Bescherming tegen een DDoS-aanval? Dat kan!

Is een DDoS aanval een onschuldig grapje of moeten organisaties hiertegen worden beschermd?

8 februari 2018   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Hacker

Het is u vast niet ontgaan, de afgelopen dagen stond het nieuws vol met berichten over DDoS-aanvallen. Zo werden eerst ABN Amro, ING en Rabobank getroffen en later ook de Belastingdienst en DigiD. De 18 jarige Oosterhouter die hiervan wordt verdacht vond het wel grappig ‘om te laten zien dat een tiener gewoon alle banken kan platleggen met een relatief simpele aanval’. Grapje, bedankt?

Uw klanten en uw burgers de dupe.. en uw organisatie dus ook

Want of je nu als organisatie echt zo blij moet zijn met deze grappen en grollen? DDoS staat overigens voor Distributed Denial of Service. Bij een DDoS-aanval worden grote hoeveelheden verkeer naar een server gestuurd, waardoor deze overbelast raakt. Een aanvaller kan een dergelijke aanval bestellen of er zelf één opzetten. Het doel van een aanval is om een server zo te belasten dat gewone gebruikers, uw klanten of burgers, niet meer bij de server kunnen. Een DDoS-aanval is dus puur gericht op het platleggen van bijvoorbeeld een website of eventuele andere online diensten. En dat zorgt uiteraard voor veel overlast bij diezelfde klanten en burgers. Maar hoe voorkom je dit?

Nachtrust as a Service

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, het is een open deur. Verstandig dus om uw organisatie ook digitaal goed te beschermen. De oplossing is overigens eenvoudiger en dichterbij dan u denkt. Niet voor niets bieden wij u vanuit onze bedrijven Conclusion FIT en Conclusion Mission Critical nachtrust aan als dienstverleningsconcept. Want terwijl u slaapt zorgen wij er, al dan niet samen met onze partners, voor dat onze kennis van technologie datgene beschermt wat voor u cruciaal is in uw dienstverlening: 24 uur per dag, 7 dagen per week, zodat uw business wendbaar en weerbaar blijft. Dat is geen belofte, wel een feit.

Kennismaken?

Bel Steven Klompenhouwer van Conclusion FIT, +31 (0)6 55 12 10 34 of Marc de Beer van Conclusion Mission Critical +31 (0)6 53 30 02 81. Neem ook eens een kijkje op www.conclusionfit.nl of www.conclusionmissioncritical.nl