Écht werk maken van maatschappelijke thema’s

PAKO CARES
Pako startte in januari 2019 bij Morgens Conclusion als consultant. Nu, bijna vijfeneenhalf jaar later, werkt hij er nog steeds met net zoveel plezier. En dat is voor hem een record. “Vaak ben ik bij voorgaande banen na drie jaar weggegaan, omdat óf de functie óf de organisatie toch niet helemaal paste. Bij Morgens Conclusion mag ik meedenken over maatschappelijke thema’s en zijn mijn werkzaamheden heel afwisselend. Voor mij de ideale combinatie.”

19 juni 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Pako de Lange

Advies aan non-profitorganisaties

“Nadat ik een tijdje als lijnmanager heb gewerkt, wist ik het zeker: ik wil terug naar consultancy. Daar had ik al enige ervaring in en het werken bij verschillende klanten vind ik erg leuk. Daarnaast was ik op zoek naar een organisatie waar maatschappelijke thema’s een grotere rol spelen. En dat vond ik bij Morgens Conclusion. We werken voor klanten in de zorg, de overheid en in het onderwijs. Elke klant heeft een eigen klantvraag en samen met mijn collega’s kijken we hoe we een organisatie kunnen versterken. Vanuit het datateam, dat ik samen met twee andere collega’s ben gestart, houden we ons onder andere bezig met datagedreven werken en datagedreven transformaties. Verder ben ik productowner van een scrumteam bij de Rechtspraak, een mentor voor vier collega’s binnen Morgens Conclusion en zit ik bij onze maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) club. Genoeg afwisseling dus.” 

Meewerken aan projecten bij scholen, ziekenhuizen en bij de overheid. Onze adviezen hebben invloed.

Pako de Lange, consultant bij Morgens Conclusion

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“Ongeveer zes jaar geleden zijn er een aantal collega’s samengekomen om meer met duurzaamheid te doen. Dat is nu de mvo-club waar ik bijzit. We zijn aan de slag gegaan om onze eigen CO2-uitstoot te verminderen. Dat hebben we gedaan met een nieuw mobiliteitsbeleid, waarmee we vanaf een bepaald punt alleen nog maar elektrisch wilden rijden. Dit was nogal een groot project, maar zo´n drie jaar geleden is het nieuwe beleid ingegaan en zijn alle auto´s die we aanschaffen elektrisch. Conclusion was zelf ook bezig met een nieuw mobiliteitsbeleid en is met ons in gesprek gegaan over hoe wij dit georganiseerd hadden. Zo hebben we Conclusion-breed meegeholpen aan een duurzamer mobiliteitsbeleid. Daarnaast zoeken we op het gebied van duurzaamheid de samenwerking op met andere bedrijven binnen het ecosysteem van Conclusion. Ook op die manier blijven we van elkaar leren.”

Vrijwilligerswerk in de regio

“Daarnaast hebben we ook een ander project opgezet, waar ik met trots op terugkijk. Positieve gezondheid is iets dat in veel van onze opdrachten binnen de zorg terugkomt. Om dit thema ook op andere plekken in te brengen, zijn verschillende collega´s langsgeweest in buurthuizen in Leiden. We hebben daar meer verteld over de filosofie van positieve gezondheid en waar behoefte lag individuele gesprekken gepland. Tijdens die gesprekken hebben we het positieve gezondheid ‘spinnenweb’ ingevuld. In dit web kwamen onderwerpen als mentaal welbevinden, kwaliteit van leven en zingeving terug. Ook ik ben vijf of zes keer langsgeweest om dit thema bespreekbaar te maken. Het was een interessant experiment met wisselend succes. Maar ik vind het een mooi voorbeeld van hoe wij echt in contact komen met mensen en vernieuwende dingen proberen.”

Het mooiste aan mijn baan? De betrokkenheid van collega’s, de informele sfeer en de onderlinge samenwerking.

Pako de Lange

Interne betrokkenheid

“Alle collega’s zijn ook hartstikke betrokken. Betrokken bij elkaar, bij het creëren van een fijne werkomgeving en ook bij duurzaamheid. Zo dagen we elkaar uit door middel van ‘challenges’, om ook buiten het werk meer te doen met duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan de uitdaging om een week lang niets nieuws te kopen. Of om een week lang vegetarisch of vegan te eten. De recepten vliegen je dan om de oren in de chat. Het is een stukje bewustwording dat we bij elkaar stimuleren. Het belang van duurzaamheid, maar ook diversiteit, gelijkheid en inclusie leeft intern en willen we samen verder brengen.”

Bij Morgens Conclusion dagen we elkaar uit om elke dag een duurzame keuze te maken.

Pako de Lange

Snelle groei

“Morgens Conclusion is een plek waar je jezelf mag én kan zijn. Een cultuur waar iedereen zich welkom voelt en waar je geen nummertje bent. Omdat we de laatste paar jaar snel groeien, denk ik dat we wel voor een uitdaging staan. Deze cultuur willen we behouden. Mensen aantrekken met hetzelfde gedachtengoed is dan ook belangrijk. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer bedrijven te adviseren over datagedreven werken en om mee te werken aan mooie projecten met maatschappelijke impact.”

Ook werken bij Conclusion?

Of bij een van onze 25+ Conclusion-bedrijven?