Conclusion Code Café - maandag 20 maart 2023

Vind je het leuk om eens binnen te kijken bij Conclusion? Het Conclusion Code Café in Nieuwegein is op 20 maart ook voor jou geopend. Tijdens deze avond komen 3 onderwerpen aan bod: Git fundamentals, open source password manager Bitwarden & Apache Superset data visualisatie en analyse.

28 februari 2023   |   Evenement   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Conclusion Code Cafe

Wat kun je verwachten?

Drie presentaties & demonstraties en aansluitend de gelegenheid om handson aan de slag te gaan. Tussendoor geniet je van een diner. Tenminste, als je fysiek aanwezig bent in Nieuwegein (als je online meedoet moet je dat zelf regelen).

3 sessies & een mooie bonus:

  • Bitwarden - Open Source Password Manager
  • Git for nerds - fundamentals
  • Apache Superset - open source data analyse en visualisatie (soort van open PowerBI)
  • Bonus: https://tinytools.site/ - tientallen websites met handige hulpmiddelen voor web development en data engineering

Bitwarden - Open Source Password Manager 

door Frederique Retsema - Cloud specialist bij Conclusion Xforce

Vorig jaar is password manager Lastpass vier keer gehacked. Hoewel Lastpass zelf aangeeft dat hierbij geen wachtwoorden zijn vrijgegeven maakte het mij toch zenuwachtig. In deze presentatie introduceer ik Bitwarden - een open source alternatief dat rijke functionaliteit biedt (zie ook https://bitwarden.com/). Bitwarden beheert passwords en andere gevoelige informatie, op meerdere devices en vanuit een SaaS vault of een eigen omgeving. In deze sessie laat ik zien wat je met Bitwarden kan doen. 

Vervolgens gaan we de diepte in: Bitwarden kan op een eigen Virtual Machine geïnstalleerd worden. Ik heb dat zelf in AWS gedaan. Ik laat zien welke security maatregelen ik genomen heb om te voorkomen dat een aanvaller mijn Bitwarden omgeving aan kan vallen. Ook blik ik alvast vooruit naar de toekomst als Bitwarden's mogelijkheid om in een container te draaien als productierijp alternatief beschikbaar komt: in dat geval kun je ook voorkomen dat eventuele bugs in nieuwe versies van Bitwarden je omgeving gaan verstoren.

De CloudFormation code (en de bijbehorende scripts) van de Virtual Machine oplossing komen beschikbaar via github zodat je na afloop ook je eigen omgeving in je eigen AWS account kunt inrichten als je dat wilt. Zie ook: https://technology.amis.nl/aws/how-to-install-bitwarden-with-added-security-in-aws/

Git for nerds - fundamentals 

door Jitse Klomp, Consultant bij Conclusion Xforce

Sinds de eerste release in april 2005 is Git uitgegroeid tot een onmisbare tool. Miljoenen engineers en ontwikkelaars maken er dagelijks gebruik van (en breken hun hoofd over merge conflicten), maar hoe werkt Git nou eigenlijk? Wat zit er voor zwarte magie verborgen achter `git branch`? Waar komen toch al die onleesbare commit ids vandaan?

Apache Superset

door Lucas Jellema, CTO bij AMIS Conclusion

Data visualisatie met tientallen mooie, krachtige chart types en exploratie van data over een groot aantal databronnen vanuit een open source tool. Dat is in het heel kort wat Apache Superset biedt. Heb je behoefte aan snelle presentatie van data in aansprekende, inzichtrijke grafieken of visualisaties, of wil je een (gratis) self service BI omgeving aanbieden aan een grotere groep gebruikers – dan is Superset zeker het overwegen waard. Ik laat een demo zien – en deel ook een Gitpod-omgeving waarmee je zonder enige moeite binnen een minuut met Superset aan de slag kan. Ik combineer Superset ook met Steampipe om uit een nog veel groter aantal databronnen te kunnen presenteren. Zie hier meer over Superset en bijvoorbeeld dit artikel voor een eerste indruk.

Datum

Maandag 20 maart 2023 (17:00 uur - 20.30 uur)

Sessie op locatie / via Teams

Adres:
Conclusion Nieuwegein
Edisonbaan 15
Zaal Marconi
of neem digitaal deel via Teams

Aanmelden

Stuur een mailtje naar lucas.jellema@amis.nl

Meer weten?

Neem contact met mij op!

Lucas Jellema

Lucas Jellema

CTO