• Thema's

  Waar we je mee ondersteunen

 • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

 • Met welke expertises en bedrijven we grote en kleine vraagstukken oplossen

 • Meer over in welke markten en sectoren we voor onze klanten opereren

 • Over Conclusion, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

 • Nieuws en artikelen uit ons ecosysteem

Thema

Cloud application journey

Beweeg mee - met cloud.

Man staat in een magazijn met een krat rozen

Lichter. Businessgerichter.

Als ondernemer heb je een goed beeld van je marktpositie. Je weet waar jij staat, en kijkt ook om je heen. Dat geeft richting aan waar je met jouw business naartoe wilt. Maar is alles ingericht op die route? Wat als een verouderd en versnipperd applicatielandschap je business eerder remt dan snelheid geeft? Of je zoekt naar schaalbaarheid en flexibiliteit, maar de migratie lukt niet? Of je verliest de grip op de operationele kosten? Dan biedt transformatie met behulp van onze mensen naar een wendbaar applicatielandschap in de publieke cloud uitkomst.

Up-to-date public cloud platform

Bij Conclusion kunnen we je begeleiden naar een up-to-date ontwikkelplatform, zoals Cloud Native of Cloud Ready. Dat is geen quick fix - eerder een reis van langere duur, waarin we van twee kanten investeren. Want migratie blijkt vaak een complex traject. Door de legacy bijvoorbeeld waar je nog aan vast zit. Door een eerder gekozen aanpak die het gebruik van meer technologieën oplevert, in plaats van de rationalisatie naar één. En door de veelzijdigheid van het proces: veranderingen in de techniek vragen ook om aanpassingen in je organisatie en om mindshifts van medewerkers.

Follow the journey

De journey start met een inventarisatie van je business drivers en doelstellingen. We helpen je om die helder te benoemen. Want naar de cloud gaan is geen doel op zich: er zijn dieperliggende doelen. Snelheid van innoveren bijvoorbeeld, betalen naar gebruik, geen kapitaalbeslag in weinig gebruikte hardware, verminderen van incidenten, of kosten transparant alloceren aan businessafdelingen. Door je doelen helder te verwoorden en te borgen in de startarchitectuur, zorgen we dat ieders acties in de journey bijdragen aan die doelen. Reken daarbij op twee uitgangspunten:

Just Enough - we doen niet meer dan nodig is, en
Just In Time - we doen het op het moment dat we het nodig hebben.

Bij Conclusion boeken we graag concreet resultaat.

Bekijk de Cloud Application Journey animatie

Cloud application journey in het kort

Bekijk de korte animatie

Analyse applicatielandschap

Vroeg in onze reis maken we veelal - soms is dit al gedaan - ook een analyse van de bestaande applicaties. Organisaties zijn zich niet altijd bewust van hun aantal en businesswaarde. We ontwarren de ‘spaghetti’: wat mag uit, waar wil je nog mee verder - en hoe lang nog? Deze rationalisatieslag, op basis van 6R methodiek, brengt de toekomstige efficiency van het landschap een stuk dichterbij. We weten uit de praktijk dat 15-30% van de applicaties gerationaliseerd kan worden.

Technology roadmap

Naast de business-blik op de waarde en noodzakelijkheid van applicaties, kijken we naar de technologiekant. Ook hier vinden we veel doublures, met dubbele kosten als gevolg. Onze architecten stellen een technology roadmap op, die aangeeft wat de standaard is, wat we nog gedogen en wat acuut vervangen moet worden. Dat geeft focus aan de devops teams: zij richten zich op de business, niet op alternatieven in technologie en tools.

Hierna ontwerpen we een basis public cloud doelplatform en ondersteunende tools. De gekozen architectuuruitgangspunten stemmen we af met jou als reisgenoot.

Vertrouw op N-1

Wanneer wij de architectuur voor een public cloud doelplatform ontwerpen, mag jij bouwen op onze principes. We minimaliseren het aantal platformen. Veiligheid en privacy zijn ‘by design’ gegarandeerd. Voor applicaties die daar baat bij hebben, hanteren we ‘pay per use’: ze staan alleen aan wanneer je ze nodig hebt en je betaalt dus alleen voor het gebruik. En zowel bij de inrichting als bij het latere beheer van het applicatielandschap werkt Conclusion standaard vanuit N-1: courante technologie die continue getoetst wordt aan de laatste stand van de technologie. En bewezen samenhang met bouwstenen die onze ‘best practice’ weerspiegelen; onze referentie architectuur. Een zorgvuldige invulling van beheer, continue vernieuwing en doorontwikkeling van deze N-1 garandeert het voorkomen van nieuwe legacy en leidt tot een veilig, wendbaar en schaalbaar applicatielandschap.

Wat we doen

Check businesswaarde 

Samen met de klant maken we de businesswaarde van bestaande applicaties zichtbaar.  

 
Analyse technologie

We maken een analyse van de techniek, met een roadmap van passende technologie en een aanpak voor applicaties die nog afwijkende technieken gebruiken. 
Zo faciliteren we bovendien nieuwe initiatieven: experimenteren met nieuwe technologie innoveert deze roadmap. 
 

Samen transformeren 

We benutten de kennis binnen je organisatie en versterken je teams met de mensen die per fase gewenst zijn. In samenwerking sturen we op het afgesproken resultaat, toewerkend naar devops teams voor ontwikkeling en beheer. 

 
Van ontwerp tot en met omzetting

We ontwerpen en bouwen een platform in de cloud. Daarop maken we met infra as code bouwblokken zodanig dat we de applicaties en hun infra kunnen omzetten naar de nieuwe architectuur. 

 

Een handboek als houvast 

Als de uitgangspunten voor de architectuur zijn vastgesteld, maken onze architecten een Handboek Applicatietransformatie. Hierin leggen we een aantal scenario’s vast, gebaseerd op de 5R- of 6R-methodiek. Met dit handboek als houvast kan de transformatie schaalbaar met een aantal teams worden gedaan.

Onze klanten over hun flexible application landscape

Wat het je oplevert

Een wendbaar strategisch veranderportfolio gebaseerd op gedeelde businessprioriteiten.
Een up-to-date applicatielandschap. Wendbaar, schaalbaar en zeker ook weerbaar.
Versterkte applicatieteams die vanaf de uitwerking van strategische thema’s involved zijn. Met een basis om devops en scaled agile concepten op te bouwen. Zoals u van Conclusion gewend bent, kan dit via de drie constructies zelf doen, samen doen of laten doen.
Een zero risk live gang van je nieuwe applicatielandschap.
Inzichtelijke kosten, waar de applicatie-eigenaren - de product owners vanuit de business - grip op hebben.
Pay per use: alleen betalen als je daadwerkelijk gebruikt, niet investeren voor de langere onzekere termijn.

Waar je begint

Je kunt bij ons terecht met elke vraag, in elke fase en voor elk portfolio. Stel gewoon je vraag. We staan voor je klaar om vanuit elke beginsituatie een project te bekijken, te starten, uit te voeren en te beheren.

Benut de kracht van ons ecosysteem

Met ruim 450 specialisten werken wij op het gebied van Development, Cloud technologie, Workspace en Security services.

 • Conclusion Enablement

 • Vakmanschap
 • Transformatie
 • Beheer
 • Optimale klantervaring

Cloud application journey is één van de 8 thema’s waarmee we jouw vragen rond digitalisering en transformatie beantwoorden.

Onze visie op Cloud

Virtual Sciences Conclusion - Continuous Integration & Continuous Development

Applicaties uitrollen: efficiënt, voorspelbaar, snel!

Continuous Integration & Continuous Delivery (CI/CD) wint sterk aan populariteit. Geen wonder. Door gebruik van dit hoog geautomatiseerde en voorspelbare voortbrengingsproces ga je met jouw nieuw ontwikkelde software snel, herhaalbaar en met minder fouten naar productie.

FloraHolland Distributie halKlokken Tribune 111925030302

Lessen uit de applicatie transformatie voor RFH

Conclusion Application Innovation hielp Royal FloraHolland bij de applicatie transformatie naar de AWS public cloud. Scipio Maas, onze Enterprise Architect, deelt zijn tips & trics graag met jou. "Leren door te doen en (snel) fouten te maken werkt zoveel beter dan denken dat je de wijsheid in pacht hebt.”

Help jij de klant naar een omgeving die toekomstbestendig is?

Werk dat ertoe doet. En altijd net even anders dan anders is. Ontdek hier je mogelijkheden.
werken-bij-meeting
Vergaderen op het werk bij Conclusion
Contact opnemen
Werken bij Conclusion
Werken bij Conclusion
Werken bij Conclusion

Meer weten over de waarde van een flexibel applicatielandschap?

Sander Rosenhart

Sander Rosenhart

Commercieel Directeur
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
 • Thema's
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies