Voucher Conclusion voor winnaars 48-uur Hackathon

Afgelopen weekend hebben studenten en professionals uit heel Europa deelgenomen aan de 48-uur Hackathon op de Conclusion vloer van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De deelnemers hebben zich 48 uur lang vastgebeten in technologische oplossingen voor een aantal concrete uitdagingen.

16 mei 2017   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Hackathon 777px breed

Op de zesde verdieping van de Campus was de vloer van Conclusion voor een deel tijdelijk omgetoverd tot een overdekte camping waar de deelnemers af en toe een paar uurtjes konden slapen.

Onze Chief Disruption Officer, Arjen van Berkum, heeft op vrijdagavond de deelnemers actief bijgestaan met zijn kennis en ervaring. Maar ook onze coach Dave van Alken was het hele weekend beschikbaar voor vragen bij zijn Mobile Command Center.

Na twee dagen hard werken was het zondagmiddag tijd voor de pitches en natuurlijk de prijsuitreiking. De uiteindelijke winnaar is het Consense team. Dit team heeft als idee het bouwen van een database met daarin de ervaringen van patiënten, zodat patiënten met hetzelfde ziektebeeld van elkaar kunnen leren. Door middel van de nieuwe sleuteltechniek Blockchain kan de privacy bovendien gewaarborgd worden. Op de tweede plaats eindigden PennyLovers, die hebben onderzocht hoe je met nieuwe technieken jongeren kunt stimuleren om aan hun pensioen te denken. Het team dat op de derde plaats eindigde, BrightHomes, pakte het probleem van Obvion aan: Hoe kan je mensen financieel adviseren over het verduurzamen van hun woning?

Conclusion helpt de top 3 winnaars om hun concepten daadwerkelijk ten uitvoer te brengen door €1.000,- aan uren van Conclusion collega’s beschikbaar te stellen.