Extra instapcomfort voor treinreizigers op Schiphol, knap staaltje werk van ForeyeT

Op station Schiphol heeft ProRail extra instapcomfort geregeld voor de reizigersdoor de introductie van een LED-scherm in de vorm van een grote balk over de volle lengte van het hele perron. Dit scherm helpt de reizigers sneller in en uit te stappen.

12 december 2017   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

prorail gaat deurposities treinen aanwijzen schiphol

De informatie op het LED-scherm toont de deurposities van de trein en ook de locatie van de 1e en 2e klas in de aankomende trein, dus nog voordat de trein op het station arriveert. Door de sensoren in de trein te verbinden met de borden op het perron kan er real-time informatie verstrekt worden over de arriverende treinen.

Het systeem zorgt ervoor dat passagiers met bagage sneller in kunnen stappen, meer kans hebben op een zitplaats en dat de trein op tijd kan vertrekken. Het scherm behoort tot een van de maatregelen om de capaciteit op perrons en opgangen naar Schiphol Plaza te vergroten. Het LED-scherm is een van de maatregelen om de doorstroom van reizigers op de perrons te vergroten.

Door de toenemende drukte op de luchthaven is de doorstroom van reizigers op het station op piekuren een uitdaging. Reizigers belemmeren de looproutes naar het perron wanneer ze bij de informatieborden hun reisplan opstellen. Om dit probleem te verhelpen, heeft ProRail op de perrons meer informatieschermen geplaatst.

ForeyeT en Conclusion Connect
De oplossing is gerealiseerd in opdracht van ProRail en de NS en uitgevoerd door ForeyeT, een van de bedrijven uit het Conclusion ecosysteem. ForeyeT heeft de oplossing gerealiseerd samen met Conclusion Connect, een Conclusion bedrijf dat zich heeft toegelegd op het slim gebruiken van datastromen. Kortweg, sterk is Internet of Things (IoT) oplossingen.

Nieuwsgierig naar wat ForeyeT voor het comfort van uw klanten, patiënten of gebruikers kan betekenen? Neem dan contact op met Martijn Danse van ForeyeT, 06 38 14 52 74. Nieuwsgierig naar hoe u uw databronnen slim kunt inzetten voor uw business? Bel dan met Robbrecht van Amerongen van Conclusion Connect, 06 41 01 02 86

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Thema's
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies