Develop your future: The Connection

Voor Tim Terpstra, Productmanager bij Conclusion Enablement, staat talentontwikkeling en groei centraal. Altijd al, maar nu extra. Hij is namelijk een van de 26 deelnemers van The Connection 2024, hèt talent development programma van Conclusion. Tim geeft ons een kijkje achter de schermen!

19 juni 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Werken bij Conclusion

Noordwijk aan Zee

Met een kick-off afgelopen april startte de editie van 2024. Wat is er sindsdien gebeurd? Tim vertelt: “Inmiddels is het Connection programma al een tijdje bezig en hebben we met elkaar een aantal leuke en bijzondere activiteiten mogen ondernemen. Zo hebben we een bijzonder verblijf gehad van twee dagen in Noordwijk aan zee. We zijn daar met elkaar aan de slag gegaan en, onder leiding van een aantal zeer sympathieke trainers van de Baak, zijn we geconfronteerd met gedrag. Hoe gedraag je jezelf binnen een groep? Wat voor reacties roepen bepaalde situaties bij je op? Waar komt dit gedrag vandaan? Wat zie je in gedrag bij jezelf, maar ook: wat zie je qua gedrag bij de ander? Deze vragen en meer helpen je om in een groepsproces, maar ook daarbuiten, je bewuster te zijn van je eigen gedrag, te reflexen en te zien wat het effect daarvan op anderen is."

Uit de comfortzone

Talentontwikkeling en groei vinden bij uitstek plaats in situaties, waarin je met nieuwe dingen geconfronteerd wordt. Tim: "Met speelse methodieken, die van velen van ons echt vereisten dat we onze comfortzone even verlieten, zijn we hiermee aan de slag gegaan. Voor mijzelf springen in deze twee dagen de momenten dat we in kleinere groepen of tweetallen werden opgedeeld, en met elkaar in gesprek gingen er echt uit. Heel bijzonder om twee dagen lang stil te staan bij jezelf en de ander. En wat is het een ontzettend leuke en open groep collega’s!"

Voor mijzelf springen de gesprekken in kleinere groepen er echt uit. Wat een ontzettend leuke en open groep collega’s!

Tim Terpstra, Productmanager bij Conclusion Enablement

Trainers uit het ecosysteem

“Naast de Baak hebben de collega’s van KWD Resultaatmanagement ook een hele mooie dag verzorgd. Jervis en Brigitte hebben ons spelenderwijs doen nadenken over elementen die tijdens het werken in projecten en met projectgroepen een rol spelen. Ogenschijnlijk simpele trucjes en spelletjes die ermee eindigden dat we met een overstijgende blik konden reflecteren op kansen en risico’s bij projecten, maar ook bij de verschillende rollen die in een project belangrijk zijn. Ook dit was een leuke dag waarin we als groep hebben genoten van de natuurlijke manier waarop Brigitte en Jervis deze training hebben verzorgd en de zee aan kennis die zij zo makkelijk uit hun hoofd weten aan te spreken.”

Over The Connection

The Connection is een jaarlijks programma voor talentvolle medewerkers uit ons ecosysteem die de ambitie en potentie hebben om door te groeien naar een strategische functie binnen één van de ecosysteem-bedrijven. De 26 enthousiaste en gemotiveerde collega’s zitten inmiddels middenin het programma, wat dit jaar in het teken van vooruitgang staat.

Vooruitgang
Het programma draait om persoonlijke vooruitgang en het belang van samenwerken aan (de digitale) vooruitgang. Het bestaat uit twee onderdelen:

  • Individuele leerlijn: actief aan de slag met de persoonlijke ontwikkeling met persoonlijke ontwikkeldoelen die behandeld worden in coachingsessies. Gefaciliteerd door De Baak en Fitch.
  • Collectieve leerlijn: effectief samenwerken, feedback geven en ontvangen en met elkaar vooruitgang boeken in een Conclusion-project. Gefaciliteerd door KWD Resultaatmanagement en De Baak.

Talent Empowerment
Een extra dimensie dit jaar is de samenwerking met Talent Empowerment. Talent Empowerment begeleidt hockeysters Renée van Laarhoven, Marijn Veen, Frédérique Matla, Sanne Koolen en Josine Koning dit jaar op hun weg naar de Olympische Spelen. Zij en de deelnemers van The Connection steunen elkaar tijdens hun ontwikkelingsreis. Beiden op weg naar het neerzetten van een topprestatie.

 

 

Ook werken bij Conclusion?

Of bij een van onze 25+ Conclusion-bedrijven?