Facilicom gaat samenwerking aan met Conclusion AFAS Solutions

Met de software van AFAS automatiseren organisaties hun administratieve werkzaamheden zodat er tijd overblijft om te innoveren.

23 oktober 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Samenwerking Facilicom en Conclusion AFAS Solution

Facilicom heeft Conclusion AFAS Solutions (CAS) geselecteerd als IT-partner voor de komende 5 jaar. De facilitaire dienstverlener kiest ervoor om HR strategisch in te zetten en maakt hiervoor de overstap naar het softwarepakket van AFAS. Tijdens de implementatie van het softwarepakket werkt Facilicom nauw samen met CAS, AFAS en KPMG. Zodra de implementatie succesvol is voltooid is CAS ook verantwoordelijk voor het beheer van de software.

Strategisch HR

Met de software van AFAS automatiseren organisaties hun administratieve werkzaamheden zodat er tijd overblijft om te innoveren. ‘Facilicom werkt op dit moment met SAP, een maatwerkoplossing. Werken vanuit de standaard heeft echter de voorkeur. De software van AFAS biedt dit ten voeten uit’ aldus Sebastiaan Leeuwenkamp, directeur CAS.

‘Dankzij de standaard oplossing van AFAS is het makkelijker om actuele medewerker gegevens in te zien, of te muteren’ vervolgt Leeuwenkamp. ‘Daarnaast heb je beter inzicht, zijn de kosten beter te voorspellen en is het een stuk simpeler om in te spelen op veranderingen binnen de organisatie.

Verandermanagement

Werken met standaarden biedt dus vele voordelen. Dit neemt niet weg dat de overstap van SAP naar AFAS veel betekent voor de organisatie. Leeuwenkamp: ‘Facilicom is een organisatie met ruim 25.000 medewerkers en verschillende werkmaatschappijen. ‘Even van softwarepakket wisselen’ is er dus niet bij.’ 

Daarom sluit ook KPMG aan tijdens de implementatie. KPMG is hét adviesbureau als het gaat om veranderkunde en business transformatie. ‘KPMG is verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van de verandering die Facilicom gaat doormaken. En natuurlijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe standaard omarmd wordt’, aldus Leeuwenkamp.

‘Facilicom is een organisatie met ruim 25.000 medewerkers en verschillende werkmaatschappijen. ‘Even van softwarepakket wisselen’ is er dus niet bij.’

Sebastiaan Leeuwenkamp directeur bij Conclusion AFAS Solution

Implementeren

Het succes van de implementatie en adaptatie van het nieuwe softwarepakket hangt nauw samen met de samenwerking tussen Facilicom en haar partners. ‘Wij zijn tijdens de implementatie de kennispartner van Facilicom. AFAS voert de implementatie uit. Wij zorgen ervoor dat de inrichting bij Facilicom past, maar ook dat deze beheersbaar blijft in de toekomst. We kennen de organisatie, en we kennen de mogelijkheden van de software.

Een gouden combinatie’, zo zegt Leeuwenkamp. 

‘Daarnaast is CAS verantwoordelijk voor de conversie. Op dit moment zit alle data in drie verschillende systemen. Wij migreren al deze data naar het nieuwe systeem.’ Inmiddels is de implementatie gestart, de eerste werkmaatschappijen gaan in januari live.

5 jaar samenwerken

Naast het uitvoeren van de conversie, het testen van de inrichting en de rol van kennispartner gaan Facilicom en CAS ook een langdurige IT-samenwerking aan. 

Leeuwenkamp: ‘De komende 5 jaar nemen wij het beheer van de software over. Denk aan CAO-updates uitvoeren, bedrijfsregelingen doorvoeren en het inrichten van nieuwe functionaliteiten.’

De keuze voor CAS was door Facilicom snel gemaakt. ‘Wij zijn natuurlijk onderdeel van Conclusion. Facilicom werkt op dit moment al goed samen met ons SAP zusje: MyBrand. Dankzij het ecosysteem van Conclusion heeft Facilicom nu dus één IT-partner voor zowel SAP als AFAS’, aldus Leeuwenkamp.

Trots

Leeuwenkamp: ‘Ik ben zeker trots dat we Facilicom mogen verwelkomen als opdrachtgever en dat zij het vertrouwen naar ons uitspreken. Daarnaast ben ik ook trots op onze samenwerking. Ik vind echt dat we met alle partijen als partners aan de slag zijn gegaan. We hebben allemaal dezelfde missie: Facilicom ondersteunen bij het verder professionaliseren van de organisatie.’

Een ding is zeker. Er kan meer dan je denkt.

Sebastiaan Leeuwenkamp

Sebastiaan Leeuwenkamp

Directeur
sleeuwenkamp@conclusion.nl