De ambitie van Ties, OutSystems consultant bij myBrand Conclusion

Pionieren en doen waar je echt goed in bent. Daar is alle ruimte voor binnen het Conclusion-ecosysteem. En daar passen collega’s bij met ambitie, zoals Ties. Hij werkt als OutSystems consultant bij myBrand Conclusion. Hij werkt vol passie voor zijn vak en pakt graag nieuwe dingen op. Lees hier zijn ambitieverhaal.

1 mei 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Ties, OutSystems consultant bij myBrand

Wat is jouw ambitie?

Mezelf meer gaan richten op de architectuurkant. Hierbij hoort bijvoorbeeld het verzinnen van een oplossing voor problemen die klanten hebben. Uittekenen hoe dit werkt in een organisatie en wat we kunnen doen om dat probleem op te lossen voor de klant. Het nagaan of OutSystems de juiste oplossing is voor de klant of dat een andere oplossing beter past. Junioren of andere collega’s gaan vervolgens aan de slag met het maken van de oplossing. Zelf een applicatie bouwen vind ik nog steeds veel te leuk om te doen. Dus daar moet ik een middenweg in zien te vinden.

Hoe is jouw ambitie ontstaan?

Een IT-achtergrond had ik niet. Eerst wilde ik graag in de hotelwereld werken. Tijdens mijn stageperiode bij een hotel kwam ik erachter dat dit niet bij me paste. Waar ik wel achter kwam in die periode, is dat ik het bouwen van websites leuk vond. Via een traineeship ben ik omgeschoold naar een rol in de IT. Er werd toen aan me gevraagd wat ik wel en niet wilde doen tijdens mijn traineeship. Op dat moment wilde ik graag de projectmanagement kant op en vooral niet de ontwikkelaarskant. Dat laatste werd ik dus wel!
Toen ben ik applicaties gaan ontwikkelen. Om me heen hoorde ik zo veel termen voorbijkomen en merkte ik dat ik een goede basis miste. Daarom heb ik besloten een studie Technische Informatica te gaan volgen, zodat ik op de hoogte was van de verschillende technieken. 8 jaar geleden ben ik met OutSystems begonnen. Snel richtte ik me op het gehele plaatje, de architectuur en hoe OutSystems binnen het totale IT-landschap van een bedrijf past. Sindsdien is het ontwikkelen een passie van me. OutSystems is voor mij niet per se ontwikkelen, maar ook het bedenken van processen, integraties met andere systemen en hoe het de meest toegevoegde waarde kan bereiken voor de klant. De oplossingen waarbij je in eerste instantie denkt dat het niet mogelijk is, vind ik het leukst. Daar moet je namelijk creatief zijn met de mogelijkheden die je hebt.

Wat zijn jouw belangrijkste drijfveren?

Mijn creativiteit kan ik binnen OutSystems kwijt en ik zoek graag nieuwe dingen uit. Vooral de dingen waarvan anderen denken dat daar geen oplossing voor te vinden is. Soms duurt zo’n proces wat langer, maar dat is wel écht mijn drijfveer en wat het voor mij leuk maakt. Wat myBrand uniek maakt, is dat je diverse projecten doet. Je bent een aantal weken bezig met één project en vervolgens ga je weer naar een andere klant. Die afwisseling is voor mij een groot pluspunt.
Hoe draagt myBrand bij aan het realiseren van jouw ambitie?
De vrijheid die ik krijg draagt hieraan bij. myBrand vertrouwt erop dat ik waarmaak wat ik zeg. De organisatie faciliteert de juiste personen en middelen om te kunnen doen wat je moet doen. Of je die ambitie volledig kan realiseren, heb je uiteindelijk zelf in de hand.

Vinden de mensen om jou heen je ambitieus?

Mijn vrienden begrijpen niet altijd goed wat ik precies doe, maar zij vinden me wel ambitieus. Wat ik wil en wat in mijn straatje past weet ik wel. Dat komt omdat ik bij meerdere werkgevers gewerkt heb. Als ik het niet meer naar mijn zin heb, dan zorg ik ervoor dat ik ergens terecht kom waar ik de energie terugvind en mezelf wel kan blijven uitdagen. Mijn collega’s zullen hetzelfde denken over wat ik ambieer als mijn vrienden. Collega’s komen regelmatig met hun vraagstukken naar mij. Dat geeft een goed gevoel!

Zijn er dingen die jou tegenhouden in het realiseren van jouw ambitie?

Nee, eigenlijk niet. De vrijheid om te doen waar ik goed in ben krijg ik bij myBrand en hierdoor de mogelijkheid om te blijven groeien.

Waar word je gelukkig van in jouw werk?

Vooral een klant tevreden maken en een project succesvol afronden. Ook wanneer collega’s naar me toe komen met vragen, maar uiteindelijk wel het probleem oplossen, geeft me energie. Dat vind ik leuk om te zien. Elke dag is weer anders. Een andere klant, een ander project en een andere omgeving.