Conclusion Sport: verbinding door beweging

Hoe kun je alle 2.500 collega’s uit ons ecosysteem van 25+ Conclusion-bedrijven, echt met elkaar verbinden? Voor Barend en Djill is het antwoord glashelder: door samen te sporten! Sinds een jaar zijn zij de drijvende kracht achter Conclusion Sport. Zij organiseren iedere maand een ander sportevenement waar alle collega’s zich voor kunnen aanmelden. En met succes!

23 april 2024   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Barend en Djill

Djill, scrum master bij Conclusion Enablement, en Barend, consultant bij Conclusion Consulting hebben de handen ineen geslagen om Conclusion Sport van de grond te krijgen. Djill vertelt: “Het is geweldig dat wij vanuit de directie de vrijheid hebben gekregen om dit te ontwikkelen. De verschillende sportactiviteiten brengen medewerkers van verschillende bedrijven samen. Door samen te sporten leer je elkaar op een informele manier kennen.” 

Inmiddels zijn de sportactiviteiten die Djill en Barend organiseren zo populair dat ze vrijwel altijd vol zitten. De inschrijving voor het afgelopen padelevenement was binnen twee uur volgeboekt. Djill: “We besloten daarom een extra padeltoernooi te organiseren. En dat extra toernooi zit nu ook al vol. Dat betekent bijna 100 man in twee dagen op de padelbaan!”

We proberen steeds te vernieuwen. Naast de gebruikelijke sporten bieden we ook andere sporten aan, zoals schermen of Lacrosse.

Barend van Baarsen, consultant bij Conclusion Consulting

Barend: “We proberen steeds te vernieuwen. Naast de gebruikelijke sporten bieden we ook andere sporten aan. In juni gaan we bijvoorbeeld schermen. Maar ook Lacrosse, golf en een obscable mud run staan op de planning. We hebben laatst zelfs een boksevent georganiseerd met niemand minder dan Nouchka Fontijn. Zij is Olympisch kampioen geweest en gaf ons een exclusieve boksclinic. Dat was ontzettend tof!”

Sportief of niet: iedereen is welkom

Bij Conclusion Sport is iedereen welkom, ongeacht je sportieve achtergrond. Het gaat om samen  bewegen, praten en andere collega’s leren kennen. Djill: “Je ziet steeds meer verschillende type collega’s. Eerst kwamen alleen de sportievelingen langs. Nu ook mensen van dik in de 60 met steunkousen. Hoe leuk is dat!”

Je ziet steeds meer verschillende type collega’s. Eerst alleen de sportievelingen. Nu ook mensen van dik in de 60 met steunkousen!

Djill Buitenhuis, scrum master bij Conclusion Enablement

Barend: “We hebben inmiddels een trouwe groep volgers, maar zien ook iedere maand nieuwe gezichten. Met ruim 2.500 collega’s in het Conclusion ecosysteem kunnen we niet iedereen persoonlijk bereiken. Daarom stimuleren we deelnemers om als sportambassadeur op te treden. We vragen of zij nieuwe events ook via hun eigen Conclusion-bedrijf kunnen verspreiden. En dat werkt! Vanuit alle hoeken in Nederland komen mensen naar onze events.”

Djill: ”Ons doel is om zoveel mogelijk collega’s van verschillende Conclusion-bedrijven te betrekken. Bij het indelen van teams zorgen we er bewust voor dat bekenden niet bij elkaar zitten, zodat nieuwe verbindingen ontstaan. We merken dat sommige collega’s elkaar na afloop van een event ook nog weten te vinden. Je praat met elkaar toch ook over je werk of bedrijf. Bij projecten kan het van pas komen als je weet dat een collega van een ander bedrijf een bepaalde expertise heeft. Zo zorgen we niet alleen voor een gezellige en sportieve dag, maar plukken we er soms in onze projecten ook de vruchten van!

Na ieder jaar evalueren we wat onze collega’s van de sporten vinden. Daar houden we rekening mee bij het maken van de planning voor het jaar erop. Afgelopen jaar kwam beachvolleybal als winnaar uit de bus.” Barend: “Dat was ons allereerste event en die dag was ook superleuk! Het was heerlijk weer met als afsluiter een borrel en barbecue. Wij gingen uiteindelijk zelf pas om 22 uur weg, terwijl er nog collega’s bleven hangen.”

Hoe combineren jullie je eigen werk met Conclusion Sport?

“De kunst is om het werk goed te verdelen”, aldus Barend. “Het kost natuurlijk extra tijd naast onze reguliere baan. Daarom verdelen we de organisatie van de evenementen. De een neemt het ene evenement voor zijn rekening, de ander het volgende.”

Djill voegt eraan toe: “Het is geweldig om te zien hoe Conclusion Sport door ons bedrijf wordt omarmd. Het geeft ons zoveel energie! Ik vind het zelfs niet erg om op zondagavond nog even door te werken, omdat ik het niet zie als werk, maar als een passie.”