Conclusion luidt internationale groeifase in

Business transformatie en IT-dienstverlener Conclusion heeft een nieuwe internationale groeifase ingezet om zijn klanten ook buiten de landsgrenzen te kunnen bedienen. Naast de groei in Nederland en de capaciteitsuitbreiding door middel van nearshoring in Portugal, Spanje en Zuid-Afrika, heeft het bedrijf als uitdager op de Europese markt de ambitie om op korte termijn Conclusion-ecosystemen in Duitsland en Portugal te bouwen. Om tegelijkertijd de juiste focus te houden op de dienstverlening aan klanten en de verdere groei en ontwikkeling van het Nederlandse ecosysteem, hebben per 1 januari enkele wijzigingen plaatsgevonden in de besturing van de organisatie. Bert Jan de Jongh richt zich volledig op de internationale portefeuille. Het Nederlandse directieteam is uitgebreid naar acht personen en staat nu onder leiding van Seger Theuns. Engbert Verkoren blijft eindverantwoordelijk voor de groep.  

11 januari 2024   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Engbert Verkoren & Seger Theuns

Nieuwe ecosystemen bouwen in West-Europa

Conclusion werkt sinds tien jaar aan zijn positie in de Nederlandse markt als kwaliteitsleider op het gebied van business transformatie en IT-services. Met een uitgebalanceerd portfolio en inmiddels ruim dertig expertbedrijven heeft Conclusion een sterk fundament neergezet voor de lange termijn. Na steeds frequentere vragen van klanten of Conclusion mee kon gaan in hun internationale ambitie, besloot de IT-dienstverlener dat de tijd hier nu rijp voor is. Hierbij staat met name het opbouwen van onderscheidende ecosystemen op het gebied van business transformatie en IT-services in West-Europa centraal. Parallel hieraan breidt Conclusion zijn near- en offshore capaciteit ter ondersteuning van deze ecosystemen en een zogenaamde oneshore delivery aanpak verder uit. De ontwikkeling en groei van de nieuwe ecosystemen start met het doen van grotere acquisities. Hiermee worden de benodigde platformen en bouwblokken verkregen, waardoor de opbouw in het buitenland sneller zal gaan dan de opbouw van het Nederlandse ecosysteem in de afgelopen tien jaar. 

Aanpassingen in de Nederlandse directie

Om naast deze stappen de juiste aandacht voor de klanten, de werving van nieuwe talenten en de groei en ontwikkeling van de Nederlandse organisatie te houden, hebben er veranderingen plaatsgevonden in de besturing van de organisatie. Bert Jan de Jongh is verantwoordelijk geworden voor de bedrijven in Portugal en Zuid-Afrika. Het Nederlandse directieteam blijft bestaan uit Seger Theuns die een nieuwe rol heeft gekregen als algemeen directeur Nederland, Emiel van Boxtel als CFO en directeur business services en Gert Heysteeg als directeur IT-services. Dit team is aangevuld met directeuren uit de Conclusion-bedrijven: Geesje Boon, Michiel Kroeks, Mark Elstgeest, Matthijs Mons en Roel Knoppers. Daarmee is ieder domein van het portfolio van Conclusion rechtstreeks vertegenwoordigd in het Nederlandse directieteam.

CEO Engbert Verkoren houdt de eindverantwoordelijkheid voor de groep, inclusief het netwerk daaromheen, de contacten met aandeelhouders en een aantal klanten. Daarnaast houdt hij zich samen met Bert Jan bezig met de internationalisatie. Engbert zegt over de nieuwe groeifase: “Meebewegen met de behoefte van klanten is voor ons ontzettend belangrijk. We willen altijd dicht bij onze klanten staan en groeien dan ook mee met hun internationale ambities. Ik kijk er daarom enorm naar uit om onze klanten niet alleen in Nederland maar ook in de rest van West-Europa bij te staan. Doordat in Nederland vertegenwoordigers van alle domeinen van ons ecosysteem aan de directietafel zitten, is het nog makkelijker om vanuit samenhang meerwaarde te bieden aan onze klanten. Dit geeft ons ecosysteem nog meer kracht.”

Over Conclusion

Conclusion is een IT-dienstverlener die opereert als bruggenbouwer tussen strategie, business en technologie. Het bedrijf onderscheidt zich door het ecosysteem van ruim dertig Nederlandse expertbedrijven op het vlak van business transformatie en IT-services. Ieder van deze bedrijven is een autoriteit op het eigen vakgebied. Gezamenlijk begeleiden zij middelgrote tot grote bedrijven en overheden op hun digitale reis naar morgen. Conclusion neemt verantwoordelijkheid voor missie- en maatschappijkritische bedrijfsprocessen en systemen, in het hart van de Nederlandse samenleving.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Conclusion

ALTIJD UP-TO-DATE

Met onze maandelijkse nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van relevant Conclusion-nieuws, interessante businesscases en de laatste trends van onze experts. Eenvoudig in je mailbox. Dat wil je niet missen.