Conclusion zet vaart achter duurzame ambities Eneco

Als te ambitieus: zo klinkt het bijna. Het naar de cloud migreren van 17,5 terabytes aan gegevens, afkomstig van 23 lokale servers en met maar zeven weken tot je beschikking. Maar ‘klinkt als’ is nog geen ‘gelijk aan’. Als één team bikkelden de specialisten van Conclusion met die van Eneco om gedurende 35 dagen SAP op Azure te effectueren. Strak binnen de deadline. En zonder verstoringen of business-impact.

18 maart 2019   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Conclusion helpt Eneco naar de cloud voor duurzame energie in heel Europa

De ambitieuze aanleiding

De kracht van wind en zon: daarin ziet Eneco grote kansen voor energieoplossingen en haar eigen toekomst, als aanjager van groene energie in Europa. Maar als je de lat zo hoog legt als Eneco doet, ervaar ook de ballast van je huidige, verouderde en versplinterde IT. Voor Eneco betekende dat het afscheid van haar on-premise SAP-systemen ten faveure van Microsoft Azure als nieuw platform voor haar SAP-omgeving. Conclusion werd haar partner  voor deze digitale SAP-transformatie en daarmee de eerste Nederlandse partij die SAP op zo’n grote en impactvolle manier naar Microsoft Azure migreerde.

 

Up & running in zeven weken

Waarom die haast? Dat strakke tijdschema om de eerste fase van het migratieproject te voltooien? Het was voor Eneco van essentieel belang om de technische migratie vóór het afsluiten van het fiscale halfjaar rond te hebben en gegevens en servers van een ander platform en een andere leverancier over te zetten. Een pittige klus. Ook omdat het nieuwe IT-landschap van begin af aan moest worden opgebouwd. In die snelkookpan kwam het erop aan om vanaf dag één als teamgenoten te werken en de juiste beslissingen te nemen. Team Eneco-Conclusion was geboren!

Near realtime informatie

Wat de migratie oplevert? Meerdere voordelen. Zo nemen de financiële rapportages van Eneco straks geen dagen in beslag, zoals vroeger, maar slechts enkele minuten, near real time. Belangrijke managementinformatie. Ook krijgen pilotprojecten direct vaart nu Eneco ze als ‘proof of concept’ aan zakelijke klanten presenteert. De klant ziet werkende voorbeelden en krijgt tastbare resultaten. Inzichten waarmee Eneco de klant verder helpt.

Focus op duurzaamheid en innovaties

Daarnaast biedt het nieuwe cloud-platform bij uitstek een IT-landschap gericht op de toekomst. Met alle snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig zijn om concurrerend en productief te opereren. Een van de geheimen is ‘rust in de tent’. Oftewel: IT waarnaar je geen omkijken hebt zodat je, in het geval van Eneco, significant beter focust op duurzaamheid en innovaties.

Laat de toekomst maar komen

Sander van Steenis, Manager Business Technology bij Eneco, roemt de betrokkenheid en brede inzetbaarheid vanuit het ecosysteem dat Conclusion paraat heeft: “Dankzij de grote inzet en uitgebreide kennis van de mensen van Conclusion hebben wij zonder problemen een enorme migratie kunnen afronden. Dankzij hen zijn we klaar voor de toekomst!”

Behalve de feitelijke migratie neemt Conclusion voor de komende jaren ook het beheer over, waarbij verdere optimalisatie en innovatie als doelen zijn aangemerkt. Met andere woorden: Team Eneco-Conclusion gaat door!