Conclusion-sausje overheen.”

Catering voor 400 personen

“Ook de catering valt onder mijn verantwoordelijkheid. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat zo’n 400 personen elke dag lekkere koffie en thee hebben, vers fruit op hun afdeling vinden en in de keuken de keuze hebben tussen halal-, glutenvrije, vega- en veganproducten en nog veel meer. Veel van deze producten bieden wij al jaren aan, maar de laatste jaren is het aanbod sterk gegroeid. Vooral omdat de kwaliteit van deze producten enorm verbeterd is. Op het gebied van catering hebben we ook een panel bij Conclusion. Zo proberen we vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.”

Grote verbouwing

“Vorig jaar is ons pand in Nieuwegein volledig verbouwd. Dit pand voldoet nu aan alles wat nodig is om een fijne werkplek te bieden aan iedereen. Aan alles is gedacht. Zo is het pand volledig rolstoeltoegankelijk, heeft het een  gebedsruimte en een ehbo-kolfruimte die van alle gemakken is voorzien. Daarnaast beschikken we er over een genderneutraal toilet, een goed onderhouden tuin en een centrale printerruimte die het klimaat van de werkomgeving niet beïnvloedt. Dit soort grote investeringen zijn belangrijk om zo goed mogelijk voor je werknemers te kunnen zorgen. We hebben al veel positieve reacties mogen ontvangen op de verbouwing.”

Met het oog op de toekomst

“Bij Conclusion maken we zoveel mogelijk bewuste keuzes. We denken over alles na. Zo werken we actief aan het verduurzamen van onze panden. In Nieuwegein hebben we bijvoorbeeld 200 zonnepanelen op het dak gelegd die 13 laadpalen van energie voorzien. En ook onze pandbeheerders probeer ik zoveel mogelijk te motiveren om verduurzamingsmaatregelen te nemen. Daarnaast heeft Conclusion inmiddels 2 bossen. Hier heb ik vorig jaar zelf nog 45 bomen geplant. Ook op het gebied van catering kopen we bewust in en hebben we aandacht voor wat er met ons afval gebeurt. Onze koffieprut wordt bijvoorbeeld verzameld door de Sligro, zodat er oesterzwammen op kunnen groeien. Op het gebied van verduurzaming staan we de komende tijd nog voor voldoende uitdagingen. Zo moeten in 2028 al onze bedrijven op Nederlandse windenergie draaien. En we hebben het streven om zo biologisch mogelijk te eten in een groene omgeving. Hier zet ik me samen met mijn team de komende jaren graag voor in.”

Ook werken bij Conclusion?

Of bij een van onze 25+ Conclusion-bedrijven?
Joan