2019 in een notendop: als team samen groeien

Hoe zag 2019 eruit voor Conclusion Mission Critical? In zijn blog omschrijft directeur Marc de Beer 2019 als een mooi jaar waarin we samen als team zijn gegroeid.

24 december 2019   |   Blog   |   Door: Conclusion Mission Critical

Deel

2019 Conclusion Mission Critical

Het einde van 2019 nadert met rasse schreden. En wat een mooi jaar was het! Wat hebben we in dit jaar allemaal voor elkaar gekregen en waar willen we volgend jaar naar toe? Een mooi moment om hier aan het einde van het jaar even bij stil te staan.

Dit jaar was mijn tweede jaar aan het roer van Conclusion Mission Critical. De wenfase is inmiddels voorbij, maar dat betekent niet dat dit het makkelijker maakt. Vorig jaar schreef ik in mijn blog dat hoewel we voor 2019 een heel ambitieus businessplan gemaakt hadden, ik ervan overtuigd was dat we er een mooi jaar van gingen maken. Een jaar waarin continu verbeteren van onze huidige dienstverlening, het uitvoeren van mooie projecten en het verder groeien van de organisatie in alle opzichten centraal stonden.

En is dit gelukt? In het kort gezegd: ja! 2019 was een heel mooi een succesvol jaar voor Conclusion Mission Critical.

Toekomstbestendig met one-way-of-working

In een snel ontwikkelende wereld is het natuurlijk belangrijk om mee te gaan met het oog op de toekomst. Om dit te kunnen bewerkstelligen moesten we binnen de organisatie ook aanpassingen doen. Zo introduceerden we de One-way-of-Working methode waarbij alle Multi Disciplinaire Teams op eenduidige manier werken. Het invoeren van tweewekelijkse sprints, dagelijkse stand-ups en het houden van retrospectives zijn hier onderdeel van.

Om ervoor te zorgen dat iedereen mee gaat in deze verandering, betekent dit dat je zelf het goede voorbeeld moet geven. Als MT zijn we daarom begonnen met deze One-way-of-Working. Wat ik daar vooral van geleerd heb? Dat we als team nóg meer een team vormen. We weten elkaar makkelijk te vinden, helpen elkaar en spreken elkaar aan indien er zaken niet geregeld zijn. Dagelijks even van elkaar horen waar we mee bezig zijn en waar we op vastlopen helpt enorm. Maar ook wij kunnen nog verbeteren. Zo vindt de retrospective nog niet elke twee weken plaats, en hier gaan we in 2020 aan werken!

Ook binnen de MDT’s is hard gewerkt aan deze manier van werken. Met z’n allen geven we vorm aan deze werkwijze en ontwikkelt elk team zich in zijn eigen tempo. Een verandertraject als deze gaat namelijk niet over een nacht ijs. Elke dag doen we het steeds een beetje beter en dat is helemaal prima!

Recap 2019 Conclusion Mission Critical

Medewerkers zijn key!

Het beter betrekken van onze medewerkers was een duidelijke pijler voor 2019. Zo hebben we met succes het MT-kwartiertje geïntroduceerd. Tweewekelijks een stand-up van een kwartiertje waarbij we vanuit het MT transparant aangeven waar we de afgelopen twee weken mee bezig zijn geweest. Medewerkers geven input en richting aan de focus voor het komende MT-sprint. Vanuit mij gezien is dit zeer waardevolle input waar we als organisatie alleen maar beter van woorden.

Naast het MT-kwartiertje hebben we in 2019 de top-10 aandachtspunten bij onze medewerkers gemeten. Onderwerpen zoals communicatie, inhoud van het werk en je veilig voelen om zaken bespreekbaar te maken komen hierin aan bod. Ik ben trots om te zien dat we aan het einde van het jaar met z’n allen zijn uitgekomen op een mooie 8 ten aanzien van de medewerkerstevredenheid.

Bij Conclusion Mission Critical zeggen we vaak ‘work hard, play hard’. Naast organisatorische veranderingen hebben we dus ook erg veel leuke evenementen georganiseerd. Van een paasontbijt tot een weekendje weg in het mooie Eindhoven. Van de inmiddels traditiegetrouwe Barbecue Battle tot aan een spetterend zomerfeest en nog veel meer leuke activiteiten. Deze momenten zijn belangrijk zodat we naast het harde werken vooral ook tijd hebben om leuke dingen met elkaar te doen.

De mooiste projecten van 2019

Ook voor onze klanten hebben we het afgelopen jaar weer veel mooie dingen mogen doen. Zo hebben we het zeer complexe project ‘Operatie Nachtrust’ afgerond waarbij we een nieuwe Mission Critical Cloud hebben neergezet en alle diensten geruisloos van de oude naar de nieuwe omgeving gemigreerd.

Met onze nieuwe Mission Critical IT workshops stellen we onze (nieuwe) klanten in staat aspecten als techniek, organisatie, processen en (keten)regie beter vorm te geven zodat zij bedrijfskritische processen altijd beschikbaar, wendbaar en weerbaar blijven.

Daarnaast hebben we nog tal van andere mooie projecten mogen doen, waaronder het implementeren van een high available container platform, het verbeteren van IT bij windparken (zelfs op zee!), de live gang van nieuwe applicaties ten aanzien van bijsturing voor materieel en dienstregeling, en het neerzetten van een Kafka platform. Uiteraard hebben we ook dit jaar weer onze jaarlijkse uitwijktesten met succes gedaan voor onze bestaande klanten. Hoe dit eraan toe ging? Dat kun je lezen in deze blog.

Voor onze bedrijfsvoering en vertrouwen naar onze klanten toe zijn onze ISO-certificeringen erg belangrijk. Dit jaar hebben we al onze ISO-certificeringen mogen verlengen en zelfs een nieuwe certificering behaald voor Business Continuity. Een certificering die hoog op mijn lijstje stond als Mission Critical bedrijf dat staat voor continuïteit!

Recap 2019 Conclusion Mission Critical

Conclusion Mission Critical in de markt zetten

Als Conclusion Mission Critical hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan het in de markt zetten van onze organisatie. Als organisatie bekend zijn bij je doelgroep en kunnen aantonen dat wat we zeggen ook echt geleverd wordt en waar is, is key. Daarom zijn we het afgelopen jaar druk bezig geweest met het maken van diverse referentie cases, video’s en het optimaliseren van onze website en social media kanalen. Op deze manier worden we steeds beter gevonden en hopen we ook in 2020 natuurlijk nieuwe klanten blij te kunnen maken met onze diensten.

What’s to come… 2020

Naast het afronden van 2019 zijn we de afgelopen maanden ook al bezig geweest met de voorbereiding op 2020. Wat zijn de pijlers van 2020 en hoe kunnen we als organisatie verder groeien in onze dienstverlening voor onze klanten? Dat gaan we doen aan de hand van de volgende drie pijlers: Kwaliteit, Organisatie en Security.

Het belooft weer een mooi jaar te worden, met verdere groei van onze organisatie op alle aspecten!

Groeien doen we samen

Groeien doe ik niet alleen, dat doen we als Conclusion Mission Critical samen. Met alle medewerkers samen maken we onze organisatie. Een organisatie met een fantastische cultuur, tomeloze energie en waar iedereen voor elkaar klaar staat en elkaar aanspreekt. Open en transparant, zoals we dat ook naar onze klanten doen. Een organisatie waar ik enorm trots op ben! Op naar een nieuw en fantastisch mooi jaar!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar van ons allen bij Conclusion Mission Critical. 

Meer weten?

Nieuws & blogsOnze expertisesOnze casesOver ons