Hoe ga je om met innovatie?

We zijn inmiddels gewend aan een wereld die continu verandert. Maar aan de toenemende snelheid daarvan nog niet. Successen uit het verleden bieden allang geen garantie meer voor de toekomst. De wereld staat op technologisch gebied regelmatig op zijn kop, we zien ‘disruptive technology’ en er ontstaan complete ‘paradigma shifts’, waarbij eerdere aannames niet meer van toepassing zijn. Hoe ga je daar nou mee om?
Hoe bepaal je wat slechts een hype is en wat niet? En welke boot mag je echt niet missen?

27 april 2017   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

iStock 512160356

Innoveren, hoe doe je dat?

Fundamentele innovatie komt vaak uit de koker van universiteiten en organisaties met een grote Research & Development afdeling. Deze briljante ideeën vormen de basis voor volledig nieuwe producten, diensten en zelfs bedrijven. Het creatief toepassen van innovatieve ideeën of producten kan het verschil maken voor veel bedrijven. Het is de kunst om technologische en conceptuele innovaties te combineren met de ideeën, wensen en eisen van de eigen organisatie en die van afnemers.

Samen innoveren

AMIS gelooft in intensief samenwerken. Toepasbare innovatie ontdekken we samen met de klant. Nieuwsgierigheid zit in onze aard en we lopen al jaren voorop in de adoptie van nieuwe technologie. We hebben een visie op de richting waarin IT zich ontwikkelt, onder andere dankzij deelname aan beta-programma’s, onze relatie met Oracle R&D en jarenlange ervaring. Uit de vele technologische vernieuwingen (‘technology-push’) selecteren we de veelbelovende ontwikkelingen en kunnen ze plaatsen op positie, potentie en toekomstvastheid (zie Gartner Hype Cycle 2014) We verdiepen ons in de mogelijkheden, onmogelijkheden, de volwassenheid en de toepasbaarheid van de ontwikkelingen. Hierin zijn we een bron van inspiratie voor onze klanten en een gids in het steeds veranderende technologische landschap. Vaak pakt AMIS innovatie op vanuit de marktvraag (‘market-pull’). Hoe kan IT bijdragen aan innovatie van een organisatie en wat is er nodig om de uitdagende doelen van een organisatie te verwezenlijken? Deze vragen zijn een rode draad door onze dagelijkse werkzaamheden.

Kennis en ervaring delen

We houden inspiratiesessies, geven vorm aan ‘proof-of-concepts’ en participeren in innovatieve IT-projecten. We weten waar we extra op moeten letten, welke indicaties extra aandacht vragen, welke risico’s er op de loer liggen. We hebben ook aangetoond deze uitdagingen te kunnen overwinnen. Niet alleen omdat we ervaringsdeskundig zijn, maar vooral omdat we altijd zoeken naar nieuwe mogelijkheden, oplossingen bedenken en onze kennis delen.

We gaan graag met u van start en samen op reis om een nieuwe wereld te verkennen. We willen samen aankomen, terugkijken, leren en weer verder gaan. We voeren graag een vrijblijvend gesprek om de innovatieve mogelijkheden voor uw bedrijf door te nemen.

Innovatie dienstverlening van AMIS

De innovatie dienstverlening van AMIS bestaat uit inspireren, verkennen en het toetsen van de technologie. Daarbij vertalen wij nieuwe technologische ontwikkelingen naar waardevolle proposities voor uw organisatie. AMIS levert de technologische input die gecombineerd met de branchekennis van uw organisatie tot nieuwe concepten, diensten en producten leidt. Zo bieden we:

  • Technologie inspiratie sessies
  • Begeleiding bij de verkenning van nieuwe technologische producten
  • Haalbaarheidsstudies van nieuwe producten en diensten

We vertellen je graag meer over toepasbare innovatie. Neem hiervoor contact op met Robbrecht van Amerongen.