• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Low Code Company, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Lowcode Company

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Low Code Company

Low-code helpt om competitief en vernieuwend te blijven

Voordelen van low-code voor bedrijven in snel veranderende wereld. De sleutel tot succesvolle bedrijfsresultaten is goede samenwerking tussen de business en IT. Door het tekort aan IT-ers en achterblijvende IT budgetten gaan veel business managers zelf op zoek naar een oplossing voor hun problemen. 

14 oktober 2019   |   Blog   |   Door: Conclusion Low Code Company

Deel

Wereldwijd onderzoek in opdracht van Mendix laat zien dat veel bedrijven last hebben van een tekort aan softwareontwikkelaars en achterblijvende financiering van IT-initiatieven. De sleutel tot succesvolle bedrijfsresultaten is goede samenwerking tussen de business en IT. Door het tekort aan IT-ers en achterblijvende IT budgetten gaan veel businessmanagers zelf op zoek naar een oplossing voor hun problemen.  In de snel veranderende markt van vandaag is up-to-date technologie het verschil tussen falen of overleven. Het onderzoek, ‘Digital Disconnect: A Study of Business and IT Alignment in 2019’, is uitgevoerd door het Amerikaanse onderzoeksbureau Dimensional Research dat meer dan duizend business en IT-stakeholders in middelgrote en grote organisaties ondervroeg in de Benelux, Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

95% van de beslissers gaf aan dat het betrekken van IT in belangrijke strategische initiatieven een belangrijke meerwaarde levert. 70% vindt dat de IT-organisatie waarde toevoegt. Aan de andere kant geeft 50% van de IT managers aan dat hun budgetten te laag zijn, tegenover 32% van de business stakeholders. IT managers (59%) maken zich zorgen over het onderhoud van legacy systemen, dat is bijna twee keer zoveel als de managers uit de business die zich hier zorgen over maken (31%). Daarentegen geeft 61% van de business managers aan dat IT maar de helft van hun ideeën implementeert. 

Dat laatste zorgt ervoor dat de business meer en meer z’n eigen gang gaat om concurrerend te kunnen blijven. 69% van de business managers denkt dat het goed is om buiten IT om te acteren. Terwijl 91% van de IT managers aangeeft dat het gevaarlijk is wanneer applicaties worden ontwikkeld zonder dat men de impact van die applicaties (en het onderhoud) helemaal begrijpt.

Werken met low-code kan een deel van deze problemen ondervangen. De ondervraagden zien vooral de integratie in de backend systemen als een belangrijk voordeel van low-code. Daarnaast geeft meer dan 50% aan dat werken met low-code platformen snel is en men verwacht veel van de eenvoudige integratie met nieuwe technologie als AI, IoT en ML die low-code mogelijk maakt.

Wij kenden deze voordelen van low-code natuurlijk al lang. Kunnen we u helpen om de eerste stappen te zetten op het gebied van low-code? Neem dan contact met ons op.  

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security