Conclusion verstevigt positie in zorgmarkt door overname Furore

Conclusion verstevigt positie in zorgmarkt door overname Furore

16 oktober 2017   |   Nieuws   |   Door: Conclusion

Deel

9F9A1925

Met ingang van 1 oktober is Furore Informatica BV (Furore) overgenomen door IT-dienstverlener Conclusion. Furore behoort tot de top van het zorgdomein als het gaat om de ondersteuning van ziekenhuizen bij de implementatie van Elektronische Patiënten Dossiers (EPD). Daarnaast is Furore een bekende speler op het gebied van medical intelligence en bedient zij een aantal toonaangevende wetenschappelijke opdrachtgevers.


Met de overname verstevigt Conclusion haar positie binnen de zorg en wetenschap. Met de toevoeging van Furore aan haar ecosysteem bouwt Conclusion haar domeinkennis gestaag verder uit. Conclusion versterkt daarmee haar dienstverlening op het vlak van Business Services. Dienstverlening die organisaties ondersteunt in hun digitale transformatie en bij de veranderingen in hun organisaties en processen.

9F9A2309

EPD focus

Furore heeft als IT-specialist 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en de wetenschappelijke wereld, specifiek bij ziekenhuizen en instellingen in de langdurige zorg, de GGZ en onderzoekfinanciers. Furore adviseert en begeleidt organisaties vanuit een onafhankelijke positie, met name op het vlak van EPD, ECD (Elektronisch Cliëntendossier) en medical intelligence, de klinische variant van Business Intelligence. Binnen Furore richten teams zich op specifieke oplossingen uit de markt, zoals de EPD’s van ChipSoft, Epic, Nexus en het ECD Ons van Nedap. Een team van software engineers bouwt daarnaast maatwerkoplossingen en verzorgt systeemintegraties voor opdrachtgevers. Het bedrijf combineert technische kennis met diepgaande kennis van processen en wet- en regelgeving in de zorg.

Engbert Verkoren, CEO Conclusion: “Met de overname van Furore zetten we, in vervolg op de aankoop van MediSign en de bestaande activiteiten, een gerichte volgende stap in het zorgdomein. Onze kracht als IT-dienstverlener is het combineren van domeinkennis en kennis van klantorganisaties met onze IT-kennis. Hierdoor kunnen we ook echt als risicodragende partner met onze klanten samenwerken. Dit maakt ons succesvol met onder andere onze Business Services dienstverlening, waarbij we onze klanten niet alleen adviseren, maar ook concreet helpen met gerichte oplossingen bij hun digitaliseringsslag. Zorg is voor ons een focusmarkt, net als Openbaar Vervoer, Overheid en Financiële Dienstverlening.”

Synergie

Furore is een gerichte en waardevolle aanvulling op het Conclusion Zorgportfolio, dat momenteel al digitale bedrijfsvoering in de zorg, digitale content-ontwikkeling gericht op wachtkamers en digitale dienstverlening voor ziekenhuizen omvat. Ook Big Data oplossingen, zorgportalen, e-learning oplossingen, Technisch Beheer en Technisch Applicatie Management maken onderdeel uit van het Conclusion portfolio in de zorg.

Rob Mulders, algemeen directeur van Furore, die ook na de overname aanblijft in zijn functie: “De collega’s van Furore zullen met hun kennis en jarenlange ervaring in de zorg en wetenschap een wezenlijke bijdrage leveren aan het dienstenportfolio van Conclusion in deze marktsegmenten. Binnen Conclusion vinden zij bovendien collega’s waarmee zij gezamenlijk nieuwe proposities kunnen ontwikkelen voor klanten in de zorgmarkt”.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Thema's
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies