De meest unieke werkplekken van een Mission Critical Engineer

Werken bij Conclusion Mission Critical betekent werken voor uitdagende klanten zoals Eneco, NS en Royal FloraHolland. Dit doen wij bij ons op kantoor in Utrecht of Amsterdam óf bij de klant zelf. Bij de klant zelf betekent niet altijd een standaard kantoor in de stad. Nee, ook offshore platforms en windparken op zee zijn bijvoorbeeld locaties waar wij voor de klant werkzaam kunnen zijn.

3 maart 2020   |   Blog   |   Door: Conclusion Mission Critical

Deel

Windmolenpark Conclusion Mission Critical

Altijd en óveral inzetbaar

Om voor de klant altijd goed inzetbaar te zijn, zorgen we ervoor dat er altijd medewerkers beschikbaar zijn die de juiste skills en certificaten beschikken om ook op deze unieke locaties te werken. Want hoe tof is het om voor een dag in een windmolen of op een offshore platform aan de slag te gaan?! Ook hier moet de IT het immers altijd doen.

Offshore en op grote hoogtes

Omdat wij voor onze klant Eneco 2 offshore windparken in beheer gaan nemen, mocht ik samen met een collega op GWO training. Een tweedaagse GWO Offshore cursus met als onderdeel ‘Working at Heights’. Want ja, ook daar moeten we op voorbereid zijn. Alles om te allen tijde werkzaamheden te kunnen verrichten voor de klant.

Maar wat houdt zo’n training eigenlijk in en waar worden we op voorbereid?

GWO – Working at Heights

Na een korte theoriesessie op dag 1, waarin de risico’s van werken op hoogte besproken worden en het wegnemen van deze risico’s, gaan we dan echt aan de slag! Wist je dat er verschillende type harnassen bestaan? Ik hijs me in een harnas en leer hoe ik mijzelf veilig moet bevestigen aan de ladder.

Eenmaal bovenin de ladder geklommen moet ik een noodafdaling maken. Met gebruik van een ‘Milan’ raas ik met 0,9m/sec naar beneden. En dan? Dan doen we het hele riedeltje weer opnieuw, en opnieuw. Net zo lang totdat ik en mijn collega alles in de smiezen hebben en de handelingen kunnen dromen.

GWO training Conclusion Mission Critical

Op dag 2 focussen wij ons op ‘redden op hoogte’ en de gevaren van een ‘hang trauma’ (harness suspension trauma). Iets waarvan ik nog niet wist dat de impact al zo snel gevaarlijk kan zijn. Na een val hangen in je harnas, betekent dus nog niet dat je veilig bent. 

Hoe handel je in een dergelijke situatie wanneer je collega bijvoorbeeld bewusteloos in zijn harnas komt te hangen? Ook vandaag is ‘Milan’ onze beste vriend, een gecontroleerd afdaalapparaat waarmee je ook mensen kunt redden. Met Milan kunnen we een actieve en passieve afdaling maken om onze collega te redden.

Met een actieve afdaling maak je Milan vast, koppel je jezelf aan Milan en maak je het slachtoffer vast aan jezelf. Gezamenlijk daal je dan veilig af. Wil je liever boven blijven en alleen het slachtoffer laten afdalen? Dan doe je de passieve afdaling. Milan wordt vastgemaakt en het slachtoffer wordt hieraan bevestigd. Het slachtoffer laat je nu gecontroleerd afdalen terwijl ikzelf boven blijf.

Na het succesvol afronden van dag 2 heb ik het GWO ‘Working at Heights’ certificaat binnen. Een nuttige en mooie training waardoor ik nu voor onze klant op diverse plekken inzetbaar ben om de 24x7 beschikbaarheid, wendbaarheid en weerbaarheid van hun IT-systemen te garanderen!

Zijn we er dan? Zeker niet! Binnenkort volgt de GWO training ‘Sea Survival’ zodat de klant mij nog beter kan inzetten op diverse locaties. Een leuke training waar ik nu al naar uit kijk, en wellicht schrijf ik daar ook wel een blog over 😉.

Meer weten?

Nieuws & blogsOnze expertisesOnze casesOver ons