Kennis is van ons samen, kennis is kracht en maakt ons sterk al 20 jaar

Conclusion Consulting bestaat 20 jaar. CI is dé business consultancy club van IT-dienstverlener Conclusion en maakt daarmee onderdeel uit van het rijke Conclusion ecosysteem. Al 20 jaar bieden wij impactvolle dienstverlening door de inzet van kwalitatieve consultants met kennis, ervaring en de karaktervolle can-do mentaliteit om elk klantvraagstuk op te lossen. De “consultants zijn je goud” is dan ook een bekende uitspraak van Martijn Baak – Directeur Conclusion Consulting. 

4 mei 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Ons goud

Een gezonde mix van professionals met diverse opleidingen, werkervaring en persoonlijkheden. Dat kenmerkt het 80 koppige Conclusion Consulting-team. Juist deze persoonlijke variëteit maakt het verschil. Door hun frisse blik in perspectief of mening bieden zij creatieve en werkbare oplossingen voor de klant en voor onszelf. Dat is en blijft van onschatbare waarde. Daardoor bouwen en vertrouwen we op elkaar als collega’s.  Wij koesteren deze krachtige mensen en met hen gaan wij bewust om met kennisvergaring en kennisdeling, zowel binnen het Conclusion ecosysteem als met onze klanten.

Onze succesfactoren

Een eerste succesfactor bij het continu verbeteren van de kwaliteit van onze consultants is het goede proces van werving en selectie. Daarmee zorgen we ervoor dat we mensen met hetzelfde DNA binnen krijgen.

Een andere succesfactor is het zelf in- en extern opleiden van onze consultants en het borgen van het continu ontwikkelen van hun kennis en kunde.  Daarbij vinden wij het belangrijk dat consultants naast een eigen opleiding in hun specifieke vakgebied ook consultancy skills aangeboden krijgen zoals communicatie- en presentatie skills, time management en samenwerkingsvormen.
Iedere consultant wordt ondersteund in persoonlijk leiderschap en in de weg naar de positie van ‘trusted advisor’. Dit zijn volgens ons de belangrijkste factoren voor maximale impact bij de klant in de rol van consultant.

We ondersteunen de consultant hierbij met een zelf ontwikkelde leidraad voor onze cultuur en een leiderschapsmanifest. Dat manifest helpt ons te focussen op wie we zijn en hoe we met elkaar om willen gaan.  Het gaat daarbij bijvoorbeeld om hoe de consultants in het werk staan en hoe loyaal zij zijn naar de organisatie, naar de klant en naar hun eigen familie. Een gezonde ‘work-life balance’ is hierbij van belang. Onze ervaring leert dat goede consultants alleen blijven presteren als er oog en oor is voor hun persoon als geheel. Concreet gaat het manifest over hoe men elkaar attendeert wanneer er fouten worden gemaakt. Deze open (feedback)cultuur is nodig om de kwaliteit van onze consultancy club hoog te houden.

Onze gedeelde kennis

Samenwerken klinkt als een open deur. Toch is dit wat Conclusion Consulting collega’s bindt als club en waar wij voor staan, met bewezen successen. Om kwalitatieve kennis te bundelen en te borgen zijn er intern ‘Practice Teams’ benoemd. Deze teams zijn samen verantwoordelijk voor het leren en ontwikkelen van een gedegen klantaanpak en goede klantgerichte oplossingen. Er wordt ingezoomd op de best practices, klantvraagstukken, opkomende technologie, ontwikkelingen en trends in de markt en bovenal is er ruimte elkaar te voorzien van feedback en elkaar beter te leren kennen. De kruisbestuiving van onze interne cursussen (‘learnings’) samen met onze extern bijgewoonde seminars worden meegenomen in de ontwikkeling van onze trainingen en workshops – Conclusion Consulting Academy. Een hoog kennisniveau is belangrijk voor de consultants en ultiem voor de klant.

We versterken en verspreiden onze kennis regelmatig via publicaties in tijdschriften en boeken. Daarmee communiceren wij over onze kennis en hoe we die toepassen in klantvraagstukken.

Onze cultuurdragers

Conclusion Consulting kenmerkt zich met haar eigen cultuurdragers. Dat zijn medewerkers die vakmanschap en creativiteit hoog in het vaandel hebben staan. Zij vinden het belangrijk te weten hoe zaken in elkaar steken en werken. Naast consultant zijn velen van hen ook trainer of coach. Vanuit hun specifieke kennis leren en begeleiden ze klanten op onderwerpen die bij hun vak horen.

Aandacht hebben en sturen op kennis is niet alleen belangrijk voor het team. Kennisborging  en -ontwikkeling zorgt dat er meer garantie is voor de continuïteit van de club en daarmee voor onze klanten. We zien heel duidelijk dat continu lerende organisaties 18% hogere scoren met hun klanttevredenheid en dat organisaties waar continu geleerd wordt een 24% hoger verandervermogen hebben*.

'Met behulp van onze kennis ontwikkelen we onze (klant)relaties en versterken we de samenwerking al 20 jaar” aldus Etienne Valstar – Operationeel Directeur Conclusion Consulting'

Conclusion Consulting
Better together

* Gegevens uit het onderzoek “geluk-in-werk-nl-2016_onderzoeksrapportage”van stedia.nl 2017-2018