Conclusion betreedt Duitse en Belgische markt middels overname Mediaan

- Persbericht -

Door samengang met Conclusion wordt Mediaan de nummer één IT-dienstverlener in Zuid-Nederland

Conclusion neemt internationale IT-dienstverlener Mediaan over. Mediaan is gespecialiseerd in innovatie en digitale transformatie en bedient vanuit het hart van de Euregio grote internationale ondernemingen in Duitsland, Nederland en België. Met deze strategische zet versterkt Conclusion tevens haar positie in de datascience- en AI-markt. De toevoeging van Mediaan aan het Conclusion ecosysteem biedt toegang tot aantrekkelijke regio’s waarmee het een belangrijke bijdrage levert aan Conclusion’s internationale groeiambitie. Dit sluit naadloos aan op de klantbehoefte naar internationale ervaring, waardoor Conclusion huidige en toekomstige klanten nog beter van dienst kan zijn.

8 november 2021   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Met toevoeging van Mediaan aan het Conclusion ecosysteem versterkt Conclusion haar positie in de datascience- en AI-markt.

Conclusion Zuyd en Mediaan bundelen krachten

Conclusion Zuyd, gevestigd in Heerlen en een van de bedrijven binnen het Conclusion-ecosysteem, gaat samen verder met Mediaan. Hierdoor is Conclusion Zuyd in staat om haar dienstverlening voor klanten in Zuid-Nederland verder te verbeteren. De samengang zorgt er bovendien voor dat Mediaan in de zuidelijke regio de nummer één positie inneemt van digitale- en IT-dienstverleners.

 Elmer Nelis, managing director bij Mediaan: “Bij Mediaan zochten we een strategische partner die kan bijdragen aan het realiseren van onze groeiambities en slagkracht, maar tegelijkertijd ook de ruimte biedt om onze identiteit, cultuur en kwaliteiten te behouden. Deze partner hebben we in Conclusion gevonden. Middels het ecosysteem van Conclusion krijgen we de mogelijkheid om onze kennis in te zetten voor een bredere klantgroep. Andersom zijn de diensten, de vaardigheden en het talent – zowel vanuit het Conclusion-ecosysteem als de samenvoeging met Conclusion Zuyd – een zeer goede aanvulling voor onze klanten.”

 Engbert Verkoren, CEO van Conclusion: “De toevoeging van Mediaan aan ons ecosysteem is een hele waardevolle. Mediaan is echt een begrip in de regio. Ik ben dan ook trots dat we met deze partij onze eerste stap over de grens zetten en zo onze internationale groeiambitie verwezenlijken. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen voor zowel Mediaan als de andere bedrijven binnen onze organisatie, waaronder binnen de SAP- en Java-markt en op het gebied van low-code. Daarnaast versterken we samen onze positie in de snelgroeiende datascience- en AI-markt. Evenals complementaire dienstverlening is er een sterke culturele fit. Deze kenmerkt zich door een klantgerichte benadering, een pragmatische houding en een hands-on aanpak.”

Over Mediaan

Mediaan is een IT-dienstverlener met een rijke historie. Het van oorsprong Heerlense bedrijf is opgericht in 1969 en al jaren bekend als leverancier van innovatie. Een internationaal team van ruim 100 specialisten helpt bedrijven bij het bedenken, ontwikkelen en implementeren van unieke IT waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden. Hierbij wordt gewerkt met de nieuwste technologieën op het gebied van software, AI en cloud. Mediaan werkt vanuit haar vestigingen in Heerlen, Hasselt en Düsseldorf voor grote internationale ondernemingen. 

Over Conclusion

Conclusion is een IT-dienstverlener met meer dan 2000 medewerkers die opereert als bruggenbouwer tussen strategie, business en technologie. Het bedrijf onderscheidt zich door het ecosysteem van ruim 27 Nederlandse expertbedrijven op het vlak van business transformatie en IT-services. Ieder van deze bedrijven is een autoriteit op het eigen vakgebied. Denk aan SAP, Data, AI, Low Code en Digital Development. Gezamenlijk begeleiden zij middelgrote tot grote bedrijven en overheden op hun digitale reis naar morgen. Conclusion neemt verantwoordelijkheid voor missie- en maatschappijkritische bedrijfsprocessen en systemen, in het hart van de Nederlandse samenleving.