• Expertises

Eneco rekent op Conclusion Mission Critical voor beheer hybride IT-landschap

De internationale handelsafdeling van Eneco, Eneco Energy Trade, brengt het technisch beheer van haar IT-omgeving onder bij Conclusion Mission Critical.

11 november 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Mission Critical

"De keuze om het missie kritische landschap voor onze handelsafdeling onder te brengen bij Conclusion Mission Critical is een logische stap in onze partner strategie."

Mario Suijkerbuijk, CIO Eneco

De internationale handelsafdeling van Eneco, Eneco Energy Trade, brengt het technisch beheer van haar IT-omgeving onder bij Conclusion. Deze dienstverlening wordt uitgevoerd door Conclusion Mission Critical, onderdeel van het Conclusion ecosysteem, en breidt daarmee haar bestaande samenwerking met Eneco uit. De IT-dienstverlener migreert en moderniseert het IT-landschap van Eneco Energy Trade naar een nieuwe en toekomstbestendige hybride cloud-omgeving. De transitie brengt flexibiliteit teweeg, evenals een vereenvoudiging van het IT-landschap en optimalisatie van de efficiëntie in het change en delivery-proces. De samenwerking valt onder de percelen ‘Operationele Technologie’ en ‘SAP Technical Application Management’. Het contract heeft een looptijd van drie jaar met optie tot verlenging.

Migratie en transformatie

Het bestaande IT-landschap van Eneco Energy Trade wordt initieel volledig gemigreerd naar de IT-omgeving van Conclusion Mission Critical. Vanuit daar wordt de transformatie naar de nieuwe toekomstbestendige hybride cloud-omgeving gestart. Deze werkwijze levert drie voordelen op. De migratie en transformatie worden gescheiden, de complexiteit van de transitie is gereduceerd en de business risico’s voor Eneco zijn geminimaliseerd. Tevens wordt, dankzij de inzet van standaard IT-bouwblokken, de transformatie zodanig opgezet dat de benodigde time-to-market voor nieuwe business-ontwikkelingen sterk zal worden teruggebracht. Zo ervaart Eneco Energy Trade straks ook Nachtrust-as-a-Service.

De verschillende omgevingen (test, acceptie en productie) van Eneco Energy Trade zijn bij Conclusion Mission Critical opgebouwd en door de gebruikers van Eneco getest. Afgelopen week heeft de daadwerkelijke migratie succesvol plaatsgevonden waarbij de beschikbaarheid van het IT-landschap optimaal gebleven is gedurende de migratie.  

”De keuze om het missie kritische landschap voor onze handelsafdeling onder te brengen bij Conclusion Mission Critical is een logische stap in onze partner strategie. We hebben de afgelopen jaren de mission critical diensten van Conclusion als zeer positief ervaren op onze andere hoog beschikbare omgeving. Daarnaast maakt de stap naar Conclusion het voor ons mogelijk om onze internationale duurzame groeiambities verder vorm te geven."

Mario Suijkerbuijk, CIO Eneco

“We zijn trots dat we onze propositie, Nachtrust-as-a-Service, voor Eneco verder hebben mogen uitbreiden met mission critical dienstverlening voor Eneco Energy Trade. Een mooie vervolgstap in ons strategisch partnership waarin we ons zichtbaar inspannen om Eneco actief te helpen haar internationale ambities waar te maken. Met het overnemen van de verantwoordelijkheid voor de missie kritische processen van Eneco Energy Trade wordt onze samenwerking nog verder versterkt.”

Gert Heysteeg, Boardmember en verantwoordelijk voor IT services Conclusion

Meer weten?

Nieuws & blogs
Onze expertises
Onze cases
Over ons
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy