Terugblik Innovatietafel Reizigersvervoer: de weg naar datagedreven werken

Op dinsdag 23 april organiseerde Conclusion de tweede Innovatietafel Reizigersvervoer, met als thema ‘optimaliseren door datagedreven te werken’. Vooraanstaande spelers uit de markt kwamen bijeen voor een deepdive over de uitdagingen van een datagedreven transformatie. Bekijk hieronder de aftermovie en lees meer over de belangrijkste findings.

30 april 2024   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Terugblik Innovatietafel Reizigersvervoer: de weg naar datagedreven werken

De Innovatietafel bood een platform voor samenwerking en kennisdeling tussen verschillende stakeholders binnen de reizigersvervoerssector. De bijeenkomst werd zeer positief ontvangen door aanwezige bestuurders op inhoud en diepgang van de discussies.

Het belang van datagedreven werken

Data speelt een steeds belangrijkere rol. Ook in de markt reizigersvervoer. Het is voor vervoersbedrijven essentieel om datagedreven beslissingen te kunnen nemen. Dit stelt de bedrijven in staat om efficiënter te opereren, de klantervaring te optimaliseren en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken en benutten.

Geert van der Hoek (NS) en Ernout Douqué (Hot ITem Conclusion) deelden waardevolle en praktische inzichten over het succesvol implementeren van datagedreven werken en datagedreven strategieën. Zo benadrukte Ernout onder andere het blijvende belang van de samenwerking tussen business en IT en de voordelen van BizDevOps voor het creëren van echte waarde. Verder belichtte hij de rol van Data Fabric en Data Mesh als katalysatoren voor datagedreven organisaties.

De Innovatietafel bood een platform voor samenwerking en kennisdeling tussen verschillende stakeholders binnen de reisvervoerssector

Bekijk de aftermovie

Bekijk de aftermovie voor een greep uit de ervaringen van Jeroen Oudenaarden (CEO Future Facts Conclusion), Michael de Ruiter (CPO & CTO Transdev Nederland) en Geert van der Hoek (Director data, innovatie & analytics NS)

Hoe overwin je uitdagingen? 

Het belangrijkste thema tijdens de Innovatietafel: Hoe overwin je de uitdagingen van een datagedreven transformatie? Want naast het overtuigen van bestuurders van de noodzaak van investeringen in data, moet je ook geschikte businessobjectmodellen identificeren en processen voor optimale dataverzameling analyseren.

De bijeenkomst leverde een aantal concrete actiepunten op om de transformatie naar datagedreven werken voort te zetten. Denk hierbij aan het oplossen van klantenservicevraagstukken, het optimaliseren van operationele processen en het stimuleren van innovatie met behulp van data. 

Meer informatie?

Ben je benieuwd naar alle findings van de Innovatietafel en toekomstige evenementen in de markt reizigersvervoer? Neem hieronder contact op met onze client director John van der Steen.

Reizigersvervoer

Conclusion in het reizigersvervoer

Reizigersvervoer is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in het reizigersvervoer?

Meer weten over onze reizigersvervoer oplossingen?

John van der Steen

John van der Steen

Client Director Reizigersvervoer
JvanderSteen@conclusion.nl