Conclusion versterkt positie in SAP-markt met overname myBrand

Met de overname van myBrand vergroot en versterkt Conclusion haar slagkracht, specifieke expertise en positie om bedrijven en overheden op innovatieve wijze te ondersteunen bij hun digitale transformatie.

17 september 2018   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

Persfoto overname Mybrand

Afgelopen woensdag tekenden Conclusion’s CEO Engbert Verkoren en de directie van myBrand en diens investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital voor de overname van myBrand. Door samenvoeging van myBrand en Conclusion Xtensional ontstaat een sterke SAP-dienstverlener in de Nederlandse markt met brede expertise in de nieuwe SAP-wereld die wordt getypeerd door zaken als S/4HANA, zowel on premise als in de Public Cloud. Het voornemen tot overname werd eerder al aangekondigd in de pers.

Met de overname van myBrand versterkt Conclusion haar ecosysteem. Hiermee kan zij haar klanten nog beter ondersteunen op het gebied van operationele continuïteit, digitale transformatie, IT-outsourcing en het inrichten van het applicatielandschap. Conclusion heeft de ambitie de sterke positie in de SAP-markt richting 2021 verder uit te bouwen naar een leidende positie.

Een volgende fase
myBrand was tot voor kort in handen van De Hoge Dennen Capital, dat in 2015 een meerderheidsbelang nam in het bedrijf. Vanwege de sterke groei en ontwikkeling die myBrand de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, besloten beide partijen dat het tijd was voor een volgende stap. Conclusion is sinds 2016 in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital (onderdeel van het familiebedrijf SHV). De details van de overname worden niet bekendgemaakt.

De nieuwe organisatie
Sinds de overname beschikt myBrand als onderdeel van het ecosysteem van Conclusion, naast haar reeds bestaande vestigingen in Amstelveen, Apeldoorn en Geertruidenberg, over een vierde locatie in Nieuwegein, die gevormd wordt door het voormalige Conclusion Xtensional. Jan Riksen, voormalig directeur van Conclusion Xtensional, het SAP-bedrijf van Conclusion, treedt met de overname toe tot het managementteam van de nieuwe organisatie. Seger Theuns, directeur van myBrand, blijft aan als algemeen directeur.

Het bundelen van krachten
Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion: "Conclusion is een IT-dienstverlener met een focus op business transformatie en IT services waaronder IT outsourcing. Met de 22 bedrijven uit ons ecosysteem richten we ons voornamelijk op domeinen met een maatschappelijk relevant karakter, zoals veiligheid, vervoer en zorg. Onze kracht als IT-dienstverlener is het combineren van specifieke domeinkennis en kennis van klantorganisaties met hoogwaardige diepgaande technologische kennis en vakmanschap, gedreven door ons motto ‘Business done Differently’. Met de voltooiing van de overname van myBrand vergroten en versterken we onze slagkracht, onze specifieke expertise en onze positie om bedrijven en overheden op innovatieve wijze te ondersteunen bij hun digitale transformatie. We denken en werken altijd vanuit de de business van onze klanten en we nemen verantwoordelijkheid. De missie van myBrand sluit daar feilloos op aan. In de nieuwe samenstelling kunnen we organisaties nog beter helpen met SAP-oplossingen, verantwoordelijkheid nemend voor de transformatie naar de nieuwe wereld en voor de continuïteit van de bestaande en toekomstige omgeving."

Seger Theuns, algemeen directeur bij myBrand: "Voor myBrand is dit een strategische stap, die ons verder brengt in het realiseren van onze ambitie om in 2021 dé leidende SAP-dienstverlener te zijn. Onze missie, best gewaardeerd door het nemen van verantwoordelijkheid, blijft hierbij het uitgangspunt. De kracht van Conclusion is dat alle IT-bedrijven binnen de organisatie optimaal gebruik maken van elkaars competenties; een ecosysteem waar myBrand graag deel van uitmaakt. De duidelijke synergie tussen myBrand en Conclusion stelt ons in staat de dienstverlening naar onze klanten naar een breder en hoger niveau te brengen. De samenvoeging komt voort uit kracht: alle partijen versterken elkaar, zowel in kennis als cultuur."

Meer weten? Neem contact op met Lise Hermans: lhermans@conclusion.nl.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Thema's
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies