Anders Reizen en Conclusion helpen 35 bedrijven om kennis te ontsluiten

Welke rol kan technologie en innovatie spelen om tot ‘net-zero’ mobiliteit te komen? Ruim veertig specialisten van 35 bedrijven kraakten hun hersenen op deze vraag tijdens de hackathon die door Anders Reizen en Conclusion werd georganiseerd. De resultaten van de hackathon worden op 12 oktober ingebracht tijdens het Anders Reizen CEO-event.

12 september 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

New Horizon - Hackathon

Het hele proces werd vanuit de vraag tot aan het eindconcept intensief begeleid door Conclusion. In vijf groepen werd nagedacht over technologie & samenwerking, mobiliteits-levensfasen, deelbare assets, setting the default en duurzaam jaarbudget. Elk team ontwikkelde twee concepten, waarvan de beste werd gepresenteerd aan de vakjury en een jury met forenzen.

Kritische beoordeling

De juryleden stonden voor een lastige taak. Om de oplossingen van de teams te beoordelen werden criteria toegepast als impact, innovatie, schaalbaar en haalbaarheid. De vakjury met daarin Carola Wijdoogen (Director Sustainability University), Ton Voermans (journalist Algemeen Dagblad), Thomas Mulder (CHRO VodafoneZiggo), Maarten Kroesen (Universitair hoofddocent TU Delft) en Engbert Verkoren (CEO Conclusion) gaven feedback. Deze feedback is door de groepen gebruikt om de concepten te optimaliseren. De forenzenjury deed hetzelfde, maar dan vanuit de persoonlijke beleving als zakelijke reiziger. 

Nieuwe fase voor de Coalitie Anders Reizen

De Coalitie Anders Reizen staat op de drempel van een nieuwe fase. Een kopgroep van deelnemende bedrijven wil door het huidige plafond van 50% CO2 reductie op zakelijke mobiliteit heen breken. Deze bedrijven zoeken manieren om net-zero mobility met hun medewerkers te omarmen en mogelijk te maken. 

De uitkomsten van de hackathon worden op het CEO-event van 12 oktober 2022 gepresenteerd. Om vervolgens binnen het gehele netwerk en daarbuiten te worden uitgerold.