• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Future IT, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Future IT

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Future IT

Baris Celen | Assistent Platform Owner, Product Owner

Over werken bij Conclusion Future IT

4 november 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Future IT

Hi, ik ben Baris, 29 jaar en woonachtig in Nijkerk. Sinds afgelopen februari ben ik werkzaam bij Future IT waar ik ben gestart als Trainee op de ProRail Servicedesk. Mijn eerste baan nadat ik vorig jaar ben afgestudeerd aan mijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Hoe ben je in de IT terechtgekomen?

Mijn opleiding viel nog in het oude curriculum, waar online marketing en andere vakken die hedendaags relevant zijn niet bij zaten. Wilde ik in de marketing verder, dan zou ik mijn kennis op dat vlak moeten bijspijkeren. Dat zette me aan het denken, wat vind ik nou echt leuk, wat daagt mij uit? Ik ben een echte sportfanaat, ga ik iets in die hoek zoeken, ga ik me verder verdiepen in marketing of… zoek ik iets heel anders? Voor mij belangrijk dat ik me ergens in kan vastbijten, ik wil er energie van krijgen. Ik ben afgestudeerd bij een IT-bedrijf, en hoewel ik geen technische achtergrond heb, vond ik het leuk om me dat toch eigen te maken. Het leek me een mooie stap om opnieuw bij een IT-bedrijf aan de slag te gaan. Ik wist dat ik aan de bak zou moeten om mijn IT-kennis op peil te brengen. Die uitdaging ging ik graag aan.

De eerste kennismaking

Het eerste gevoel bij Conclusion Future IT was gelijk goed. Moeytina, de recruiter, belde mij terwijl ik in de gym was. We hebben een half uur gepraat en ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek was heel informeel en dat vond ik erg prettig. Ik hoefde me niet anders voor te doen dan wie ik ben. Het voelde bijna alsof ik bij vrienden op bezoek was. Niet alleen de sfeer was goed, ook de grootte van het bedrijf met alle mooie bijbehorende mogelijkheden vond ik erg interessant.

Ik ben gestart als Trainee op de Servicedesk voor onze klant ProRail. Samen met 5 andere trainees was het doel de Servicedesk te verbeteren. Ik merkte dat ik het snel oppakte, maar voelde ook dat ik er niet helemaal op mijn plek zat. Toen ik hoorde dat de Platform Owners krap in hun tijd zaten, zag ik mijn kans schoon. “Waarom maak je mij geen Product Owner?”. En zo geschiedde😊. Ik ben nu sinds een aantal weken bezig als Assistent Platform Owner/Product Owner van het Azure en Workspace Team.

No pain, no gain. Groeien doet pijn. Wanneer iets pijn doet, geeft dat het gevoel dat je leeft. Zonder pijn en falen groei je ook niet. Ik bewandel daarom graag de moeilijke route, ik treed regelmatig uit mijn comfort zone. Gewoon proberen, dan geniet je extra van je ervaringen onderweg en is de waardering het grootst! 

Baris Celen, Assistent Platform Owner, Product Owner
Wat maakt jouw werk zo leuk?

Ik word heel graag uitgedaagd en die uitdaging voel ik hier elke dag. De Platform Owners waar ik veel mee samenwerk houden mij ook scherp, dat is heel prettig. Ik vind het leuk om te leren wat een Platform Owner doet om zo zelf in die rol te groeien. Tot in de late uurtjes ben ik vaak nog bezig met het bijspijkeren van mijn kennis door middel van filmpjes en artikelen. Ik wil graag meepraten in discussies, met ideeën komen. Helpen om het team te verbeteren. Als de uitdaging leuk blijft, zie ik mezelf nog wel 6/7 jaar hier zitten. Lekker knallen. Ik hou ervan om te vlammen. En niet te vergeten, mijn collega’s zijn ontzettend leuk! Ik heb hier echt m’n plekje gevonden.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn hobby’s zijn allemaal sport gerelateerd. Ik zaalvoetbal graag. Ik ben al 5 jaar aanvoerder van ons eigen zaalvoetbalteam bij de vereniging NSC (Nijkerkse Sport Club). Een ander hobby is het persoonlijk begeleiden van mensen die weer wat fitter willen worden door middel van sport en voeding. Mensen kunnen mij altijd benaderen voor advies. Verder ben ik bijna dagelijks in de gym te vinden.

Ook werken bij Conclusion Future IT?
Een ding is zeker. Er kan meer dan je denkt.

Leon van Meel

Directeur
info@cfit.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy