Conclusion ontwikkelt projectuitvoer- en managementapplicatie voor Eneco

PERSBERICHT

Maatwerktool bovenop SAP ontwikkeld in low-code met OutSystems

Utrecht – Energiebedrijf Eneco heeft met hulp van myBrand Conclusion een maatwerk projectuitvoer- en managementapplicatie ontwikkeld bovenop SAP, genaamd PUMA!. Daarbij is gebruikgemaakt van het low-code platform OutSystems.

Eneco koos voor myBrand Conclusion omdat deze SAP-dienstverlener en -kennispartner de SAP ERP-omgeving van Eneco en de processen goed kent. Bovendien heeft myBrand Conclusion ruime ervaring met softwareontwikkeling in OutSystems.

22 juni 2021   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

eneco outsystems study case

Groei in projecten door energietransitie

Als grootste energiebedrijf van Nederland speelt Eneco een voortrekkersrol als het gaat om verduurzaming. Naast wind- en zonne-energie zet het bedrijf vol in op stadswarmte. Momenteel voert de afdeling Realisatie binnen Heat & Cold Distribution tussen de tweehonderd en driehonderd projecten per jaar uit, maar dat aantal zal naar verwachting sterk gaan groeien. Reden om de werkwijze te professionaliseren.

Manager Realisatie Warmte & Koude Wendy van Tulder: “Er zitten veel volgtijdelijke stappen in onze projecten. Wij waren op zoek naar een tool waarmee je vanaf de uitvoerdatum terug kunt redeneren wanneer je welke stap moet zetten: wanneer moet een vergunning worden aangevraagd? Wanneer moeten welke materialen worden besteld?”

 Agile ontwikkelen in low-code

Uit een marktconsultatie bleek dat dergelijke software nog niet bestond. Reden om samen met myBrand Conclusion een maatwerkapplicatie te ontwikkelen. De keuze viel op het low-code platform OutSystems omdat dit goed integreert met SAP. Bovendien hebben zowel Eneco als myBrand Conclusion veel ervaring met deze tool.

In vier maanden tijd is een Minimal Viable Product van PUMA! ontwikkeld. Inmiddels werken alle vijftig projectleiders van de afdeling Realisatie ermee en is er een lange backlog met wensen voor extra functionaliteit. Zo wil Eneco ook externe partijen in de tool laten werken die worden ingeschakeld in de realisatie van stadswarmte. Ook kijkt Eneco voor welke andere afdelingen binnen het eigen bedrijf PUMA! interessant is.

Gebruik van bouwblokken

Directeur van de RAP-unit van myBrand Conclusion Rembrandt de Vries: “De tijd ging vooral zitten in het ontwikkelen en uittekenen van een standaardproces. Omdat we gebruik hebben gemaakt van bouwblokken die myBrand Conclusion al eerder heeft ontwikkeld, zoals een grafisch planbord voor projectmanagementorganisaties die met SAP ECC werken, konden we daarna heel snel een werkende applicatie opleveren.”

Eneco case study

Maatwerktool bovenop SAP ontwikkeld in low-code met OutSystems

Eneco kiest voor een maatwerkapplicatie boven op de SAP-backbone. myBrand Conclusion ontwikkelde deze applicatie met het low-code platform OutSystems. Meer over deze samenwerking vind je in de volledige case study.

Over myBrand Conclusion

myBrand Conclusion, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand Conclusion is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand Conclusion zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand Conclusion inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand Conclusion biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie. Het bedrijf bestaat 15 jaar en heeft vestigingen in Geertruidenberg, Apeldoorn en Maarssen. Er werken meer dan 350 mensen.

Over Conclusion

Conclusion is een IT-dienstverlener met een focus op business transformatie en process outsourcing. Het bedrijf is ingericht als ecosysteem waarbinnen alle bedrijven hun eigen expertise hebben en dit combineren om klanten zowel domein- en technologische expertise als flexibiliteit te bieden. Door verantwoordelijkheid te nemen voor maatschappij- en missiekritieke bedrijfsprocessen en systemen onderscheidt het zich van andere IT-dienstverleners. Conclusion richt zich binnen de Nederlandse markt op middelgrote tot grote klanten in het hart van de maatschappij.