Conclusion versterkt ecosysteem met overname Hot ITem

Conclusion investeert in business intelligence en advanced analytics. Conclusion heeft bekend gemaakt de toonaangevende business intelligence en advanced analytics specialist Hot ITem over te willen nemen. Met deze versterking kan Conclusion klanten nog beter ondersteunen bij hun datagedreven digitale transformaties en het optimaliseren van processen. Met bedrijven als AMIS, Conclusion Connect en Yellowtail in het ecosysteem van Conclusion ligt er al een stevige basis.

3 december 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Conclusion versterkt ecosysteem met overname Hot ITem

Vandaag heeft de organisatie voor deze voorgenomen overname een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt. Het Hot ITem portfolio vult het huidige aanbod van datadiensten van Conclusion aan met business intelligence en analytics-specialisten. Daarnaast verbreedt en versterkt het de positie van Conclusion op het gebied van datagedreven implementaties op het snijvlak van business en data technologie, datamanagement en integraties.

Sterke positie in de business Intelligence & analytics markt

Hot ITem is een van de voornaamste business intelligence (BI) en analytics dienstverleners in de Nederlandse markt. Met 250 specialisten op het gebied van business intelligence en data-engineering (Hot ITem), advanced analytics en big data engineering (Future Facts), competentieontwikkeling voor datagedreven organisaties (Hot ITem Academy), beheer van hybride data-omgevingen (HIBRID) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), helpen zij klanten in de transformatie naar datagedreven organisaties.

Hot ITem wordt geprezen om haar aanpak waarin zij samen met haar klanten met innovatieve projecten snel businesswaarde genereert en tegelijkertijd een toekomstvast datafundament voor BI en analytics oplossingen realiseert. Hot ITem onderscheidt zich doordat zij de brug slaan tussen business en IT. Hierbij besteden zij ook aandacht aan de veranderkundige kant van data driven, door het stimuleren van datagedreven besluitvorming, het opbouwen van data-expertise bij klanten en het creëren van een datagedreven cultuur.

OVER HOT ITEM

Hot ITem gelooft in wendbare, datagedreven organisaties die de concurrentie voorblijven door zich snel te kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Alles wat wij doen heeft tot doel om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij samen met onze klanten, op basis van kwalitatief goede data en inzicht in de cruciale zaken. Bij de klant op locatie, vanuit ons mooie kantoor aan het IJ in Amsterdam of vanaf onze thuiswerkplek. Op dit moment telt ons bedrijf bijna 250 hoogopgeleide professionals, voornamelijk consultants, organisatiedeskundigen en technisch specialisten. 

We zien veel kansen door inhoudelijk samen op te trekken met de bestaande bedrijven in het ecosysteem van Conclusion en op die manier een nog grotere toegevoegde waarde voor onze klanten te realiseren.

Dick Mecklenfeld

CEO Hot ITem

Dick Mecklenfeld CEO Hot ITem

Dat Hot ITem onderdeel gaat uitmaken van ons ecosysteem, betekent een aanmerkelijke versterking van onze positie als transformatie- en continuïteitspartner van onze klanten. Wat mij in het bijzonder aanspreekt is dat Hot ITem sinds haar oprichting al businesscase gedreven werkt. Dit zie ik als de succesfactor in deze markt, omdat hiermee enthousiasme ontstaat in alle geledingen van de klantorganisatie. Het kunnen beschikken over onderscheidende kennis in het datawerkveld is cruciaal voor Conclusion. De cultuur van Hot ITem waarbij gepassioneerde vakspecialisten alles doen voor de verbetering van resultaten van haar klanten sluit nauw aan bij onze filosofie. En biedt daarmee wezenlijke waarde aan de medewerkers en afnemers van onze klanten. Daarnaast speelt deze cultuur een sleutelrol in de succesvolle ontwikkeling van nieuwe toepassingen met behulp van technologieën zoals IoT, AI en Machine Learning.

Engbert Verkoren

CEO Conclusion

Engbert Verkoren

Succesvol ondernemen door de datastrategie te laten meegroeien met je ambities, als middel voor proactieve sturing op alle niveaus.

  • Hot ITem Conclusion

  • Governance and organizational change
  • Data management and data governance
  • Data platform, foundation of management
  • BI, Business Analytics (BA), and big data
  • Managed Cloud Services
NieuwsCases