4NG voegt theFactor.e toe aan groep van digitale bureaus

Groningse overname geeft digitale bureaugroep kennis en ervaring in zorg en onderwijs, maar ook Bloomreach en Sitecore.

29 maart 2022   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

4NG - theFactor.e

4NG neemt het Gronings digitale bureau theFactor.e (TFE) over. Het bureau is al meer dan 25 jaar een gevestigde naam in Nederland met een sterke positie in het noorden van het land. Met de overname van theFactor.e haalt 4NG veel gespecialiseerde kennis over UX-research en technologische kennis over Bloomreach en Sitecore in huis. Daarnaast voegt TFE uitgebreide ervaring toe in het werken met bedrijven in onder andere de zorg en onderwijs. 

4NG is een snelgroeiend, full-service digitaal bureau dat doorlopend kennis en talent van specialistische bureaus samenvoegt. Zo verbetert het de dienstverlening aan klanten die op zoek zijn naar slimme digitale oplossingen. Binnen de buy-and-build-strategie werden recent bedrijven als Netvlies en Bikkelhart toegevoegd.

‘Combinatie van technologie en UX research met Groningse nuchterheid’

Met de overname van theFactor.e valt er weer een stukje op zijn plek in de puzzel die 4NG aan het leggen is, zegt Ton Renes, M&A Director van 4NG. "Los van de uitgebreide kennis van nieuwe technologie, een breed klantenbestand en ambitieus ondernemerschap, vind je bij theFactor.e ook de vertrouwde Groningse nuchterheid. Ze doen wat ze zeggen en komen hun afspraken na. Met deze toevoeging telt onze bureaugroep nu zo'n 300 experts die klanten end-to-end ondersteunen en een breed scala aan digitale oplossingen tot in de puntjes beheersen."

‘Eigen identiteit, kracht van collectief’

Arjan Wessels, commercieel directeur en mede-eigenaar van theFactor.e, is erg enthousiast over de aansluiting bij 4NG: "Door de overname kunnen wij onze ambities een versnelling geven en onze positie als digital agency in het Noorden versterken. Door aansluiting bij de bureaugroep krijgen onze klanten en medewerkers toegang tot een breder scala aan diensten en kennis. Maar ook als ondernemer heb ik binnen 4NG nu mede-ondernemers waarmee ik kan sparren. We gaan een mooie periode tegemoet waarin theFactor.e zijn autonomie en identiteit behoudt, maar met de kracht van het collectief van 4NG en het bredere Conclusion-ecosysteem achter zich."

Digitale oplossingen voor zorg en onderwijs

theFactor.e werd ruim 25 jaar geleden opgericht en is in die tijd uitgegroeid tot een gevestigde naam in Groningen, met toonaangevende klanten in het hele land. Een belangrijk deel van de klanten zit in de gezondheidszorg en het onderwijs zoals Menzis, UMCG, Hanzehogeschool Groningen, Saxion, Universiteit Leiden en Aeres. Verder bedient theFactor.e aansprekende klanten zoals RDW, Olympia Uitzendbureau en Triodos Bank. Dat zet voor 4NG niet alleen de deur tot die markten verder open, het kan ook terugvallen op de expertise in UX-research aanwezig binnen TFE.

"Wij ontwerpen en bouwen niets voordat wij de eindgebruiker door en door kennen maar ook de klant zelf", legt Wessels uit. "Zo zoeken we altijd naar de beste oplossing en samenwerkingsvorm. Deze human-first benadering zorgt nu al voor autonome groei: we hebben recent nog 6 mensen aangenomen. Met 4NG en Conclusion kunnen we dat nog eens versnellen."

Ook Renes ziet kansen om verder te groeien, zeker omdat theFactor.e veel ervaring heeft bij klanten in de gezondheidszorg en het onderwijs. "Juist in deze branches is de 'human first factor' die theFactor.e biedt erg belangrijk. Wij kunnen binnen onze bureaugroep deze klanten ook een uitgebreider aanbod van diensten bieden." 

Deel van Conclusion-ecosysteem

De bedrijvengroep van 4NG is sinds 2021 onderdeel van het ecosysteem van IT-dienstverlener Conclusion dat bedrijven en overheden ondersteunt in hun digitale transformaties. Bert Jan de Jongh, Director Business Transformation bij Conclusion is verheugd met de toevoeging van theFactor.e aan het ecosysteem: "Wij merken bij onze klanten een sterke behoefte aan Sitecore- en Bloomreach-expertise, die we met TFE uitstekend kunnen invullen. Daarnaast heeft Conclusion met haar bedrijven D&A Medical Group en Furore al sterke posities in de zorgmarkt op het vlak van applicaties, digitale informatie, data & gegevensuitwisseling en procesoptimalisatie. Met de overname van theFactor.e zijn we nóg beter in staat om bij onze klanten in de zorgmarkt en daarbuiten een digitale transformatie in gang te zetten en succesvol af te ronden."

Over 4NG

4NG helpt bedrijven digitaal te groeien en verder te professionaliseren. Binnen gebieden als Design & Technology, Data & Performance en Strategy werkt 4NG voor klanten als WWF, Leaseplan, Buma Stemra en Talpa. 4NG is als groep ontstaan vanuit het in 2002 opgerichte 4net interactive. Naast 4net Interactive maken ook de labels Brainbrothers (sourcing) en Nextfields (strategie & performance),  PossibilIT (Dynamic CRM, Salesforce & subscription commerce), Arlanet (Umbraco en Episerver), Netvlies (Wordpress, Drupal, Symfony), Bikkelhart (CRO en UX-design) en nu ook theFactor.e onderdeel uit van 4NG.

Over theFactor.e

theFactor.e is een 'human first digital agency' dat digitale oplossingen ontwikkelt waarbij de klant en eindgebruiker als uitgangspunt genomen worden. Het bedrijf verzorgt daarbij het volledige traject, met sterke specialisaties in UX-research en de technologieën Bloomreach en Sitecore. theFactor.e is gevestigd in Groningen en heeft klanten in heel Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1995, momenteel werken er ongeveer 50 mensen.

Over Conclusion

Conclusion is een IT-dienstverlener die opereert als bruggenbouwer tussen strategie, business en technologie. Het bedrijf onderscheidt zich door het ecosysteem van 26 Nederlandse expertbedrijven op het vlak van businesstransformatie en IT-services. Ieder van deze bedrijven is een autoriteit op het eigen vakgebied. Gezamenlijk begeleiden zij middelgrote tot grote bedrijven en overheden op hun digitale reis naar morgen