Rijkswaterstaat kiest voor samenwerking met Conclusion Mission Critical en Quanza voor beheer van missiekritische infrastructuur

Utrecht, 1 mei 2024 – Rijkswaterstaat gaat een samenwerking met Conclusion en Quanza aan voor het beheer van de missiekritische netwerkinfrastructuur van de organisatie. Conclusion Mission Critical, als onderdeel van Conclusion, is verantwoordelijk voor de operationele service-integratie en governance, terwijl Quanza het ontwerp, beheer en onderhoud van het netwerk op zich neemt. Beide organisaties hebben een bewezen staat van dienst in het leveren van missiekritische diensten aan organisaties met een belangrijke functie voor de Nederlandse samenleving, waar Rijkswaterstaat naadloos bij aansluit. De samenwerking wordt initieel aangegaan voor vijf jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot drie keer twee jaar.

8 mei 2024   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Mission Critical

Deel

Rijkswaterstaat kiest Conclusion en Quanza voor beheer missiekritische infrastructuur.

Innovatieve combinatie van fysieke en digitale infrastructuur

Rijkswaterstaat beheert hoofd- en vaarwegen, waaronder 3.000 kilometer snelweg, 3.500 kilometer kanalen en rivieren, en de grootste bruggen en sluizen. Minder bekend is dat de netwerkinfrastructuur van Rijkswaterstaat vrijwel even omvangrijk is. Het netwerk van Rijkswaterstaat behoort tot een van de grootste op glasvezel gebaseerde infrastructuren in Nederland, met meer dan 6.000 switches, 5.000 kilometer glasvezel, 1.500 routers en meer dan 1.000 WiFi access points.

Rijkwaterstaat zocht een partner die verantwoordelijk is voor het ontwerp, beheer, onderhoud en de ketenregie over verschillende serviceproviders. Het borgen van continuïteit staat centraal in het partnerschap, met als voorwaarde een 24/7 beschikbaar netwerk en naadloze samenwerking binnen de hele keten. Daarnaast vormt modernisering van het netwerk een belangrijk punt om te kunnen blijven innoveren.

Samen sterk

Rijkswaterstaat koos via een aanbesteding voor Conclusion Mission Critical en Quanza als partners. Hun bewezen kennis en expertise op het gebied van complexe missiekritische dienstverlening gaven de doorslag. Deze samenwerking maakt het mogelijk om een betrouwbare en innovatieve oplossing te bieden. Conclusion Mission Critical werkt al jaren nauw samen met Quanza in cruciale sectoren binnen Nederland, zoals het openbaar vervoer.

Adriaan Schutte, Directeur IRN bij CIV Rijkwaterstaat: “We kijken uit naar onze samenwerking met Conclusion en Quanza voor het beheer van onze netwerkinfrastructuur. Ons doel is om altijd een beschikbaar, veilig en voorspelbaar IT Netwerk te hebben. De komende jaren heeft Rijkswaterstaat mooie uitdagingen met betrekking tot het verder ontwikkelen van het landelijk netwerk. Vanuit die opgave hebben wij het volste vertrouwen gesteld in onze nieuwe partners.”

Marc de Beer, Directeur bij Conclusion Mission Critical: “Ik ben verheugd dat we Rijkswaterstaat mogen toevoegen aan ons klantportfolio. Als organisatie leveren zij een cruciale bijdrage aan een vitaal Nederland, waarmee ze perfect passen bij het type organisaties dat wij graag bedienen. Ook ben ik trots op ons partnership met Quanza. Naast een sterke culturele fit, richten zij zich net als wij op missiekritische dienstverlening voor organisaties met maatschappelijke relevantie. Daar zit dus een goede match. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we samen succesvol een 24/7 beschikbare, wendbare en weerbare netwerkinfrastructuur voor Rijkswaterstaat gaan realiseren.” 

Judith Tolk, Commercieel Directeur bij Quanza: "We zijn enorm trots om Rijkswaterstaat te verwelkomen bij Quanza. Het is voor ons een mijlpaal geheel in lijn met onze strategische koers, waarin onze toewijding om hoogwaardige diensten te leveren die voldoen aan de strengste eisen van missiekritieke- en vitale infrastructuren sterk naar voren komt. Ik kijk ernaar uit om onze expertise te combineren met die van Conclusion Mission Critical en zo samen zorg te dragen voor een robuuste en toekomstbestendige netwerkinfrastructuur van Rijkswaterstaat, welke bijdraagt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.”

Meer weten over ons?

Onze expertisesOnze casesOver ons

Meer weten over dit project of hoe we jou kunnen helpen?

Bart Bruinsma

Bart Bruinsma

Chief Strategy Officer
bart.bruinsma@conclusion.nl