Hot ITem nieuwe huurder Brightlands Smart Services Campus

-Persbericht-

Het Amsterdamse databedrijf Hot ITem opent een tweede vestiging op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Hot ITem is onderdeel van Conclusion, een ecosysteem van 26 expertbedrijven op het gebied van businesstransformatie en  IT-services en al sinds 2016 één van de huurders op de campus. De overeenkomst is getekend op 20 december. 

1 februari 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Hot ITem nieuwe huurder Brightlands Smart Services Campus

Hot ITem helpt organisaties de concurrentie voor te blijven en zich snel aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen met als doel om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Het bedrijf sluit daarmee naadloos aan bij de activiteiten van de campus gericht op digitalisering en de toepassing van Data Science en Artificiële Intelligentie in onder meer publieke dienstverlening, financiële dienstverlening, duurzaamheid, onderwijs en zorg. Datatrust als onderdeel van Hot ITem Groep is bijvoorbeeld specialist in pensioendata. Met zijn team van dataspecialisten gaat Hot ITem dan ook actief participeren in het ecosysteem van de Brightlands Smart Services Campus en de AI-hub Brightlands.

Waardevolle aanvulling

Astrid Boeijen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus, is trots op de keuze van  Hot ITem voor de Brightlands Smart Services Campus. “Ik ben ervan overtuigd dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. Met zijn focus op Data Science en AI is Hot ITem een geweldige aanvulling op ons ecosysteem die heel goed past in de doorontwikkeling van onze campus en van de AI-hub Brightlands. We zijn verheugd om het team van Hot ITem te verwelkomen in onze community en om een vruchtbare samenwerking aan te gaan."

Prestaties verbeteren

Rob Honing, CCO van Hot ITem Groep: “Wij kijken uit naar de samenwerking met de Brightlands Smart Services Campus. Als grootste dataspecialist van Nederland willen we graag een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in deze regio en samen met de campus concreet werken aan de ambities op het gebied van data en AI. Wij helpen organisaties bij het verbeteren van hun prestaties. Dit doen we door bedrijfskundige kennis te combineren met data voor de belangrijkste business-drivers in de visie en strategie.” 

Mooie kansen

Bert Jan de Jongh, Director Business Transformation bij Conclusion: “Door de komst van Hot ITem Groep, onderdeel van ons Conclusion ecosysteem, zien wij mooie kansen om binnen de community van de campus met andere ondernemers, onderzoekers en studenten samen te innoveren en nieuwe diensten te ontwikkelen die waardevol zijn voor de maatschappij. We zien met name kansen om het leven veiliger, gezonder en duurzamer te maken met innovatie ecosystemen in zorg, publieke dienstverlening, publieke veiligheid en financiële dienstverlening. Daarnaast zien we aanvullende mogelijkheden voor Conclusion bedrijven als Mediaan en Yellowtail om in de nabije toekomst te participeren”. 

Over Hot ITem

Hot ITem helpt organisaties de concurrentie voor te blijven en zich aan te passen aan  nieuwe ontwikkelingen. Doel is de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doet Hot ITem samen met klanten op basis van kwalitatief goede data en inzicht in de cruciale zaken. Op dit moment telt het bedrijf 300 hoogopgeleide professionals, voornamelijk consultants, organisatiedeskundigen en technisch specialisten.

Over BSSC

Brightlands Smart Services Campus staat voor een community van 80 grote en kleine bedrijven, startups, (kennis)instellingen en organisaties waaronder APG, CBS, Accenture, Nationale Politie, Conclusion, Universiteit Maastricht, Zuyd, Open Universiteit, TNO en a.s.r. Samen innoveren zij op het gebied van de inzet van Data Science en Artificial Intelligence in onder meer de publieke en financiële dienstverlening, duurzaamheid, zorg en onderwijs. De campus vormt de kern van de AI-hub Brightlands, één van de zeven Data Science en AI-hubs in Nederland. De campus biedt starters, studenten, ondernemers en onderzoekers state-of-the-art faciliteiten met schaalbare kantoorruimte, vergaderruimtes, flexibele werkplekken, datalabs, collegezalen en conferentieruimtes én een bloeiende community waar open innovatie centraal staat. 

Brightlands Smart Services Campus maakt deel uit van Brightlands, een open innovatie community die bestaat uit vier campussen en waar wetenschappers, ondernemers, studenten en investeerders samenwerken aan de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De Brightlands Smart Services Campus richt zich hierbij primair op het ontwikkelen en faciliteren van een community die data kan omzetten in slimme diensten. Founding fathers van de campus zijn APG, Maastricht University, de Provincie Limburg en per 1 januari 2022 de Open Universiteit. 

Over Conclusion

Conclusion is een IT-dienstverlener die opereert als bruggenbouwer tussen strategie, business en technologie. Het bedrijf onderscheidt zich door het ecosysteem van 26 Nederlandse expertbedrijven op het vlak van businesstransformatie en IT-services. Ieder van deze bedrijven is een autoriteit op het eigen vakgebied. Gezamenlijk begeleiden zij middelgrote tot grote bedrijven en overheden op hun digitale reis naar morgen