Eneco Groep en Conclusion gaan meerjarige samenwerking aan

Eneco Groep besteedt missiekritische Operationele Technologie landschap en SAP Technical Application Management uit aan Conclusion.

13 maart 2018   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Conclusion samenwerking

Op maandag 12 maart jongstleden hebben Eneco Groep en Conclusion een handtekening gezet onder twee meerjarige contracten die aan Conclusion zijn gegund na een Europese aanbesteding. Het betreft het contract voor het perceel ‘Operationele Technologie’ en voor het perceel ‘SAP Technical Application Management’. De contracten hebben een looptijd van 4 jaar met optie tot verlenging.

Nachtrust as a Service
Conclusion gaat Eneco Groep als partner ‘Nachtrust as a Service’ bieden, wat concreet inhoudt dat Conclusion 24/7 missiekritische dienstverlening gaat bieden op de zogenaamde Operationele Technologie asset ketens van Eneco Groep. Deze ketens bestaan onder meer uit systemen die de warmtecentrales en windmolens van Eneco Groep aansturen. Naast het 24/7 missiekritische beheer wordt Conclusion een belangrijke partner in de doorontwikkeling en vernieuwing van het Operationele Technologie landschap. Zo zal Conclusion een groot deel van de IT-infrastructuur moderniseren en het applicatielandschap, inclusief de asset platformen, binnen de Conclusion Cloud onderbrengen. Conclusion neemt binnen dit maatschappijkritische Eneco landschap de complete ketenverantwoordelijkheid over en gaat hiervoor een nauwe samenwerking aan met Eneco Energy Trade, het energie-handelshuis van Eneco Groep.

Mario Suykerbuyk, CIO Eneco Groep: “Wij zien in Conclusion een partner waarmee we samen een verdere versnelling van Eneco’s digitale ambities kunnen realiseren door innovatieve diensten voor onze klanten te ontwikkelen met behulp van de inzet van hoge beschikbare, flexibele en wendbare IT. Niet in de laatste plaats door een wendbaar en flexibel SAP landschap in de Cloud.”

Duurzame energie van iedereen

Om de missie van Eneco Groep ‘Duurzame energie van iedereen’ succesvol te realiseren, is het noodzakelijk om haar IT-landschap flexibel en schaalbaar te krijgen om zo te kunnen blijven innoveren en transformeren. Reden voor Eneco Groep om het volledige technisch beheer en de ketenregie van haar SAP landschap over te dragen aan het SAP Service Center van Conclusion. Gelijk bij aanvang van de dienstverlening migreert Conclusion het gehele SAP landschap van Eneco Groep naar Microsoft Azure en wordt de upgrade gemaakt naar de HANA database. Hierdoor wordt het SAP landschap van Eneco Groep naar een schaalbaar en flexibel platform gebracht en wordt het landschap voorbereid op de komende S/4HANA migratie.

Samen met Eneco Groep wordt zo een toekomstvast platform gecreëerd om toekomstige innovaties mogelijk te maken. Het platform maakt absorptie van nog te ontwikkelen diensten op eenvoudige wijze mogelijk, zodat Eneco Groep haar leidende positie in duurzame energie kan behouden en bestendigen.

Engbert Verkoren, CEO Conclusion: “Bij het realiseren van de missie van Eneco Groep ‘Duurzame energie van iedereen’ is nachtrust cruciaal. Het feit dat een internationale speler als Eneco Groep, die opereert in het hart van de maatschappij, vertrouwt op ons IT-partnerschip sterkt ons in onze strategie. Een strategie die erop is gericht de verantwoordelijkheid te nemen voor de digitale transformatie en missiekritische processen van onze opdrachtgevers. We zien uit naar een succesvolle samenwerking.”