De wedstrijd om de bolletjestrui in het Brightlands peloton

Conclusion helpt bedrijven op de Brightlands Smart Services Campus verder met het ontwikkelen van ICT-infrastructuur om tot daadwerkelijke disruptie te komen. 

20 juli 2017   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

bolletjestrui-brightlands-peloton

Het Brightlands peloton

Als onderdeel van het Brightlands Tour de France peloton heeft Dave Alken, Sr. Projectmanager, zich laten portretteren om het verhaal over Brightlands aan de Limburgers te vertellen in krant De Limburger en op WijLimburg.nl.

Conclusion helpt bedrijven op de Brightlands Smart Services Campus verder met het ontwikkelen van ICT-infrastructuur om tot daadwerkelijke disruptie te komen. 

Als Sr. Projectmanager bij Conclusion is Dave Alken iedere dag bezig met de allernieuwste technologie. “Het gaat dan meestal niet om gewone innovatieve verbeteringen, maar om échte disruptie.” Hij geeft een eenvoudig voorbeeld: “Je kunt bijvoorbeeld een glazenwasser nieuwe slimme materialen geven, maar je kunt ook een laagje op ruiten aanbrengen zodat je nooit meer ruiten hoeft te wissen. 

We werken onder meer met big data en de allernieuwste mogelijkheden omtrent sensoring. Zo zijn we bijvoorbeeld betrokken bij het verbeteren van de technologie om passagiersstromen op Schiphol beter onder controle te krijgen door intensief de customer journey te bestuderen. Maar je kunt ook denken aan smart city’s. We zijn bezig met sensoren die in een stad of op een event geluiden kunnen analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld vaststellen of er een ongeluk is gebeurd. Tevens kun je zo ‘horen’ of er op een plein rellen dreigen te ontstaan of ontdekken dat het juist beter is om de politie-inzet te verminderen. De mogelijkheden zijn echt ongekend. 

“We geloven in het credo eerst dienen en bedienen en dan pas verdienen”, legt hij uit. Zo ondernemen we vaak mee met onze klant en zijn dan mede risicodragend. Dave is blij dat hij dankzij initiatieven als Brightlands in Limburg kan blijven wonen, want: “Het is hier een stuk rustiger en prettiger dan in de Randstad.” 

Op sportief gebied houdt hij van zwemmen en duiken. Met wielrennen heeft hij niet zoveel, maar hij geniet wel van ‘zwoegers’ in de bergetappes en kiest gevraagd naar zijn favoriete tourtrui daarom voor de bolletjestrui. Op donderdag 27 juli wordt bekend gemaakt of Dave zijn favoriete bolletjestrui wint.