• Expertises

  Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

 • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

 • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

 • Over Consulting, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

 • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Consulting

 • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Consulting

Expertise

Gap Analyse Operationele Strategie

Is de IT van jouw organisatie klaar voor de toekomst?

GAP analyse operationele strategie

IT maakt of breekt de executie van de bedrijfsstrategie. Breng de toekomstbestendigheid van de IT binnen jouw organisatie razendsnel in kaart met de Gap Analyse Operationele Strategie.

Wij analyseren of jouw IT bedrijfsrisico’s vergroot. Maar we kunnen ook onderzoeken of de IT juist nieuwe kansen kan ondersteunen

In een gezonde situatie ondersteunt IT je operationele strategie
In de praktijk blijkt dat vaak niet zo makkelijk te zijn. Zo ontstaat het risico op een gap en groeien operatie en IT uit elkaar.In een adviestraject met een maximale doorlooptijd van 5 weken geven wij je een breed gedragen inzicht in de status van je IT. Inclusief een advies over de inrichting, gekoppeld aan strategische (organisatie)doelstellingen en feitelijke constateringen. En met een concrete roadmap met de te zetten vervolgstappen als tastbaar eindresultaat.
Maak IT-investeringen zinvol

Maak IT-investeringen zinvol

IT-vraagstukken blijken vaak ook organisatievraagstukken. Dat maakt het van belang laatstgenoemde eerst beet te pakken. Vervolgens kan de IT onder de loep genomen worden. Doe je het andersom, dan is de kans groot dat IT-investeringen in een bodemloze put verdwijnen. Conclusion Consulting helpt je met een heldere analyse van organisatie én IT. Zodat je er bijvoorbeeld achter komt of je IT bestand is tegen koerswijzigingen. Of je nieuwe kansen kunt grijpen. Of er risico’s zijn die je nu nog niet ziet. En of die aanvullende IT-behoefte waar boekenkasten over volgeschreven zijn eindelijk wél concreet vervuld kan worden.

Een analyse en advies in 6 stappen

In een effectief 6-stappenplan komen we vanuit een integrale benadering en pragmatische aanpak tot een adviesrapport, inclusief roadmap of heatmap.

 1. Onderzoek probleemstelling
  Tijdens een gesprek tussen opdrachtgever en consultant vragen we door op het probleem. Doel: ook de eventuele vraag achter de vraag inzichtelijk krijgen.

 2. Analyse relevante documentatie en visiestukken
  De ene keer is dit een complete bibliotheek, de andere keer is er amper documentatie, wat even veelzeggend is. Deze analyse geeft een beeld en leidt tot een eerste hypothese.

 3. Interviews met medewerkers
  Afhankelijk van de vraagstelling interviewen we de IT-manager, enkele stakeholders uit het bedrijfsproces en soms een leverancier. Tijdens deze gesprekken focussen we ons op de praktijk.

 4. Empirisch onderzoek
  De papieren werkelijkheid en de praktijk kunnen nogal verschillen. Voor een gedegen advies is échte domeinkennis van groot belang. We ondervinden de complexiteit met eigen ogen door mee te kijken met een of twee gebruikers en met een IT-beheerder.

 5. Opstellen adviesrapport, inclusief roadmap
  Het team stelt het adviesrapport op. De roadmap is een visuele weergave waarin de te zetten stappen om de gap te dichten zichtbaar worden. Als alternatief hiervoor kan een heatmap (met prioritering) worden vastgelegd.

 6. Presentatie adviesrapport
  Na een korte doorlooptijd van maximaal 5 weken toetsen we het rapport bilateraal met de opdrachtgever. Daarna volgt een officiële presentatie aan de opdrachtgever en haar/zijn publiek naar keuze.

De kracht van het Conclusion ecosysteem

500+

Klanten

25+

Topbedrijven

81

Customer Delight Score

Conclusion Consulting maakt onderdeel uit van het Conclusion ecosysteem, met meer dan 25 bedrijven op het vlak van businesstransformatie en IT-services. Die brede variëteit aan IT-diensten zorgt ervoor dat we tijdens de analysefase, maar zeker ook daarna, altijd experts met de juiste, specifieke IT-kennis kunnen aanhaken. De Gap Analyse Operationele Strategie wordt altijd in samenwerking tussen een Business Consultant en een Solution Architect van een van onze expertbedrijven uitgevoerd. In gezamenlijkheid komen we tot een volledige analyse waarin zowel het technische als het menselijke aspect wordt meegenomen.

Inzicht vanuit technisch én menselijk perspectief?

Een concreet adviesrapport waarop je kunt doorpakken

Conclusion Consulting

Michiel Croon

Consultant
mcroon@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
 • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies