Conclusion breidt uit naar Duitsland dankzij krachtenbundeling met het Duitse diva-e

Nieuwe combinatie maakt van Conclusion een Europese topspeler in Digital Experience-markt

Conclusion breidt uit naar Duitsland door de krachten te bundelen met diva-e, een toonaangevende Duitse Digital Experience dienstverlener. Gezamenlijk spelen Conclusion en diva-e een sterke rol op de West-Europese markt voor end-to-end digitale bedrijfstransformaties. Conclusion stelt zich ten doel diva-e actief te ondersteunen in de volgende fase van organische groei en strategische versterking.

4 juni 2024   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Conclusion breidt uit naar Duitsland dankzij krachtenbundeling met het Duitse diva-e

Gerenommeerd bedrijf op de Duitse markt 

Met ruim 800 digitale experts en een omzet van bijna 100 miljoen euro in 2023, is diva-e een begrip op het gebied van end-to-end Digital Experience-oplossingen in de DACH-markt. Het bedrijf biedt een uitgebreid portfolio van CX-technologieën op het vlak van CMS en e-commerce, zoals Adobe, Salesforce, SAP, Spryker, Scayle en Pimcore. Het klantenbestand omvat veel blue chip-bedrijven zoals ALDI SÜD, Allianz, Bentley, E.ON, ZF Friedrichshafen en FC Bayern München. 

Conclusion wil een strategische Europese partner zijn voor ondernemingen, local heroes en overheidsinstellingen die buiten de landsgrenzen opereren. Hiermee speelt Conclusion in op de groeiende vraag van het bestaande klantenbestand. Het opzetten van een even sterk ecosysteem in Duitsland als in Nederland, vormt een belangrijke volgende stap om dat doel te bereiken. 

Als direct gevolg van de uitbreiding van Conclusion's ecosysteem profiteren de klanten van beide organisaties van nieuwe zakelijke mogelijkheden. Door het combineren van de technische expertise en bestaande partnerships van diva-e en Conclusion Experience (voorheen 4NG Conclusion), ontstaat een internationale topspeler voor Digital Experience-oplossingen. Bovendien bieden diva-e en Conclusion een internationale delivery structuur en grensoverschrijdende klantbediening met full-service oplossingen en toegang tot een omvangrijke mixed shoring talentenpool in Europa en Zuid-Afrika.

Conclusion versterkt positie in Duitsland met diva-e

Engbert Verkoren, CEO van Conclusion Group, zegt: "In de Nederlandse markt ondersteunen we klanten over de volle breedte van business transformatie en IT services dienstverlening met ons sterke en gebalanceerd samengestelde portfolio en dankzij een forse capaciteitsuitbreiding door middel van nearshoring vanuit Portugal, Spanje en Zuid-Afrika. Om klanten in al onze Europese kernmarkten vergelijkbare ondersteuning en impact te garanderen, leggen we vandaag het fundament voor een sterk Conclusion ecosysteem in Duitsland met full-stack dienstverlening, te beginnen met de end-to-end Digital Experience-diensten van diva-e.” 

“De klik tussen Conclusion en diva-e is bijzonder sterk. diva-e kent net als wij een ondernemende en pragmatische cultuur waarin klantgerichtheid centraal staat. Dankzij de krachtenbundeling kan diva-e de groei versnellen en tegelijkertijd zijn autonomie, leiderschap en unieke cultuur behouden." 

"Aansluiten bij het ecosysteem van Conclusion markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in ons groeiverhaal,”zegt diva-e CEO Tilman Au. "Het betekent dat we optimaal zijn gepositioneerd voor het realiseren van onze langetermijndoelen om ons serviceportfolio aanzienlijk uit te breiden en de internationale omzet te verhogen, vooral in Centraal-Europa.” diva-e CCO Sirko Schneppe voegt hieraan toe: “Samen met Conclusion zijn we in staat om onze klanten een nog uitgebreidere, complementaire customer experience te bieden. Ze kunnen direct profiteren van de synergievoordelen met betrekking tot de omvangrijke nearshore capaciteiten van Conclusion."

Afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden en het verkrijgen van toestemming van de regelgevende instanties, zal de overname naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden afgerond.   

Over diva-e 

Met een omzet van bijna EUR 100 miljoen in 2023 en ruim 800 werknemers is diva-e een toonaangevende digitale dienstverlener in Duitsland. In 2023 steeg het bedrijf naar de zevende positie in de landelijke ranglijst van de Duitse vereniging voor de digitale economie (BVDW). Met meer dan 20 jaar full-service ervaring bestrijkt diva-e de volledige digitale bedrijfsketen, van planning en projectontwerp tot implementatie, beheer en onderhoud. Dit resulteert in digitale ervaringen die tot zowel financiële als communicatieve transacties leiden. diva-e werkt samen met wereldwijd gerenommeerde technologiepartners als Adobe, SAP CX, Salesforce, Microsoft, Spryker, Bloomreach en Scayle. Tot de klanten behoren bekende Duitse en internationaal opererende bedrijven als EDEKA, E.ON, Carl Zeiss, dmTECH, ZF Friedrichshafen en Bentley. Diva-e opereert zowel sterk in Duitsland als internationaal en heeft in totaal tien vestigingen in Duitsland, Bulgarije en de Verenigde Staten. 

Over Conclusion Group 

Conclusion Group is een Europese IT-dienstverlener die fungeert als bruggenbouwer tussen strategie, business en technologie, met meer dan 3.900 medewerkers in Europa en Zuid-Afrika en een omzet van ongeveer EUR 560 miljoen in 2023. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in Nederland en kenmerkt zich door zijn ecosysteem van meer dan 30 deskundige bedrijven op het gebied van bedrijfstransformatie en IT-diensten. Elk van deze bedrijven is een autoriteit op zijn eigen gebied. Samen begeleiden ze middelgrote tot grote ondernemingen, local heroes en overheidsinstellingen op de digitale reis naar morgen. Conclusion aanvaardt de verantwoordelijkheid voor bedrijfskritische bedrijfsprocessen en -systemen en voor bedrijfsprocessen en -systemen die van vitaal belang zijn voor de maatschappij.

Ook interessant

Nieuws
Emerging Technologies Trendrapport 2024

Conclusion’s Emerging Technologies Trendrapport 2024 #1

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Conclusion

ALTIJD UP-TO-DATE

Met onze maandelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van relevant Conclusion-nieuws, interessante businesscases en de laatste trends van onze experts. Eenvoudig in je mailbox. Dat wil je niet missen.