Verhuizing bedrijfskritische datacenters met minimale impact voor myBrand Conclusion

myBrand Conclusion, onderdeel van het Conclusion ecosysteem, levert geïntegreerde dienstverlening rondom SAP inclusief hosting en technisch beheer van klantsystemen. Een vereiste voor het kunnen leveren van deze diensten zijn o.a. datacenters waar bedrijfskritische klantsystemen en data veilig opgeslagen worden, inclusief passende netwerkconnectiviteit. Conclusion Mission Critical werd als expert in bedrijfskritische dienstverlening ingeschakeld om samen met Fujitsu en myBrand Conclusion de datacenters te verhuizen naar haar eigen datacenters.

Klant

myBrand

Logo myBrand

Markt

Zakelijke dienstverlening

Thema

Business Applications

Publicatiedatum

11 mei 2023

Verhuizing datacenters Conclusion
30% minder kosten
Schaalbare capaciteit
Minimale impact

Conclusion Mission Critical is onze netwerkpartner & de datacenters waarmee ze werken leveren de gezochte schaalbaarheid.

Johan Geerts - Projectmanager, myBrand Conclusion

Met de verhuizing van de datacenters moest voor myBrand Conclusion voldaan worden aan de volgende eisen:

  • Verhuizing in het weekend tussen vrijdag 18:00 uur en zondag 05:00 uur
  • Fysiek verhuizen van 107 hightech apparatuur en 9 patchkasten
  • Maximale downtime van 4 uur

Minimale impact voor klanten

Om te voorkomen dat myBrand Conclusion en haar klanten veel last ondervonden van de migratie in de vorm van downtime, is ervoor gekozen om de verhuizing van de apparatuur uit te voeren in twee weekenden. Deze weekenden werden gecombineerd met de jaarlijkse uitwijktest, waardoor het mogelijk werd om de productieve SAP-systemen van klanten tijdens het verhuisweekend uit te wijken van het te verhuizen datacenter naar het actieve datacenter. Zo bleven klanten tijdens de verhuizing productief en is de downtime beperkt gebleven tot een paar uur (voorafgaand aan de uitwijk en de inwijk naar het nieuwe datacenter).

Verhuizing fysiek datacenter

Na de uitwijk van de klantomgevingen en de bijbehorende controles op de werking, was het tijd voor de fysieke verhuizing van het datacenter. Op vrijdagnacht 01:00 uur is door myBrand Conclusion alle apparatuur in het oude datacenter uitgeschakeld waarna het netwerkteam van Conclusion Mission Critical de stekker uit het datacenter trok en alle apparatuur heeft losgeschroefd. Om de apparatuur in een zo kort mogelijke tijd te verhuizen is er gewerkt met een kleurcode systeem. Door gebruik te maken van gekleurde stickers met aanvullende informatie (kasthoogte, badgenummer etc.) was het in één oogopslag duidelijk welke apparatuur waar thuis hoorde. Voor de fysieke verhuizing, het inladen, vervoeren naar nieuwe datacenters en uitladen, is Lupprians, expert in verhuizing van high-tech apparatuur ingeschakeld zodat alles veilig en secuur verliep. Op zondagochtend 05:00 uur stond alle apparatuur in het nieuwe datacenter incl. bekabeling, opstarten van de systemen en uitvoeren van tests. Klaar voor het ontvangen van de klantsystemen. De consultants van myBrand Conclusion stonden daarom ook om 05:00 uur klaar om de SAP-systemen van klanten uit de uitwijksituatie over te zetten naar het nieuwe datacenter.

De saamhorigheid onder de betrokken partijen was groot. Met 200% inzet hebben we de verhuizing in een korte tijd kunnen afronden.

Johan Geerts, myBrand Conclusion

Voordelen verhuizing datacenters

Voorafgaand aan de verhuizing van de datacenters ging een intensieve voorbereidingsperiode van meer dan 6 maanden. In deze periode zijn de plannen tot op het diepste niveau uitgewerkt zodat er niets aan het toeval overgelaten werd.

Met de verhuizing van de datacenters ligt er voor myBrand Conclusion een kostenbesparing van ongeveer 30% in het verschiet en hebben ze meer flexibiliteit bij het op- en afschalen van capaciteit. Hierdoor kan myBrand Conclusion makkelijker inspringen op bewegingen in de markt. De modernere datacenters werken op 100% groene stroom en hebben een lagere CO2 footprint waardoor deze een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van myBrand Conclusion.

Door inzet van de juiste mensen, pro-activiteit en goede communicatie hebben onze klanten vrijwel niets gemerkt van de verhuizing.

Johan Geerts, myBrand Conclusion

Benieuwd naar onze andere cases?

Digitale tansformatie binnen de zakelijke dienstverlening

Conclusion in de zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in de zakelijke dienstverlening?

Meer weten over dit project of wat we voor jou kunnen betekenen?

Ani Tatlidil

Ani Tatlidil

Senior Procesmanager