Conclusion neemt Portugese Neotalent over

Business transformatie en IT-dienstverlener Conclusion heeft een overeenkomst bereikt met investeringsmaatschappij Novabase voor de overname van de toonaangevende Portugese organisatie Neotalent, specialist in het werven en inzetten van IT-talent. De organisatie heeft momenteel meer dan 800 ervaren specialisten in dienst in veelgevraagde technologiegebieden, zoals softwareontwikkeling, data-analyse, clouddienstverlening en engineering. Neotalent is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en biedt near- en onshore oplossingen aan gerenommeerde bedrijven in Portugal en Spanje. Als onderdeel van Conclusion is Neotalent ideaal gepositioneerd om de Nederlandse klantteams te versterken, die op deze manier kunnen voldoen aan de grote vraag naar gekwalificeerde multidisciplinaire teams. De overname van Neotalent vindt de komende maanden plaats, onder voorbehoud van de verificatie van enkele opschortende voorwaarden die gebruikelijk zijn bij soortgelijke transacties, waaronder het akkoord van de Portugese mededingingsautoriteit.  

13 oktober 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

signing Neotalent Conclusion

Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion, zegt hierover: “Het verwelkomen van Neotalent is een grote stap voor Conclusion. Met deze toevoeging aan ons ecosysteem, behalen we de benodigde capaciteit voor het verlenen van effectieve nearshore dienstverlening als integraal onderdeel van onze totale dienstverlening, passend bij de business- en IT-vraagstukken van onze klanten. Neotalent heeft, in vergelijking met Portugese concurrenten, bewezen zeer succesvol te zijn in het vinden van de juiste mensen in de krappe Portugese arbeidsmarkt. Bovendien is het management van Neotalent in staat om lange termijn relaties aan te gaan zowel met werknemers als met klanten, door te investeren in talentontwikkeling en het waarborgen van een cultuur waarin verantwoordelijkheid en samenwerking centraal staan. We ondersteunen de verdere ontwikkeling van Neotalent tot een fullservice IT-aanbieder, zowel in Portugal en Spanje als daarbuiten.” 

Álvaro José Ferreira, lid van de Raad van Bestuur van Novabase, zegt: “Deze overeenkomst versnelt de groeistrategie van Novabase door al onze middelen en energie in te zetten voor de internationale uitbreiding van de NextGen business, met name op het gebied van cognitive en analytics. Tegelijkertijd geloven we dat Neotalent, door integratie in het Conclusion-ecosysteem, autonoom kan blijven opereren met behoud van identiteit. Door dit te combineren met de kwaliteiten van het management en de groep bekwame professionals, kan Neotalent haar verdere ontwikkeling als best-in-class nearshore partij in een stroomversnelling brengen.” 

Célia Vieira, directeur van Neotalent, over de overname: “Dit is een belangrijk moment voor Neotalent. Door deel uit te maken van een internationale speler als Conclusion, kunnen we nieuwe markten betreden en nieuwe zakelijke uitdagingen aangaan, gebruikmakend van het uitgebreide en hoogwaardige diensten- en oplossingenportfolio van de groep. We zien een geweldige kans om onze groeiambitie te combineren met de ambitie van Conclusion om een sterke nearshore-capaciteit te verwezenlijken. Dit sluit ook aan bij onze missie om een Europese referentiespeler in onze sector te worden. We zijn blij dat we ons kunnen aansluiten bij het ecosysteem van Conclusion. Dit biedt groeimogelijkheden voor ons allemaal en daarmee vergroten we de aantrekkingskracht van ons bedrijf.” 

Over Neotalent 

Neotalent heeft 25 jaar ervaring in het leveren en aansturen van IT-talent dienstverlening, om te voldoen aan de zakelijke behoeften van bedrijven in diverse sectoren en markten. Bij Neotalent werken momenteel meer dan 800 gespecialiseerde professionals. Met kantoren in Portugal en Spanje is Neotalent een toonaangevende IT & Engineering servicepartner, die de beste technische expertise combineert met een wendbare manier van denken om bedrijven te versterken en organisaties succesvol te maken.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Conclusion

ALTIJD UP-TO-DATE

Met onze maandelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van relevant Conclusion-nieuws, interessante businesscases en de laatste trends van onze experts. Eenvoudig in je mailbox. Dat wil je niet missen.